Op (uit)stap

4 tips voor uitstappen met kinderen tijdens de vakantie

Als jullie dit lezen zit mijn vakantie er zo goed als helemaal op. Maar ik heb er enorm van genoten. De eerste week was ik een week alleen thuis met Tuur. En deden wij van staycation. Maar we bleven niet thuis hoor. Integendeel, ik had voor de hele week enkele leuke uitstapjes gepland.

Ook nog op zoek naar wat inspiratie om de rest van de vakantie met kinderen door te komen? Dan zijn de volgende vier uitstapjes misschien wel iets voor jullie! Tuur en ik genoten er in ieder geval enorm van.

Picknicken in het lokale park

De eerste dag van de vakantie hebben we rustig ingezet met een picknick. Ik had namelijk op Instagram gezien dat onze plaatselijke hipsterkoffiebar Fika iets nieuw in hun aanbod had. Een picknickzak!

Tegen de middag ging ik de zak samen met Tuur halen. En trokken we richting Waalborrepark. We installeerden ons met een dekentje onder een boom. En smulden van de heerlijke broodjes, fruit, drankjes en dessertjes in de zak. De rest van de namiddag speelde Tuur naar hartenlust in de speeltuin in het park.

uitstapjes
uitstapjes
uitstapjes
Een namiddag in de Gavers

De Gavers, dat is pure nostalgie voor mij. Als kind groeide ik in die streek op. En dus trokken we zo nu en dan wel al eens naar de Gavers. Het domein wordt momenteel uitgebaat door de provincie Oost-Vlaanderen. En dat merk je wel, in de positieve zin!

Tuur is enorme fan van de speeltuin daar. Die is best wel groot en dus kan hij er zich uren zoet houden. Maar je kan nog veel meer doen op het domein. Zo is er een overdekt zwembad, strand, zwemvijver, waterpark, wandelroutes, etc.

uitstapjes
uitstapjes
Een dag naar zee

Zelf trokken wij tijdens de eerste week van juli een dag naar Oostende. We bezochten er de Kapitein Winokio expo in Fort Napoleon. Vervolgens namen we de overzetboot naar het centrum. En na een lekkere burgerlunch op de dijk amuseerden we ons op het strand. Het volledige verslag lees je hier.

Plantentuin in Meise

Doorheen het jaar rij ik best wel vaak door Meise. Maar de Plantentuin die had ik nog niet bezocht. Tijd om daar dus verandering in te brengen.

Ons bezoek aan de Plantentuin startten we met de Verwonder-je-voeten wandeling. Een blote voeten pad van om en bij 1 kilometer aangelegd door Brantano en Wonderweekend. Met zijn momenten vond ik het wel een beetje pijnlijk voor mijn voeten. Maar misschien zat het vooral tussen mijn oren? Want Tuur leek van al die verschillende soorten paden geen last te hebben. Het allerleukste? De stukken waarbij je door de modder wandelt 🙂

De Plantentuin biedt trouwens nog veel meer voor kinderen. Maar Tuur was vrij moe. En dus was het geen goed plan om na die wandeling ook nog eens naar het Speelbos te gaan. Of de speurtocht met Koning Amaryllo aan te vangen. Maar die staan bij een volgend bezoek absoluut op de planning!

uitstapjes
uitstapjes

Bezochten jullie al een van bovenstaande activiteiten? Tips voor andere kidsproof uitstapjes zijn ook altijd welkom!

6 Comments

 • Liese

  De gavers doe in zeker nog eens deze zomer. Ik geraak nooit verder dan het speelplein als ik niet eerst een akkoord maak met de kinderen voor een wandeling! ?

 • Evi

  De gavers kende ik nog niet, dus daar gaan we zeker ook eens naartoe! Wij zijn vorige week in recreatiedomein Nieuwdonk geweest (in Berlare). En daar hebben we gepicknickt op het gras langs de speeltuin. 🙂 Onze kinderen picknicken héél graag. Zo’n kant-en-klare zak is dan wel heel fijn! De plantentuin staat ook nog op de planning…

  • Evi

   Oh dat lijkt me ook heel fijn te zijn daar in Berlare. Die kant-en-klare zak was inderdaad erg fijn 🙂 De Plantentuin was hier ook een succes. En gaan we nog wel eens bezoeken, want er is zo veel te doen 😉

 • Ilse Vervisch

  Wauw Evi, ik geniet er van om jouw blog af en toe te lezen. Je brengt mij op ideeën en doet mijn, op een positieve manier, nadenken over de dingen des levens! Dank u!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *