Hiep hiep hoera! 34 nutteloze weetjes over mezelf om mijn verjaardag te vieren

34 kaarsjes mag ik vandaag uitblazen. Je moet al goed je best doen om die allemaal op een doorsnee taart te krijgen. Het dringt ook nog niet helemaal door, dat ik vanaf nu 34 lentes oud ben. Ergens voel ik me nog steeds dat meisjes van zestien, voor wie de hele wereld open lag. En toch vind ik een jaartje ouder worden dit jaar niet zo erg. Want 34 worden, dat vier ik vandaag een hele dag met Tuur. We zijn namelijk samen een weekje thuis, want de crรจche is gesloten.

Om mijn verjaardag en die 34 levensjaren toch ergens wat memorabel te maken, lijstte ik hieronder – in navolging van Babs – 34 totaal onnuttige weetjes over mezelf op. Zij die me wat beter kennen zullen een aantal dingen absoluut herkennen ๐Ÿ™‚ En de rest, jullie komen heel wat nutteloze dingen over mij te weten! Maar wel stuk voor stuk weetjes die me uniek maken.

Veel leesplezier met deze 34 keer Evi!
 1. Ik ben nooit een echt partybeest geweest. Maar er is wel een memorabele avond op een jaarmarkt waarbij de Irish Coffees iets te vlot vloeiden. En mijn leren handschoenen eraan moesten geloven ๐Ÿ˜‰
 2. Creatief zijn als in breien, naaien, tekenen of knutselen is niet aan mij besteed. Het aantal begonnen maar niet afgewerkte sjaals ergens verstopt in de donkere hoeken van een kast zijn daar stille getuigen van. Maar samen met Tuur piratenplaten inkleuren kan ik tegenwoordig als de beste.
 3. Ooit wou ik een gezin met minstens twee kindjes. Vandaag de dag denk ik (en het lief trouwens ook) daar toch wel anders over. Maar een leven zonder Tuur zou ik me niet meer kunnen en willen inbeelden.
 4. Ik ben een volledige leek als het aankomt op auto’s. De enige keer dat ik effectief in een garage ben geweest om een auto te kiezen werd er mij gevraagd naar velgen. En hoorde ik het in Keulen donderen.
 5. Ik heb ook heel lang gedacht dat de eerste versnelling sneller was dan 2de. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen hoor met dat rijbewijs van mij ๐Ÿ˜‰
 6. Ondanks het feit dat ik totaal geen gevoel voor ritme heb, heb ik wel de volledige muziekschool doorlopen. En ohja, ik speelde dwarsfluit.
 7. Ik kan niet zingen. Totaal niet. Gelukkig vind Tuur het niet zo erg dat ik vals zing … want ja Samson doet dat ook! En die liedjes kan ik tegenwoordig weer wel volledig uit mijn hoofd meezingen.
 8. Ik was als kind verzot op lezen. En ben dat nog steeds. Sinds mijn studies lees ik trouwens heel vaak twee boeken tegelijkertijd.
 9. Mijn meest favoriete vakken in het middelbaar waren geschiedenis en Engels. Niet moeilijk dat ik daarna Germaanse talen ging studeren.
 10. Over dat studeren gesproken: mijn studentenjaren bracht ik door op een kot in Leuven. Maar ik pendelde tijdens mijn kandidaturen wel elke dag naar Brussel. Want ik studeerde aan de KUB. Waar ik trouwens zalige tijden heb beleefd. Ongelooflijk jammer dat die niet meer bestaat.
 11. De reden voor die katholieke universiteiten? Ik was van plan om leerkracht te worden. Een plan dat ik na mijn eerste kandidatuur al liet varen. En gelukkig maar, want het zou niet goed gekomen zijn. Noch voor mij noch voor de kinderen in de klas. Iets met veel te streng zijn en geen geduld hebben ๐Ÿ™‚
 12. Ik volgde ook een paar jaar balletschool als kind. En droom er soms nu nog van om danslessen te volgen. Of een gracieuze ballerina te zijn.
 13. Tijdens mijn zwangerschap ontdekte ik sojaproducten. En vond ik deze een pak lekkerder dan gewone melkproducten. Iets wat nadien niet veranderd is.
 14. Voor mijn zwangerschap was ik verzot op vis. Maar toen ik zwanger was, kon ik dat niet meer ruiken of eten. En nu schommelt het een beetje.
 15. Lang rondlopen in een pyjama is niet aan mij besteed. Meestal begint het na een uurtje wakker zijn te kriebelen. En moet ik me absoluut gaan douchen. En vooral mijn tanden gaan poetsen.
 16. Ik lees zo goed als geen magazines. Boeken verslind ik dan weer wel. En bijna uitsluitend in het Engels.
 17. Koken met een Engels kookboek vind ik dan weer moeilijk. En lukt me eigenlijk niet zo goed. Misschien omdat ik niet echt een keukenprinses ben?
 18. Als ik zelf een tijd mocht kiezen waarin ik zou willen leven, dan zou ik heel graag willen leven in Engeland toen de Tudors regeerden. Maar dan liefst wel als een vooraanstaande dame aan het hof. Want die tijd was nu niet bepaald vrouwvriendelijk te noemen.
 19. Ik kijk bitter weinig televisie maar voor een goede Scandinavische thrillerserie blijf ik graag thuis.
 20. Een van de weinige programma’s die ik wel trouw volg op de kijkbuis is Thuis. Al jaren ben ik een trouwe kijker. De digibox staat er hier zelfs voor geprogrammeerd zodat ik geen enkele aflevering hoef te missen.
 21. Mijn geheugen is een ramp. En dus heb ik overal post-its mee. Maar ook notitieboekjes. En maak ik ook gretig gebruik van Evernote om vanalles te noteren.
 22. Als het aankomt op sociale media ben ik verslingerd aan Facebook, Twitter en Instagram. LinkedIn gebruik ik professioneel. Maar dingen zoals Pinterest, Snapchat, etc. heb ik nooit gesnapt.
 23. Als je me laat kiezen zal ik eerder rokjes en jurken dragen dan broeken. Vaak zitten die laatste niet goed. En sinds mijn maagontsteking heb ik er ook last van als de band ervan te veel op mijn buik duwt als ik neerzit.
 24. Ik zet zelden een voet binnen in een supermarkt. Op vrijdagavond maak ik hier het lijstje voor de winkel. En op zaterdagochtend doet het lief met Tuur de boodschappen.
 25. Ik ben een broekschijter eerste klas. En heb dus zelden een horrorfilm gezien. Een keer wel, toen we met de bus op skivakantie gingen. En daardoor durf ik nu nog altijd niet in de spiegel kijken en Candyman een aantal keer na elkaar zeggen.
 26. Soms ben ik vreselijk naรฏef, zeker als het aankomt op feesten en alles wat daarbij hoort. Zo was er jaren terug een avond waarop ik en รฉรฉn van mijn broers in dezelfde stad op stap waren. Ik was met de wagen en zou mijn broer nadien oppikken en mee naar huis nemen. Toen hij onderweg zei “stoppen” heb ik eerst een paar keer gevraagd maar waarom dan. Voor ik doorhad dat ie zou moeten overgeven ๐Ÿ™‚
 27. Ik heb altijd gedacht dat ik een extrovert type was. Maar de laatste jaren ben ik gaan inzien dat ik toch wel eerder introvert ben. Al zou je dat soms niet zeggen.
 28. Ooit zou ik heel graag een boek willen schrijven. Of zelfstandige willen worden. Dromen mag he ๐Ÿ˜‰
 29. Ik heb een hoge nood aan afwisseling en uitdagingen. Laat me te lang hetzelfde werk doen, dan raak ik het beu. En kan ik het ook niet meer opbrengen om me 100% te geven.
 30. Als het aankomt op kleren, schoenen en handtassen heb ik een dure smaak. Wat er ook voor zorgt dat ik zelden iets in de solden koop. Of erin slaag om tijdens de solden net dat ene stuk te vinden dat al tot de nieuwe collectie behoort.
 31. Tot ver in mijn tienerjaren lustte ik geen biefstuk, kotelet en tal van andere vleessoorten. En ook nu eet ik niet zo heel vaak vlees. Maar heel af en toe kan ik wel eens genieten van een lekker gebakken biefstuk.
 32. Thuis durf ik best wel een grote klep opzetten en op mijn strepen staan. Maar op het werk is dat dan vaak weer het tegenovergestelde.
 33. Ik hou enorm van gezellige familiemomenten. Al kunnen die bij ons met mijn twee broers erbij soms erg druk zijn. En toch kan ik er nadien nog dagen van genieten.
 34. Ik heb een voorliefde voor brillen … bij andere mensen. Ik vind dat die er altijd prachtig met staan. Maar om de een of andere vreemde reden vind ik mezelf met een bril nooit zo mooi. En denk ik ook altijd dat hij een beetje scheef staat. Tot ergernis van het lief die heel vaak de vraag ‘staat hij nog recht’ moet beantwoorden.

Et voila, 34 weetjes waarin jullie wat meer over mij te weten kwamen. Er zijn nog heel wat meer dingen te vertellen, maar die hou ik voor een volgende verjaardagseditie!

33 Comments

 1. Goofball 23/07/2018 at 13:50

  Amai wij lijken soms goed op elkaar. Soms ๐Ÿ™‚
  Hier ook vaste Thuis kijker, zelfs op vakantie volg ik trouw op Stievie app. En ook dwarsfluit gespeeld. En op zelfde social media actief en op zelfde niet :D.

  Maar ‘k hou niet van shoppen en wel van vlees. En ‘k heb al wat extra jaartjes achter de boeg. Veel plezier met je nieuwe levensjaar!

  1. Evi 30/07/2018 at 13:34

   Dankjewel! En zo grappig dat we inderdaad op een aantal vlakken echt wel op elkaar lijken ๐Ÿ™‚

 2. Samaja 23/07/2018 at 17:27

  Een dikke proficiat! We zitten duidelijk op dezelfde tram van het gezegende jaar 1984 ;-). Veel van wat je schrijft is herkenbaar, zoals de lievelingsvakken op school en introvert zijn terwijl de meeste mensen dat niet zouden denken. Geniet alleszins van je dag!

  1. Evi 30/07/2018 at 13:35

   Dankjewel ๐Ÿ™‚ En ik heb ervan genoten hoor!

 3. Le petit requin 23/07/2018 at 18:30

  Gelukkige verjaardag!
  En zo schattig dat je van Tuur vals “mag” zingen, omdat Samson dat ook doet ๐Ÿ™‚

 4. Lize 23/07/2018 at 18:45

  Gelukkige verjaardag!

 5. Mrs Brubeck 23/07/2018 at 20:49

  Zo leuk om te lezen! We hebben best wat gemeen…Germaanse, geschiedenis, jurken…
  Een hele fijne verjaardag! X

 6. Sofie 23/07/2018 at 21:31

  Hiep hiep hoera! ๐Ÿ™‚ Veel gemeenschappelijke puntjes maar ook veel verschillen. Ik ben een ramp in talen maar ken dan wel redelijk wat van auto’s ๐Ÿ™‚

 7. Josie 23/07/2018 at 21:34

  Zo leuke weetjes!
  En happy happy birthday!

 8. goannelies 23/07/2018 at 21:42

  Gelukkige verjaardag Evi! En zo’n leuk lijstje om je nog wat beter te leren kennen ?

 9. Delphine 24/07/2018 at 23:09

  Leuke weetjes! Er zitten een paar eigenschappen tussen die ik bij mezelf ook herken. Nog een gelukkige verjaardag!

 10. Flavie 25/07/2018 at 17:44

  Leuk te lezen dat we enkele puntjes gemeen hebben.
  En… nog een late welgemeende pieperdepiep! Ik hoop dat je van je dagje genoten hebt!

  1. Evi 30/07/2018 at 13:44

   Dankjewel ๐Ÿ™‚ En ja hoor, ik genoot er enorm van.

 11. fieke 25/07/2018 at 20:06

  Ook via deze weg nog een gelukkige verjaardag, Evi!
  Zingen kan ik ook totaal niet, maar als J. en ik alleen zijn, trek ik me dat helemaal niet aan. Geschiedenis haatte ik dan weer op school vroeger, en nu nog altijd heb ik een hekel aan historische films of boeken. Tijdschriften lees ik wel af en toe, maar ik heb er niet zo veel tijd voor, dus dan kies ik toch maar voor boeken ๐Ÿ™‚

 12. Hilde 29/07/2018 at 17:14

  Wat een uitgebreid lijstje Evi. Ik kom helemaal achteraan gehuppeld om jou alsnog een gelukkige verjaardag te wensen. Hoop dat je ervan genoten hebt. In puntjes 18 – 20 – 23 – 25 en 33 herken ik me helemaal. Grote verschillen zitten ‘m in het creatieve (dat ik – zoals je weet – wel in mij heb) dus Pinterest ‘snap’ ik dan weer wel. No judgement echter over wie daarover anders denkt. M’n dure of minder dure kledingsmaak wordt dan weer vooral bepaald door m’n portemonnee ๐Ÿ™‚ Tot slot: als flexitariรซr kan ik net zo goed genieten van รจn een goede biefstuk รจn vis รจn gevogelte al sta ik zeker open voor nieuwe culinaire ontdekkingen.

  1. Evi 30/07/2018 at 13:48

   Dankjewel ๐Ÿ™‚ En ja hoor, ik heb enorm genoten van mijn verjaardag ๐Ÿ™‚

 13. 35 weetjes over mezelf - Text Fairy | Content Writer & Journalist 17/01/2020 at 21:54

  […] liet me voor deze post trouwens inspireren door Evi’s Journey. Het is zeker de moeite om haar blog eens te checken, ’t is een toffe! ? Love, Josie […]

Leave a Reply