Podcastinspiratie

7 ideale momenten om naar podcasts te luisteren

Zoals de meeste onder jullie wel weten ben ik een grote fan van podcasts. Pre-corona luisterde ik er steevast naar tijdens mijn ritten naar en van het werk. Want ja, wat moet een mens anders doen als je vastzit in de file op de Brusselse ring 😉 Dus toen mijn woon-werkverkeer wegviel, viel ook mijn dagelijkse podcastmoment weg. Ik moest dus op zoek gaan naar nieuwe momenten. En besloot om die ter inspiratie met jullie te delen!

Podcasts: ik luister er ook naar tijdens mijn langere Pomodoro breaks
Inspiratie dankzij de 40 dagen bloggen challenge

Eerlijk is eerlijk, die inspiratie kwam er eigenlijk dankzij Katrien van Perfect Imperfect. Want zij blies dit jaar de 40 dagen bloggen challenge die in 2017 gestart werd door Kathleen van de Verbeelding nieuw leven in. En daar hoorde ook dit jaar een inspiratiebundel bij, die ik gretig gedownload heb. Want inspiratiebronnen, daar kan je er nooit genoeg van hebben. In die fantastische bundel gaf Katrien dus ook als tip mee blog eens over de beste momenten om naar een podcast te luisteren. En meer had ik als duwtje in de rug niet nodig 😉 . Intussen publiceerde ook zij trouwens tips om meer naar podcasts te luisteren, dat bericht kan je hier lezen.

Maar goed, terug naar de kern van de zaak: ik schreef het hierboven al, pre-corona luisterde ik vooral in de wagen naar podcasts. En dat ging per dag toch al gauw om een uur of twee. Dus toen die momenten wegvielen liep ik eerst best wel wat verloren. Maar intussen heb ik heel wat nieuwe momenten gevonden om naar podcasts te luisteren.

7 ideale momenten om naar podcasts te luisteren

‘s Ochtends in de badkamer

Doorgaans sta ik op en doe ik vervolgens een work-out van tien minuten. Waarna ik onder de douche spring, me afdroog en mijn haren begin te drogen. Maar eenmaal dat gedaan is en ik mijn tanden poets durf ik al eens een korte podcast op te zetten.

Op weg naar huis na de schoolrun

Eenmaal Tuur goed en wel is afgezet op school luister ik vaak op de terugweg naar een podcast. Ook hier kies ik dan wel weer voor een relatief korte podcast aangezien wij niet zo ver van zijn school wonen. Het laatste stukje beluister ik dan terwijl ik al terug thuis ben, mijn jas weg hang en wat opruim voor ik aan mijn werkdag begin.

Tijdens mijn lunchpauze

Terwijl ik mijn lunch aan het klaarmaken ben maar evengoed terwijl ik die aan het verorberen ben. Of tijdens mijn middagwandelingen. Heerlijk ontspannend is dat! Doordat ik een uur lunchpauze heb, slaag ik er op zo een momenten wel in om naar een langere podcast te luisteren.

Podcasts: 7 ideale momenten om er naar te luisteren

Tijdens mijn lange Pomodoro-break

Op dagen dat ik heel weinig meetings heb, pas ik de Pomodorotechniek toe. En dus heb ik iedere vierde ‘pomodoro’ 20 minuten pauze. Ideaal om iets te nemen om te snacken, wat te prutsen in Canva en ondertussen naar een podcast te luisteren.

‘s Avonds in bad

Niets werkt zo ontspannend voor mij als een bad nemen. Nadien slaap ik vaak erg goed. Dus ja, je kan je wel inbeelden dat ik hier ‘s avonds nogal vaak een bad neem. En de laatste tijd doe ik dat regelmatig met een podcast. Want soms zit mijn hoofd te vol om nog een boek te kunnen lezen. Maar een podcast luisteren, dat lukt wel nog prima. En ja, aangezien ik vaak heel lang in bad lig, luister ik ook dan naar langere podcasts.

Tijdens het sporten

Doorgaans luister ik tijdens het joggen naar muziek met veel beats in. Maar ik wissel graag ook al eens af met een podcast. En al helemaal als het dan een podcast is die ook over sporten gaat 😉 . Al moet ik wel toegeven dat ik wel van plan om mijn intervaltrainingen nog steeds met stevige beats te doen (eenmaal die terug op het programma staan). Maar goed, dat is voor later en sowieso telkens maar eentje in de week 😉 .

Terwijl ik het huishouden doe

Heel vaak luister ik ook naar podcasts terwijl ik aan het poetsen of strijken ben. Of terwijl ik de was aan het opvouwen ben. Kortom, terwijl ik eigenlijk taken uitvoer waarbij ik absoluut niet hoef na te denken. Of toch niet veel in ieder geval 😉 .

Podcasts: ik luister ernaar terwijl ik de was opvouw en doe
Welke podcasts ik dan zoal beluister?

Je kan hier alvast een aantal van mijn favorieten vinden, maar ik lijst hieronder ook nog op naar welke ik momenteel veel luister:

 • Before Breakfast
 • De Volksjury
 • Elja denkt door
 • Boost!
 • Bende van het boek
 • De drie boeken
 • Loop uit de ratrace
 • Studio Sociaal
 • The Swedest Thing
 • Mama tijd
 • Maak elk moment buitengewoon

Luister jij vaak naar podcasts? Wat zijn jouw favoriete momenten om er naar te luisteren?

12 Comments

 • Moederschip

  Ik kan beter eens een lijstje maken over wanneer ik niét naar een podcast luister haha. Die Mama tijd is een nieuwe zie ik, ga ik zeker eens checken. Bedankt voor de tip!

 • Liese

  Tijdens het koken, zo dempt het irritante geluid van de dampkap ook! En tijdens andere huishoudelijke klusjes.
  Ik check zeker je tips.
  Dezer dagen luister ik naar de budget brunette

 • Kaylin

  Ik luister vooral podcasts tijdens het huishouden en het wandelen. Wanderland van radio 1 en elkedagvakantie zijn hier grote favoriet. Het vervelende (maar ook leuke) is dat er alsmaar meer podcasts op mijn “te luisteren” lijstje komen.

 • Jeroen

  Tijdens het rijden voor het werk via de autoradio, op weg naar school als ik de dochter ga ophalen, soms als de dochter haar huiswerk aan het maken is, soms bij het koken, …
  Momenteel zijn Dasprive, Sjotcast, De Vierkante Paal en Blogcast de meest beluisterde

 • Katrien

  Leuk! Blij dat ik je kon inspireren ?. Maak jij trouwens altijd notities zoals op de foto? Of was dat louter toevallig? Want soms denk ik wel ‘lap, dat had ik graag genoteerd’ maar vaak mis ik die gelegenheid wel.

  • Evi

   Bij bepaalde podcasts wel. Allee niet zo mooi geposeerd als op de foto he 😉 Maar ik weet intussen uit welke podcasts ik tips haal en dan zorg ik dat ik mijn bujo in de buurt heb liggen om die dingen snel te noteren.

 • fieke

  Nu ik even verplicht rust moet nemen, komen podcasts wat meer aan bod. Ideaal voor iemand die moeilijk ‘niks’ kan doen. Favoriet van het moment is Drie Boeken, ik heb er al zoveel van opgestoken! Ook naar de Tiny Podast van Hade luister ik heel graag.
  Luister jij altijd met een koptelefoon? Hier vaak oortjes, om mijn huisgenoten niet te storen (en om het ‘lawaai’ van mijn man zijn meetings een beetje te overstemmen).

  • Evi

   Ik luister inderdaad altijd met mijn koptelefoon. Met oortjes raken die draden verstrikt en laat ik mijn telefoon te veel vallen ? Mijn headset heeft noise cancelling en bluetooth, wat ongelooflijk handig is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *