Verbeelding Book Challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in juni

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge 2019 – Uitgelezen in juni

Juni was duidelijk een topmaand qua lezen. Ik las namelijk maar liefst 5 boeken! Die zwoele zomeravonden waarbij er toch niets op de buis was zitten daar zeker en vast voor iets tussen!

The Suspect

When two eighteen-year-old girls go missing on their gap year in Thailand, their families are thrust into the international spotlight. Journalist Kate Waters always does everything she can to be first to the story. First with the exclusive, first to discover the truth – and this time is no exception. But she can’t help but think of her own son. Who she hasn’t seen in two years since he left home to go traveling. This time it’s personal. And as the case of the missing girls unfolds, they will all find that even this far away, danger can lie closer to home than you might think. (samenvatting: goodreads.com)

Ik kan me niet meer herinneren waar ik dit boek spotte. Maar nadat ik het zag was ik geïntrigeerd. En downloadde ik het op mijn e-reader. Het is best wel een spannend verhaal. Al had ik vrij snel de plot door. Maar goed, dat deerde me niet om verder te lezen. Het hele boek leest erg vlot. En bleef nadien bij mij toch wel een tijdje hangen. Want je leest zo nu en dan toch in de krant wel al eens verhalen over verdwenen en vermoordde meisjes op vakantie. Ik gebruikte dit boek wel niet voor de Verbeelding Book Challenge.

The girl you left behind

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie. En door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel… Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht. En opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken… (samenvatting: boek.be)

In mijn zoektocht naar een boek met een bloem op de cover kwam ik dit boek tegen. En omdat verhalen van JoJo Moyes altijd wel fijne, luchtige lectuur zijn om te lezen, schafte ik me ook dit boek aan. En daar heb ik geen spijt van gehad. Het is een typische Jojo Moyes. Heerlijk luchtige lectuur waar je niet al te veel bij moet nadenken. Ik vinkte hier puntje 3 met af.

De zwarte koning

Nadat Anna toevallig getuige is van de brutale aanval op een controversieel politicus, wordt ze meegesleurd in een koortsige queeste door Brussel. Een geheimzinnige kunstschat, die door de machtigste families van het land angstvallig wordt beschermd, staat op het spel. Hoe is het koningshuis betrokken bij de grootste doofpotoperatie uit de Belgische kunstgeschiedenis? En wat was de rol van de enigmatische Prins Karel, die zijn broer Leopold na de oorlog moest opvolgen? (samenvatting: boek.be)

Als een oud-klasgenoot een boek schrijft dat aangeprezen wordt als de Vlaamse Dan Brown dan moet je dat gewoon lezen van zodra het beschikbaar is. En dat deed ik ook 🙂 Ik kan het boek trouwens alleen maar aanraden hoor! En niet omdat Mike een oud-klasgenoot. Het hele verhaal leest inderdaad als een trein. De personages zijn goed uitgewerkt. De plot is spannend. En heel fijn ook dat ik heel wat plaatsen in Brussel herkende. Een absolute aanrader voor deze zomer!

De Phonetograaf

Via onze smartphone delen we onze levens met anderen. Van die versgebakken taart tot je laatste citytrip of dat zonnige terrasje met vrienden. Goede instagrammers en bloggers maken er een kunst van om een persoonlijke stijl te ontwikkelen voor hun foto’s. En dat kan iedereen! Aan de hand van eenvoudige tips en veel voorbeelden toont professioneel phonetograaf Vicky Bogaert je hoe je betere foto’s maakt met je smartphone. Dit boek leert je van alles over kadrering, lichtinval en nabewerking, zodat je van je snapshots echte pareltjes kunt maken. Oefenen doe je met tal van opdrachten, die je creativiteit prikkelen. (samenvatting: boek.be)

Omdat ik me heel graag wat meer wil verdiepen in fotografie nam ik dit boek mee uit de bib. De achterliggende reden daarvoor is dat ik me nog geen camera wil aanschaffen. Een tip van Babs leerde me namelijk dat ook zij eerst heel lang foto’s nam met haar smartphone. Om me dus wat te verdiepen in smartphonefotografie nam ik dit boek. Maar het stelde me eigenlijk wat teleur. Vicky haar eerste boek stond boordevol tips. Terwijl dit boek vooral veel foto’s bevatte. En naar mijn gevoel veel minder tips & tricks.

Laura H.

In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn met twee kleine kinderen. Ze heet Laura, zegt ze, en ze komt uit ‘Sweet Lake City’. Ze is ontsnapt, huilt, wil naar huis. Terug naar Zoetermeer – waar haar vader wacht, die een reddingsactie had opgezet met schimmige privémilitairen. Op Schiphol wordt Laura gearresteerd. Ze zou zijn gestuurd door IS om een aanslag te plegen. En waar is Ibrahim, de knappe jihadist voor wie ze alles opgaf? Laura uit Zoetermeer wordt Laura H., de bekendste Syriëganger van Nederland. Thomas Rueb volgde Laura’s spoor tot in Irak. Hij recon­strueerde haar bekering, ijzingwekkende leven in het kalifaat en haar met vragen omgeven terugkeer. (samenvatting: boek.be)

Ik luisterde eerder dit jaar naar deze podcast. En was zo geboeid door het verhaal dat ik het boek ook wou lezen. En wat een verhaal zeg! Het leest soms als pure fictie. Terwijl het eigenlijk harde realiteit is. Een aanrader voor wie meer wil te weten komen over radicalisering. Aangezien Laura met haar hele hebben en houden verhuist naar het kalifaat gebruikte ik dit boek voor puntje 25 van de Verbeelding Book Challenge.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 10/30

Goodreads: 16/25

Welke boeken lazen jullie onlangs? Tips voor de openstaande puntjes zijn ook altijd erg welkom!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *