5 beelden
Fotografie

5 beelden, 5 dingen #13

Eind 2021 besloot ik om de rubriek 5 beelden, 5 dingen eens goed af te stoffen en nieuw leven in te blazen. Want ik vind dat zo een fijne rubriek om te maken en te lezen. Dus aan het begin van de maand maart bladerde ik met plezier door de foto’s van februari. Om er vervolgens vijf te selecteren.

5 beelden, 5 dingen #13

Daar waar ik het in februari nog lastig had met fotograferen, hervond ik in maart opnieuw de fotografiekriebel. Dat An opnieuw haar Van Newbie tot FotoFreak cursus lanceerde zat daar zeker voor iets tussen. Want ik besloot om hem nog eens mee te volgen. En ging al aan de slag met module 1.

Daarnaast was de maand hier onverwacht druk, met leuke activiteiten zoals een lunch met blogvriendinnen. Maar ook een reünie met studiegenoten want het is blijkbaar twintig jaar geleden dat we onze universitaire carrière begonnen. Ongelooflijk fijn vond ik het om een aantal studiegenoten nog eens terug te zien. En heel grappig ook om te zien dat niemand onherkenbaar veranderd was 🙂 .

5 beelden

5 beelden

5 beelden

5 beelden

1. Midden maart kwam Koning Winter nog eens om de hoek loeren en viel er toch best wel wat sneeuw. Driewerf hoera want Tuur had die dag een pedagogische studiedag. En kon zich dus zonder zorgen of zich te moeten haasten uit leven in de sneeuw.

2. Ik weet niet waar het aan ligt, maar het verkeer is terug serieus hard aan het toenemen. En dus breng ik opnieuw meer tijd in de wagen door. Gelukkig bestaan er boeiende podcasts die het fileleed toch een beetje verzachten.

3. Onlangs trok ik naar Gent om er samen met Fieke en Josefien te gaan lunchen bij Knol & Kool. Sinds ik geen gluten en zuivel meer eet, is lasagne een zeldzame traktatie geworden. Maar deze glutenvrije vegan lasagne was overheerlijk! Ware het niet dat Gent best wel een eindje rijden is, ik zou er wekelijks staan om een portie mee naar huis te nemen.

4. Spelen met mijn fototoestel, dat is Tuur stiekem vastleggen terwijl hij vol overgave een banaan eet.

5. Slaap is hier nog steeds problematisch en dat merk ik vooral aan de hoeveelheid koffie die ik drink. Al moet ik ook toegeven dat ik het ook een fijn startritueel vind. Toekomen op het werk, al mijn spullen uit mijn locker halen en installeren. En dan nog even genieten van een kopje koffie voor ik er voor de rest van de dag keihard invlieg.

Zeg eens, welk beeld was typerend voor jouw maand maart?

15 Comments

 • fieke

  Wauw, Tuur wordt echt groot. Gek als je bedenkt hoe snel de tijd gaat hé, die schoolbanken en aula’s liggen al een heel eind achter ons…
  Het verkeer, inderdaad. Gelukkig vallen de files op mijn woon-werktrajecten nog wel mee, maar ik baal er een beetje van dat ik Spotify niet in de auto kan afspelen.
  Die lasagne, amai ja, dat was één van de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Het was een hele fijne middag daar!
  Van in maart herinner ik me vooral de bloeiende magnolia’s, en veel regen :-).

 • Chez Julie

  Hoera voor Zuster Gabriëlle! Ik ben er onlangs ook naar beginnen luisteren, spannend. Het aanbod aan podcasts is de laatste tijd enorm groot geworden, geeft me soms wat keuzestress. Als je nog tips hebt voor goede podcasts mag je ze altijd delen, kwestie van de keuzestress nog wat te vergroten 🙂

  • Evi

   Oh waar te beginnen 🙂 Het hangt beetje af van wat je graag luistert en of het Nederlands of Engels mag zijn, maar de volgende beluisterde ik ook heel graag: Het Meer, I am not a monster, De kunst van het verdwijnen, Bed of lies, Leven met de maffia, De val van Srebrenica, Duke, … ooops, ik vrees dat je keuzestress nog groter gaat worden nu 🙂

 • Hilde

  Knap van je dat je de discipline hebt om die online cursus te volgen. Ik zou het niet volhouden op die manier. Daarom ben ik dit jaar avondschool fotografie beginnen volgen. Ik heb dat wel nodig, zo’n stok achter de deur. Zo’n nieuwe camera vraagt ongetwijfeld weer wat aanpassing.
  Sinds ik vooral thuiswerk, is fileleed iets dat nog maar zelden in m’n woordenboek staat. Ik kan me thuis ook beter focussen en presteer er beter.
  Slaaptekorten heb ik ook gekend. Het hangt er vooral vanaf, wat me nog bezighoudt vlak voor het slapengaan en hoe ik die tijd ervoor invul (online is geen goede optie). Van koffie zelf slaap ik ook niet goed dus dat vermijd ik zoveel mogelijk.

  • Evi

   Ik zou heel graag avondschool willen volgen, maar agendagewijs lukt dat hier niet altijd. En ik weet ook niet of ik altijd er in zou slagen om alle opdrachten uit te voeren 🙂 In de online versie hebben we ook opdrachten, maar dan met vrije invulling (vb oefenen op belichting).

   En slaaptekort, ja, ik zorg inderdaad voor een goeie slaaphygiëne maar net iets te veel zorgen om echt goed te kunnen slapen jammer genoeg 🙁

 • Irene

  Zalig, die bananenfoto! 😀
  Het drukke verkeer is mij ook al opgevallen. Ik zit op zich wel nog graag in de auto, ook regelmatig met een podcast op of een leuke afspeellijst.
  En ik heb een gelijkaardig startritueel op’t werk maar dan met een warme chocomelk want ik drink geen koffie :p

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *