Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Maart update

screen-shot-2016-01-05-at-19-24-35

Ook dit jaar neem ik opnieuw deel aan de Verbeelding Book Challenge. Ik had me voorgenomen om in maart flink wat boeken te lezen, maar door omstandigheden ging het lezen niet zo vlot als ik zelf wou. Ik las deze maand twee boeken uit en kon daar wel meteen ook twee puntjes uit de challenge met doorstrepen.

We moeten het even over Kevin hebben 
Die ene donderdag, waarop haar zoon een aantal medescholieren vermoordt, kan nooit meer worden teruggedraaid. Is het de schuld van de moeder, doordat ze nooit echt van haar zoon gehouden heeft? Is het de schuld van de vader, die zijn zoon nooit wilde zien zoals hij werkelijk was? In brieven aan haar man – die afwisselend wanhopig en dan weer berustend, maar altijd pijnlijk eerlijk zijn -, probeert Eva Khatchadourian erachter te komen of zij aansprakelijk is voor die ene donderdag. Wanneer ging het fout? (samenvatting: boek.be) 

Het boek bevindt zich al een paar jaar in mijn boekenkast maar ik had me er nog nooit echt aan gewaagd. Om eerlijk te zijn had ik er meer van verwacht. Met zijn momenten vond ik het eigenlijk zelfs wat langdradig en saai. Ik las het uiteindelijk toch uit omdat ik benieuwd was naar het einde van de zoektocht. Maar een aanrader zou ik het niet durven noemen. Ik heb er trouwens geen idee van hoeveel exemplaren van dit boek verkocht zijn maar aangezien het verfilmd is denk ik wel dat ik het kan gebruiken voor puntje 5.

The woman in Cabin 10
Dit had het perfecte tripje moeten zijn. Dit was haar kans op promotie. Maar een moordenaar gooit roet in het eten. En zij is de enige getuige. Tijdens een cruise is Lo Blacklock getuige van een moord, maar niemand gelooft haar. Vastberaden om erachter te komen wie het slachtoffer was en waarom ze vermoord is, gaat Lo op zoek naar de waarheid. Maar Lo zal er snel achter komen dat een moordenaar niet gediend is van mensen die hun neus in andermans zaken steken… (samenvatting: boek.be) 

Ik was op zoek naar een goed spannend boek en las dit op aanraden van een hele goeie vriendin. En het was een schot in de roos: het verhaal is spannend en leest erg vlot! Ik heb er van genoten 🙂

Overzicht Verbeelding Book Challenge

 1. Een boek met meer dan 700 pagina’s (ieder jaar een beetje meer) – Pillars of the earth 
 2. Een boek met minder dan 200 pagina’s (om het voorgaande puntje te compenseren) – The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde 
 3. Een boek geschreven door meerdere auteurs
 4. Een boek geschreven door iemand die jonger is dan jou
 5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht – We moeten het even over Kevin hebben. 
 6. Een self published boek (een boek dat niet werd uitgegeven bij een grote uitgeverij, maar zelf door de auteur werd uitgegeven. Ik heb nooit gezegd dat deze challenge makkelijk ging zijn. )
 7. Een boek gepubliceerd in 2017
 8. Een boek geschreven door een celebrity (filmster, muzikant,…)
 9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt (want er gaat niets boven een boek met een lange titel)
 10. Een boek met een titel die bestaat uit één woord
 11. Een boek met een kleur in de titel
 12. Een boek met een nummer in de titel – The Woman in Cabin 10 
 13. Een boek met een illustratie op de cover
 14. Een non-fictie boek Het 5:2 dieet 
 15. Een boek over boeken of waarin boeken een belangrijke rol spelen – De club Dumas 
 16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt (roadtrip, wandeltocht,…)
 17. Een boek over muziek of waarin muziek een belangrijke rol speelt
 18. Een boek waarin één van de seizoenen centraal staat
 19. Een boek waarin meerdere generaties van één familie aan bod komen
 20. Een boek gepubliceerd voor je geboren werd
 21. Een boek dat je al een keertje las
 22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt – One night in winter 
 23. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je al een keertje op reis bent geweest
 24. Een boek uit de bibliotheek
 25. Een boek dat je leende van een vriend(in) of een mede Verbeelding Book Club lid
 26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme)
 27. Een boek dat je ooit op school moest lezen om te zien wat je er nu van denkt of om het eindelijk te lezen omdat je het toen niet las
 28. Een boek dat iedereen en z’n moeder al heeft gelezen, behalve jij
 29. Een boek dat in ergens ter wereld op de verbannen lijst staat
 30. Een eerste deel in een reeks – The secret dreamworld of a shopaholic (Shopaholic #1)

Vriendjes worden op Goodreads kan hier.

6 Comments

 • Samaja

  Ik las het in het Engels, We need to talk about Kevin en vond dat het bij momenten ingewikkeld taalgebruik was. Toch ben ik blijven lezen. Ik ben er eigenlijk nog steeds niet uit of ik het nu slecht vond of goed..

  • Evi

   Dat Engelse taalgebruik vond ik vreselijk, vandaar de switch naar een NL exemplaar, maar het heeft niet veel geholpen om me te helpen bepalen of ik het nu een goed of slecht boek vond.

 • Leen

  Ik vond ‘Kevin’ wel een goed boek, oké inderdaad hier en daar langdradig. En het was eigenlijk de hele clou die erachter stak, die het boek de moeite waard maakte. Toen ik daarna de film keek, en dus eigenlijk al wist hoe de vork in de steel zat, vond ik daar veel minder aan.

  • Evi

   De film heb ik bewust nog niet bekeken, net omdat ik vrees dat ik er niets aan ga vinden nu ik het boek gelezen heb & dus al weet wat erachter steekt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *