Boeken & leestips

Goodreads #1

Als kind was ik al een enorme boekenliefhebber: uren kon je me zoet houden met een goed boek. En dat is er met de jaren niet anders op geworden. Zo nu en dan valt het wel eens voor dat ik minder tijd heb voor een goed boek maar de liefde verdwijnt nooit helemaal. Om mij op tijd en stond te voorzien van nieuw leesvoer en vooral om nieuwe boeken te ontdekken die ik anders niet meteen zelf zou vastnemen gebruik ik Goodreads.

Een zalige site wat mij betreft: je kan elk uitgelezen boek een rating geven en op basis daarvan krijg je na verloop van tijd suggesties voor nieuw leesvoer. Maar er is meer! Je kan ook zien wat je virtuele leesvrienden lezen, boeken op je to read lijst plaatsen (altijd handig voor cadeau lijstjes!), suggesties doorspelen aan elkaar en deelnemen aan een heuse ‘reading challenge’.

Mijn 2015 Reading Challenge
Mijn 2015 Reading Challenge

Vorig jaar las ik met de reading challenge niet minder dan 25 boeken! Bij het begin van dit jaar was ik dan ook erg ambitieus en had ik als plan om dit jaar 35 boeken te lezen. Geen sinecure en ik verdenk dat extra glas champagne ervan me te hebben laten dromen van een jaar gevuld met enkel boeken. Na de roes kwam de realiteit en het besef dat we tegen begin november met drie gaan zijn in plaats van twee en dus heb ik deze zomer, weliswaar met tegenzin, mijn reading challenge wat realistischer gemaakt: opnieuw 25 boeken in plaats van 35. Momenteel heb ik er al een goeie 19 gelezen en ben ik begonnen aan boek 20. Heel misschien haal ik die 30 uiteindelijk toch (het competitiebeest in mij hoopt hier stiekem op), maar als ik er tegen eind december 25 kan afwerken ga ik al heel tevreden zijn. En er opnieuw een glas champagne op drinken!

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *