5 beelden
Fotografie

5 beelden, 5 dingen #15

Eind 2021 besloot ik om de rubriek 5 beelden, 5 dingen eens goed af te stoffen en nieuw leven in te blazen. Want ik vind dat zo een fijne rubriek om te maken en te lezen. Dus aan het begin van elke maand bladerde ik met plezier door de foto’s van de vorige maand. Om er vervolgens vijf te selecteren. En daar een woordje uitleg bij te noteren.

5 beelden, 5 dingen #15

De maand mei was hier een immens drukke maand. Alhoewel ik me stellig had voorgenomen om het rustiger aan te doen, kwam daar uiteindelijk niet altijd zo veel van in huis. Uiteraard werd Moederdag gevierd. Ondanks het feit dat ze bij Tuur op school overschakelden naar Ouderdag. En verder werd er vooral veel gewerkt. Maakten we een uitstap naar de kust. En bracht het lief het meeste tijd door met Tuur. Want die nam alle brugdagen voor zijn rekening. Iets met veel meer vakantiedagen hebben dan mij 😉 .

5 beelden

5 beelden

5 beelden

5 beelden

5 beelden

1. Tuur bezocht tijdens de lente met de school een tuin en kreeg daar van de tuinarchitect een aardbeiplantje mee. Nu heb ik niet bepaald groene vingers, maar samen met Tuur heb ik ongelooflijk hard mijn best gedaan om dit plantje in leven te houden. En dus waren en zijn we ongelooflijk trots op onszelf dat er zowaar aardbeien aan groeien.

2. Buitenplanten lijken het hier sowieso wat beter te doen dan mijn planten binnen. Want ook de viooltjes die we kochten en uiteindelijk verpot hebben naar een grote pot leven nog steeds. Ik word er trouwens iedere keer vrolijk van als ik ze zie staan op ons terras 🙂 .

3. Op een van die vele vrije weekdagen in mei trokken we met ons drie naar Oostende. Want daar kon je een Geronimo Stilton zoektocht doen. En aangezien Tuur die boeken enorm graag leest leek ons dat een ideale uitstap te zijn. De zoektocht zelf zat goed in elkaar. Nadien genoten we nog van een ijsje en een rit met een gocar. En maakte ik me de bedenking dat we terug wat vaker naar de zee zouden moeten trekken. Want dat doet altijd zoveel deugd!

4. Ik probeer ook om terug wat meer foto’s van alledaagse dingen te nemen. En dus installeerde ik me op een zomerse lenteavond in het gras terwijl Tuur en het lief aan het voetballen waren in onze tuin. Tuur zijn botten waren al snel nergens meer te bespeuren. Maar gelukkig heb ik een goed wasmachine. En kan voetballen op je kousen in het gras geen kwaad 😉 .

5. Nadat ik bij Kristien gelezen had over het Stoerparcours leek me dat absoluut iets voor Tuur te zijn. En dus trokken we op een zonnige zondag naar Herselt. Een hele fijne wandeling! Maar wel eentje waar je ook moet bij nadenken. Want de pijl naar links betekent niet dat je ook effectief naar links moet stappen 🙂 .

Welk beeld van de maand mei blijft jou bij?

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *