Mijn favoriete quick win gerecht

PE2 - Warme feta met tomaat en olijven 2
Bron foto: Puur Eten 2 

We werken allebei fulltime en zijn vaak laat thuis. Gezond koken is niet altijd even evident en dus zoek ik heel vaak naar gerechten die ik in de oven kan klaarmaken want dat spaart mij heel wat tijd uit. Een van mijn favoriete quick win gerechten is er eentje van Pascale Naessens: warme feta met tomaat en olijven. Het kost je qua voorbereiding niets, je steekt het zowat twintig tot dertig minuten in de oven (afhankelijk van hoe groot je stuk feta is) en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Benodigdheden voor twee personen:

 • 200g feta
 • 4 grote tomaten
 • Olijven (wij gebruiken meestal groene olijven aangezien ik die het lekkerste vind)
 • Ovenschaal
 • Stokbrood

Bereiding:
Snij de blok feta in twee gelijke stukken en leg deze in een ovenschaal. Snij een paar schijfjes van je tomaat en leg deze op de feta. De rest van de tomaat snij je in kwarten (al dan niet met het harde binnenste gedeelte – zelf vind ik dat wel lekker) en leg je rond de feta. Strooi er wat olijven over, kruid met wat peper en een heel klein beetje zout, giet er wat olijfolie over en klaar is kees. Zet alles ongeveer dertig minuten in de oven (voorverwamd, 180°) en je kan smullen van een heerlijke maaltijd 🙂 Wij eten er trouwens meestal een lekker knapperig stukje stokbrood bij.

Wat is jullie quick win maaltijd? 

10 Comments

 1. Sofie 18/03/2017 at 20:47

  mmmm dat klinkt niet slecht! 🙂 En heel snel klaar

  1. Evi 21/03/2017 at 21:10

   Ik vind het ongelooflijk lekker 😉

 2. gerhilde maakt 19/03/2017 at 11:22

  Ik eet niet graag tomaten, maar ben wel grote fan van ovengerechten. Handig én lekker! 🙂

 3. Samaja 19/03/2017 at 12:51

  Mmm, dat moet wel lekker zijn!

 4. Nina 19/03/2017 at 20:07

  Dat staat hier ook op het snel klaar menu. En ook groenten in de oven met halloumi. Of zalm met pasta-pesto.

  Ik kook zelf zelden, maar mijn man kan gelukkig heerlijk koken.

  1. Evi 21/03/2017 at 21:15

   Ik ben ook niet zo een geweldige chef-kok, dus hoe eenvoudiger een gerecht hoe beter 🙂 Groenten in de oven met halloumi klinkt ook wel erg lekker!

 5. Kris10 20/03/2017 at 08:48

  Mijn quickwin is wrap met quornblokjes en groentjes.
  Beetje pesto, of kaas, of … erop en klaar.
  Of puree (uit de diepvries) met balletjes in tomatensaus (uit een bokaal).
  Gelukkig hoef ik zelden te koken 🙂 Het is nog veel makkelijker om gewoon mijn voetjes onder tafel te steken als het liefje gekookt heeft.

  1. Evi 21/03/2017 at 21:16

   Dat is inderdaad erg makkelijk 🙂

 6. Misssexandthecity 21/03/2017 at 15:00

  Feta en kaas, dat blijft mijn zwak punt in het Paleo gebeuren en dan dat brood,……mmmmmm. Het lijkt me een geweldig recept. Ga het opslaan…….

Leave a Reply