Bij welke job zou ik geen meerwaarde zijn

Soms mag het er al eens wat luchtiger aan toe gaan. Ook in blogland 🙂 En dus besloot ik om vandaag met jullie een aantal jobs te delen waar ik absoluut geen meerwaarde zou kunnen in betekenen.

7 jobs waar ik geen enkele meerwaarde zou kunnen bieden

Ik spotte dit bericht oorspronkelijk een hele poos terug bij Sanne van Moederschip en vond het zo een fijne post dat ik besloot om er ook eens over na te denken. Want alhoewel ik echt wel goed ben in wat ik doe, zijn er ook tal van jobs waar ik absoluut geen enkele meerwaarde zou zijn.

1. Boekhouder / financieel adviseur / financieel analist

Laat het duidelijk zijn: alles waar cijfers aan te pas komen, laat ik beter aan mij voorbijgaan. De kunst van hoofdrekenen, die heb ik nooit onder de knie gekregen. En eerlijk, soms loopt het zelfs met een rekenmachine erbij nog fout.

2. Leerkracht

Het ontbreekt me daarvoor eenvoudigweg aan geduld. Ik kan het niet opbrengen om iets meer dan drie keer aan iemand te moeten uitleggen. En kan me daar dan ook geweldig hard in opjagen. Dus neen, leerkracht, dat zou niet goed komen. Noch voor mij noch voor die arme kindjes in mijn klas.

Meerwaarde: leerkracht
3. Pakjesbezorger / taxichauffeur / postbode

Bij uitbreiding zowat alles waarbij vereist wordt dat je toch over enige oriëntatieskills beschikt. Want die zijn hier onbestaande. En ik ben nu ook niet meteen de meest rustige persoon achter het stuur (allee het is te zeggen: ik jaag me nogal snel op & vloek veel. Maar verder ben ik enorm hoffelijk in het verkeer)!

4. Bouwvakker

Twee linkerhanden is misschien net een brug te ver, maar beweren dat ik een handige harry ben dat is misschien wat overdreven. Toen we ons huis aan het bouwen waren hoorde ik het regelmatig in Keulen donderen. En ook nu nog, weet ik vaak niet waar het over gaat. Het bewijs: toen ik een afspraak maakte voor het onderhoud van onze verwarmingsketel en ik niet eens kon zeggen wat voor soort ketel dat was (mazout of gas).

Meerwaarde: bouwvakker
5. IT’er

Ook hier ontbreekt het me aan inzichten. En geduld, want als ik afga op wat het lief (die is IT’er) me vertelt dan bevindt het probleem zich vaak wel tussen de stoel & het toestel.

6. Kok

Ik kan ok koken zolang ik een recept kan volgen. Maar vraag me niet om zelf een gerecht te verzinnen want dat loopt fout af. En oh ja, een gerecht kruiden, daar moet ik ook nog heel veel op oefenen 😉

7. Winkelbediende in een voedingsspeciaalzaak

Bakkerij, pralinewinkel, winkel met tapas, snoep, … zowat alle lekkere dingen die er bestaan om op te eten. Niet omdat ik niet zo kunnen verkopen hoor (allee ik denk dat ik dat een klein beetje kan), maar vooral omdat zelf niet van al dat lekkers zou kunnen afblijven 😉 En daar zouden noch mijn weegschaal noch de klanten blij om zijn!

Zeg eens, bij welke job zou jij geen meerwaarde zijn?

*Afbeeldingen: Canva

18 Comments

 1. Samaja 18/11/2020 at 17:38

  Leerkracht, dat is absoluut niets voor mij. Misschien in een setting van 1 op 1 wel, maar voor een rumoerige klas staan en een hele groep moeten kunnen begeesteren, neen merci :-).

 2. fieke 18/11/2020 at 20:25

  Oh, leerkracht zou ook niks voor mij zijn, al vinden veel mensen uit mijn omgeving dat ik daar geknipt voor ben. En ook heel veel bewondering voor kinderverzorgers in crèches en zo. Dat zou ik nooit kunnen!

  1. Evi 07/12/2020 at 10:27

   Same here, kinderverzorgsters, kleuterjuffen, … alleen maar bewondering voor. Want ik zou het absoluut niet kunnen!

 3. miekids 18/11/2020 at 20:54

  Leuke post! Haha, boekhouder of IT’er zou ook niks voor mij zijn. Leerkracht dan weer wel ?.

 4. Moederschip 19/11/2020 at 05:22

  Haha leuk om dit ook bij jou te lezen. Al deze dingen hadden ook op mijn lijst kunnen staan 😀 Vooral dat pakjes bezorgen, wat een stress lijkt me dat!

  1. Evi 07/12/2020 at 10:28

   Ja hier ook. Ik ben al geen held in het vinden van huizen en adressen die ik niet ken en files en het verkeer, daar kan ik me ook geweldig hard in opjagen 🙂 .

 5. Kris10 19/11/2020 at 14:07

  Zo goed als al de bovenstaande jobs :p Leerkracht, dat zie ik mezelf dan wel weer doen.
  Aanvullingen op jouw lijst: huishoudhulp, (binnenhuis)architect (ik heb al geen idee over mijn eigen badkamer en zelfs geen zin om erover na te denken), chauffeur (mijn oriëntatie is tiptop maar ik kan echt niet goed rijden en doe het ook niet graag) …

  1. Evi 07/12/2020 at 10:30

   Oeh ja, (binnenhuis)architect zou hier ook niets voor mij zijn 🙂 .

 6. Sofie 19/11/2020 at 16:00

  Boekhouder en IT’er zou wel iets voor mij zijn, analytisch en cijfermatig denken!
  Leerkracht totaal niet, ik ben daar te onzeker voor om voor een groep te spreken en ik kan moeilijk dingen uitleggen. Huishoudhulp of arbeider ook niet omdat ik fysiek niet sterk genoeg ben. En ook niets in de sociale sector, wegens niet sociaal genoeg 😀 En sociaal zijn vind ik dodelijk vermoeiend.

 7. Katrien 19/11/2020 at 19:15

  Ik denk ook eerder aan bouwvakker of magazijnier ofzo. Alles waarbij je zware dingen moet verslepen. Ik heb echt geen kracht. Of politieagente lijkt me ook maar niks, ik ben niet bepaald de dappere die zich tussen discussiërende mensen gaat mengen ofzo.

  1. Evi 07/12/2020 at 10:31

   Politie-agente zou ik nu ook niet bepaald goed in zijn denk ik. Ik ga dergelijke discussies precies toch ook liever uit de weg 😉

 8. Céline 20/11/2020 at 11:17

  Ik voel mij echt heel hard aangesproken door deze blogpost haha. Ik zou ook niets van bovenstaande kunnen doen haha.

 9. Annelies 21/11/2020 at 19:00

  Doordat ik in webbureau werk zien sommige klanten me wel eens als hun IT’s en gelukkig kan ik ondertussen wel heel wat basistips geven (zoals zet je computer eens aan en uit :p). Maar als het echt moeilijk wordt, dan geef ik toch een developer door. Ik zou horrible zijn in de horeca omdat ik heel onhandig ben en geen geduld heb met onvriendelijke klanten.

  1. Evi 07/12/2020 at 10:48

   De horeca zou hier nu ook niet meteen iets zijn voor mij. Ik ben daar te onhandig voor 😉

 10. Delphine 05/12/2020 at 18:03

  Haha, boekhouder is ook de eerste op mijn lijstje! Ik vind dit wel een toffe post, kga die eens overnemen, denk ik (anders wordt mijn comment hier te lang ?)

  1. Evi 07/12/2020 at 11:13

   Oh nu ben ik wel heel benieuwd 🙂

Leave a Reply