Boeken & leestips

Gelezen & goedgekeurd #1

Een nieuwe rubriek op de blog! Eentje waarin ik graag die boeken die ik goed vond met jullie wil delen.

Misschien niet geheel onverwacht, maar de eerste 2 exemplaren zijn zwangerschapsboeken. Al zijn het er geen van het klassieke soort. Gedurende mijn hele zwangerschap heb ik de meer ‘klassieke’ boeken over dit onderwerp bewust vermeden. Voor jullie de wenkbrauwen fronsen: mijn innerlijke perfectionist en eeuwige piekeraar hebben hier een gigantische strijd over gevoerd, die uiteindelijk gewonnen is door de piekeraar. Ik ken mezelf namelijk net goed genoeg om te weten dat als ik aan dergelijke lectuur zou beginnen, ik me op elk ogenblik van de dag en de nacht ongerust zou maken (niet dat ik nu geen zorgen had, maar ze waren mogelijk net wat minder talrijk).

Tot 2 weken geleden, toen kwam ik in de boekenhandel onderstaande 2 boeken tegen en kon ik me niet meer houden. Ik heb beide erg graag gelezen, al was het maar omdat ze het onderwerp vanuit een iet of wat andere invalshoek benaderen.

Happy Mama door Erika Van Tielen
Happy Mama door Erika Van Tielen

In Happy Mama vertelt Erika Van Tielen op een nuchtere manier over haar 2 zwangerschappen en bevallingen. Waarom ik het een goed boek vond? Omdat het geen verheerlijking is van het moederschap maar ook geen volledig negatief beeld schetst. Verwacht je ook niet aan een hele rits tips en tricks of uitleg van experten, want die vind je er niet in terug. Ik vond dat alvast een verademing na alle goeie raad die ik intussen (vaak ongevraagd) van jan en alleman kreeg. Erika’s relaas wordt trouwens doorspekt met fragmenten uit haar toenmalige column in Flair en meer recente posts van op haar blog. Een combinatie die werkt en wat mij betreft een erg vlot geschreven boek opleverde dat ik met veel plezier las.

Ik word mama door Sofie Vanherpe
Ik word mama door Sofie Vanherpe

Ik word mama van Sofie Vanherpe is van een geheel andere aard. Aan de hand van tekeningen en grappige sketches gidst dit boek je door de verschillende stadia van een zwangerschap, bevalling en eerste dagen nadien. Waarom ik het een goed boek vond? Het liet me meerdere keren gigantisch hard lachen maar gaf me ook enkele erg praktische en bruikbare tips mee (bijvoorbeeld wat dien je nu echt mee te nemen naar het ziekenhuis en wat dien je die eerste dagen echt in huis te hebben). Helemaal geweldig vond ik trouwens het intermezzo ‘handleiding voor hem’, een praktische gids voor de papa in spe 😉

Handleiding voor hem - Ik word mama door Sofie Vanherpe
Handleiding voor hem – Ik word mama door Sofie Vanherpe
Handleiding voor hem - Ik word mama door Sofie Vanherpe
Handleiding voor hem – Ik word mama door Sofie Vanherpe
Handleiding voor hem - Ik word mama door Sofie Vanherpe
Handleiding voor hem – Ik word mama door Sofie Vanherpe

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *