Favoriete leesplekjes in onze huidige woonst
Boeken & leestips

Mijn favoriete leesplekjes (in ons huidige huis)

Een hele poos terug las ik bij collegablogster Silke van Julienne een leuke post over haar favoriete leesplekjes thuis en onderweg. Aangezien ik zelf enorm graag lees en wij eind deze zomer verhuizen leek het me het ideale moment te zijn om jullie mijn favoriete leesplekjes in onze huidige woonst mee te geven.

Mijn vier favoriete leesplekjes in onze huidige woonst
1. Mijn bed

Dit zal diegene die me al wat langer volgen niet verbazen maar mijn bed blijft een van mijn favoriete leesplekken. Ik probeer om elke avond voor het slapengaan wat te lezen. Want ik merk dat dat me enorm helpt om een betere nachtrust te hebben. En in het weekend lees ik ook regelmatig in bed. Want we mogen elk 1 ochtend wat langer blijven liggen. Meestal ben ik wel al wakker. Maar dan kan ik er enorm van genieten om eerst nog wat te lezen. En dan pas op te staan en aan de dag te beginnen.

2. Ons bad

Iets wat ik regelmatig doe voor ik verder lees in bed: een zalig ontspannend bad nemen met een goed boek erbij. Zeker als ik al een paar nachten slecht geslapen heb neem ik me graag een warm lang bad. Met een boek erbij. Ik schafte me er zelfs een speciaal tafeltje voor aan. Zodat mijn boeken niet meer zo vaak in het water belanden. En geloof me vrij, nadien slaap ik gegarandeerd goed!

3. De zetel

De voorbije avonden las ik vaak terwijl het lief voetbal keek … in de zetel! Kon ik meteen met een half oog spannende matchen ook volgen 😉 Alle gekheid op een stokje, heel vaak lees ik ‘s avonds ook in de zetel. Ik kijk nog bitter weinig televisie, maar zit wel graag naast het lief terwijl die X-boxt. En dus lees ik ook regelmatig in onze zetel.

4. Ons terras

Het is niet supergroot dat terras van ons, maar ik vertoef er wel graag. In ons nieuwe huis zal dat anders zijn want daar gaan we en terras en tuin hebben. Dus ik reken nu al op uren leesplezier daar! Maar ons terras dus, als de zon er niet vol op schijnt is het er aangenaam vertoeven. En sinds ik een jaar of drie-vier geleden een e-reader kreeg vormt lezen in de zon geen probleem meer. En kan je me hier dus ook wel eens met een goed boek vinden.

Waar lezen jullie het liefst? Hebben jullie favoriete buitenshuisleesplekjes? Dan hoor ik dat graag & ga ik na of ze ook eens kan uitproberen 🙂 

15 Comments

 • José

  Leuk ! Ik lees het liefst ‘s avonds in bed, herken zeker wat je zegt over lekker in slaap kunnen komen. Een woonst met tuin staat nog op mijn wensenlijstje, zodat ik ook tussen het eigen groen ga kunnen lezen, maar dat is vooralsnog een toekomstdroom…

 • Sofie

  Ik heb dezelfde favoriete leesplekjes, al lees ik ook aan tafel. Maar het liefst van al lees ik in mijn bed, vooral tijdens het weekend blijf ik dan nog een half uurtje liggen om te lezen.

 • fieke

  Ik lees ook vooral in bed, maar nu ook steeds vaker buiten. Met de heel warme dagen van afgelopen tijd vond ik het heerlijk om ‘s avonds nog even buiten te lezen. Tv kijken is hier ook zwaar naar de achtergrond geschoven.
  In bad lezen heb ik nog nooit gedaan, en eigenlijk ga ik zelden in bad…

  • Evi

   Ja he, de afgelopen weken was het heerlijk om ‘s avonds nog even buiten te kunnen lezen. TV kijken zegt me eigenlijk steeds minder iets. En ook Netflix kan me echt niet bekoren. Dan kies ik liever voor een goed boek 🙂

 • Samaja

  Ik lees het liefst in bed voor het slapen gaan. Maar zo op vakantie ergens onder een parasol en met het ruisen van de zee op de achtergrond, daar zeg ik ook geen neen tegen!

 • Flavie

  Ik lees ook altijd voor het slapen gaan, hoe laat het ook is. Ik moet altijd lezen voor ik kan slapen.
  Ook hier werd veel gelezen in de zetel terwijl de mannen in huis naar de voetbal keken. En met het mooie zonnige weer heb ik al heel veel gelezen in onze tuin… zo zalig!

 • Hilde

  Oh wat een leuke post. Mogelijk neem ik ‘m wel eens over (met verwijzing naar hier uiteraard). Mijn favo leesplekjes komen in grote lijnen overeen muv het bad :-).

  • Evi

   Lezen in de trein moet inderdaad zalig zijn. Soms mis ik dat wel, en zou ik heel graag met het openbaar vervoer komen werken. Alleen is het momenteel praktisch totaal niet haalbaar 🙁

 • Leen

  Dat komt wel overeen met mijn leesplekjes in huis 🙂 Behalve het terras; ik heb geen comfortabele stoel of zetel voor buiten dus na een half uur moet ik het daar meestal al opgeven. Misschien later, in ons huis waar ook een terras én een tuin gaan zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *