Goodreads #1

Als kind was ik al een enorme boekenliefhebber: uren kon je me zoet houden met een goed boek. En dat is er met de jaren niet anders op geworden. Zo nu en dan valt het wel eens voor dat ik minder tijd heb voor een goed boek maar de liefde verdwijnt nooit helemaal. Om mij op tijd en stond te voorzien van nieuw leesvoer en vooral om nieuwe boeken te ontdekken die ik anders niet meteen zelf zou vastnemen gebruik ik Goodreads.

Een zalige site wat mij betreft: je kan elk uitgelezen boek een rating geven en op basis daarvan krijg je na verloop van tijd suggesties voor nieuw leesvoer. Maar er is meer! Je kan ook zien wat je virtuele leesvrienden lezen, boeken op je to read lijst plaatsen (altijd handig voor cadeau lijstjes!), suggesties doorspelen aan elkaar en deelnemen aan een heuse ‘reading challenge’.

Mijn 2015 Reading Challenge
Mijn 2015 Reading Challenge

Vorig jaar las ik met de reading challenge niet minder dan 25 boeken! Bij het begin van dit jaar was ik dan ook erg ambitieus en had ik als plan om dit jaar 35 boeken te lezen. Geen sinecure en ik verdenk dat extra glas champagne ervan me te hebben laten dromen van een jaar gevuld met enkel boeken. Na de roes kwam de realiteit en het besef dat we tegen begin november met drie gaan zijn in plaats van twee en dus heb ik deze zomer, weliswaar met tegenzin, mijn reading challenge wat realistischer gemaakt: opnieuw 25 boeken in plaats van 35. Momenteel heb ik er al een goeie 19 gelezen en ben ik begonnen aan boek 20. Heel misschien haal ik die 30 uiteindelijk toch (het competitiebeest in mij hoopt hier stiekem op), maar als ik er tegen eind december 25 kan afwerken ga ik al heel tevreden zijn. En er opnieuw een glas champagne op drinken!

4 Comments

 1. Lore 14/10/2015 at 07:39

  Kan ik je “volgen” op goodreads? Altijd leuk om zo boekentips uit te wisselen… Ik moet ook nog een effortke doen voor mijn challenge 😉

 2. Evi 19/10/2015 at 12:21

  Tuurlijk! Hoe meer volgers, hoe meer inspiratie voor een volgend goed boek 🙂 Je vindt me onder Evi Robignon

  1. Lore 20/10/2015 at 11:25

   gevonden! (was niet simpel, de knop was goed verstopt 😉 )

 3. Mijn top 5 boeken van 2015 | The journey of Evi 29/12/2015 at 11:55

  […] Dit jaar besloot ik in eerste instantie om 35 boeken te lezen maar rond de zomer moest ik toegeven dat dat aantal net wat te ambitieus was. 25 leek realistischer te zijn en ik kan met trots zeggen dat ik erin slaagde om mijn Reading Challenge tot een goed einde te brengen. […]

Leave a Reply