Persoonlijk

Zo maak ik slechte dagen een beetje beter

Screen Shot 2017-03-28 at 21.52.33

Wat doe je als je een slechte dag hebt om die toch een beetje beter te maken? En heb je eigenlijk vaak slechte dagen?

Ik heb, net als iedereen denk ik, zo nu en dan wel eens een slechte dag. Wanneer ik een periode heb waarin ik bitter weinig slaap komen ze wel frequenter voor dan anders. Niet geheel onlogisch, want op zo een dagen is mijn lontje korter dan anders en mijn humeur iets minder aangenaam.

Wat ik dan doe om zo een dagen toch ietsje pietsje aangenamer te maken wisselt, maar onderstaande dingen helpen altijd:

 • Koffie: op dagen dat het niet allemaal loopt zoals ik wil kan een heerlijk geurende straffe kop koffie troost bieden.
 • Koekjes of taart: als die kop koffie hiervan vergezeld wordt is het helemaal scoren ๐Ÿ™‚
 • Een warm lang bad: als ik echt een hele rotte dag gehad heb dan kan een warm bad ‘echt wel helpen om te ontspannen en het allemaal iets minder somber in te zien. Doe daar dan nog een goed glas wijn bij en ik word instant terug wat vrolijker!
 • Gaan joggen: fysiek eens wat afzien, het helpt om me de dingen op een andere manier te bekijken en om wat afstand te nemen van de minder fijne dingen op slechte dagen.
 • Series kijken: bij voorkeur melodramatische series zoals Grey’s Anatomy. Omdat de miserie daar altijd net ietsje erger lijkt te zijn dan die van mij ๐Ÿ™‚
 • Eens flink gillen: of bij uitbreiding luidkeels meekwelen met gigantisch foutje liedjes. Alle frustraties er gewoon uitgooien ๐Ÿ™‚ Is hetgeen wat ik dus meestal doe na een slechte dag op het werk in de wagen.
 • Schrijven: vaak helpt het ook als ik alles van me afschrijf. Die schrijfsels zijn niet voor publicatie vatbaar, maar nadien voel ik me wel opgelucht.
 • Zagen tegen mijn lief: honderd keer zeggen hoe slecht de dag wel was en hoe onrechtvaardig, tot hij het beu is en me duidelijk maakt dat ook hij geen oplossing heeft.

Hoe pakken jullie een slechte dag aan?

12 Comments

 • Mel

  Als ik een rotte dag heb, dan grijp ik naar comfort food: chocolade, koekjes, chips, noem maar op, zolang het ongezond is. Geen goede reflex, maar nadien voel ik me altijd wel beter ๐Ÿ™‚

  • Evi

   Dat deed ik ook hoor, maar sinds een tijdje halen we hier nog heel weinig koekjes in huis. Helpt wel ๐Ÿ™‚ Tenzij ik natuurlijk op kantoor zit waar er snoepautomaten staan ๐Ÿ˜‰

  • Evi

   Vreselijk he, ik wist het ook helemaal niet. Stond ik verbaasd te kijken naar de digicorder toen die niets had opgenomen. Paniek alom tot ik zag dat ze er zomaar met opgehouden waren. Hopelijk niet voor al te lang …

 • Hilde

  De verleiding is vaak groot om me dan te vergrijpen aan alles wat dan net niet goed voor me is. Wat me dan opnieuw energie schenkt is me bezighouden met datgene wat me energie schenkt: creatief bezig zijn, een frisse neus buiten halen, of een goede romcom bekijken :-). Wat ook helpt: rustig een boek lezen, een heerlijk verkwikkend bad met etherische olie. Kortom: een verwenmomentje voor mezelf. Daarna voel ik me eens zo goed. Leuke post, Evi ๐Ÿ™‚ .

  • Evi

   Dankjewel! De verleiding is inderdaad groot op zo een moment om net niet naar datgene te grijpen wat je opnieuw energie geeft of voor ontspanning zorgt. Net om die reden probeer ik dan bijvoorbeeld een bad te nemen in plaats van comfort food te eten. Al lukt me dat ook niet altijd, maar we zijn maar mensen he ๐Ÿ˜‰

 • liese

  op dat gebied ben ik nogal een binnenvetter. Ik kan er ook moeilijk mee om als ik mijn beklag doe bij mijn man dat hij me wil helpen. ๐Ÿ˜€ haha Meestal heb ik goeie dagen maar de vermoeidheid met twee kleintjes kan wel eens doorwegen en aan mijn lontje vreten. Koffie, taart en koeken zijn dan ook ALTIJD een oplossing

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *