365 vragen
Persoonlijk

365 vragen | Oktober 2022

Ik zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de oktober editie.

365 vragen – oktober 2022

1. Waar kijk je deze maand naar uit?

Best wel een paar dingen: onze maandelijkse date night. De uitstapjes die ik met Tuur gepland heb. De halloweentochten die op de planning staan. En de snipperdag die ik aan het einde van de maand voor mezelf gepland heb.

2. Welke boeken wil je nog graag lezen dit jaar?

Te veel om goed te zijn 🙂 Ik heb in mijn bujo een lijstje met allemaal boeken die ik nog wil lezen. En daar komen er elke week nog nieuwe bij.

3. Wat zijn twee dingen waar je vandaag dankbaar voor bent?

Het lief die Tuur opvangt zodat ik na het werk kon gaan sporten. De mealprep die ik dit weekend deed en waar ik deze middag al de vruchten van plukte.

4. Waar haal je op dit moment het meest voldoening uit?

Een stukje het werk maar daarnaast vooral de andere die ik daarbuiten doe zoals mijn blog, fotografie en sporten.

5. Welk cijfer zou je deze dag geven en waarom?

Een 6.5: ik werkte vandaag van op kantoor en vind dat steeds enorm vermoeiend. Maar ik ging na het werk sporten in de SANO LIVIN’ gym & dat ging al vlotter en beter dan maandag. Dus het was niet helemaal een slechte dag.

6. Welk spel zou je graag nog eens spelen?

Euhm … er schiet me niet zo direct iets te binnen.

7. Waar denk je het vaakst aan de afgelopen tijd?

Hoe mijn opvoeding en schooltijd me gevormd hebben. En wat het zou geven mochten bepaalde dingen anders geweest zijn. Het komt vooral omdat ik bepaalde dingen opmerk bij Tuur en ik daarnaast ook al een hele poos stevig aan mezelf aan het werken ben. Wat er dus voor zorgt dat ik veel vaker bij die dingen blijf stilstaan de laatste tijd.

8. Herinner je je waarover je het laatst droomde?

Heel zelden herinner ik me een droom. Vaak herinner ik me wel het gevoel dat die droom achterliet. En de laatste tijd is dat vaak een angstig en onrustig gevoel.

9. Wat is je oudste paar schoenen? Draag je ze nog?

De oudste die ik momenteel in huis heb zijn schoenen van toen mijn neef trouwde in 2014. Ik heb ze nog niet ongelooflijk vaak aangehad nadien en dus zien ze er nog steeds goed uit. En doordat het ook een vrij tijdloos model en kleur is draag ik ze af en toe nog steeds eens 🙂 .

10. Ben je ooit echt verliefd geweest?

Ja 🙂

11. Creatief en chaotisch of geordend en op tijd?

In 99% van de gevallen geordend en op tijd 🙂

12. Waar moet je om glimlachen?

Heel vaak om heel veel dingen, en vaak zitten daar opmerkingen van Tuur tussen.

13. Speel je mee met de lotto?

Neen, ik vind dat om eerlijk te zijn weggegooid geld.

14. Als je vanaf nu alles kon doen wat je wou, wat zou je dan doen?

Goh, ik denk vooral wat meer reizen. Nog meer genieten van het leven. Iets minder gaan werken zodat ik net wat meer tijd zou over hebben voor ons gezin en mezelf. Maar verder geen spectaculaire dingen 😉 .

15. Wat verraste je vandaag?

Tuur die het niet opgaf op het skatepark. En ik die niet opgaf toen ik na een uur trainen besloot om nog wat te hardlopen op de loopband (ja ik verras mezelf regelmatig tijdens het sporten :-)).

16. Lust je koffie?

Ja! Al drink ik er wel heel wat minder dan een jaar geleden. Wat er ook wel voor zorgt dat ik er meer van geniet als ik het drink.

17. Welk boek lees je?

Het huis aan de gouden bocht.

18. Wat is je favoriete recept?

Ik heb niet één van favoriete recept maar maak wel heel vaak en graag een curry klaar.

19. Wat is je lievelingsfoto van deze week?

Eentje van Tuur die in zijn bed een boek leest. We doen dat elke avond samen: hij een pagina, waarna ik of het lief nog wat verder voorleest. Ik kan enorm genieten van die leesmomenten samen.

20. Wat is je hoogste prioriteit nu? Waarom?

Leren om terug wat beter te slapen. Door omstandigheden sliep ik de laatste weken enorm slecht. En dat begint wat door te wegen.

21. Heb je piercings?

Neen

22. Wat zou je nog graag willen meemaken?

Pfieuw, dit vind ik een moeilijke. Heel wat dingen, te veel om op te noemen eigenlijk. Maar stuk voor stuk kleine dingen. Dus geen grote wereldgebeurtenissen.

23. Waar werd je het laatst gelukkig van?

De zon die scheen en ik die deze namiddag rustig in een boek kon lezen.

24. Welk eten heb je voor het laatst voor jezelf klaargemaakt?

Zalm met zoete aardappel, spinazie en vegan feta in mijn geval. Naar een recept van Kokerellen.

25. Welke belangrijke beslissing maakte je de afgelopen tijd?

Een beslissing die te maken heeft met Tuur en het school. Veel dieper ga ik er niet op ingaan, maar ik heb het er heel uitgebreid met het lief over gehad. En we kwamen allebei tot dezelfde conclusie en dat zorgde uiteindelijk na heel wat kopzorgen en gepieker voor rust in mijn hoofd.

26. Wat vind je van je woonplaats?

Wij wonen intussen een paar jaar in Asse en wonen hier ongelooflijk graag. Onze wijk hangt erg goed samen, we hebben fantastische buren. En alles wat we moeten hebben is op wandel- of fietsafstand. Dus ja, ik ben hier enorm gelukkig.

27. Heb je de afgelopen tijd nieuwe muziek ontdekt?

Niet meteen. In de wagen luister ik vooral naar podcasts. En tijdens het sporten heb ik een playlist die ik vaak opzet. Dus het kan bij mij soms echt maanden duren voor ik een nieuw liedje of nieuwe muziek tout court ontdek.

28. Kijk je ergens naar uit?

Ja, naar morgen want dan heb ik nog een dagje vakantie. Maar ook naar 1 en 11 november, want ook op die dagen staan er leuke dingen op de planning.

29. Als je je zou moeten verkleden, als wat zou je dan verkleed gaan?

Als heks 🙂

30. Vier je Halloween?

Ja! Vroeger totaal niet, maar sinds we in Asse wonen wel. Ieder jaar is er een trick or treat in onze wijk en daarnaast doen we ook al een paar jaar de Halloweenwandeling van de naschoolse opvang.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat communicatie echt wel key is. Ik piekerde deze maand best wel wat en had heel wat zorgen rond allerlei dingen. Door er met het lief maar ook andere betrokken partijen op een rustige manier over te praten kwamen we tot een oplossing. En bleek nadien dat het probleem in mijn hoofd telkens veel groter was geworden dan het eigenlijk echt was. Dus ik ga er proberen op te letten om dat piekeren wat achterwege te laten. En sneller te communiceren!

6 Comments

 • Mie kids

  Oh, je site is veranderd! Ziet er goed uit zeg! Ja, ik ken dat laatste heel erg. Ik maak me ook altijd over veel dingen zorgen, terwijl sommige dan niet eens waarheid worden. Of ik maak het ook veel groter in mijn hoofd, want eens je begint te piekeren… Ik kijk uit naar de 11de!

  • Evi

   Ja 🙂 Het is nog een beetje work in progress, maar het was hoog tijd 😉 En hoe fijn was de 11de wel niet zeg, moeten we gauw nog eens doen 😉

 • fieke

  Ja, dat laatste is heel erg herkenbaar, ook hier!
  Super dat je zo geniet van het sporten, en er zo vooruit in gaat.
  En wat je schrijft over dromen is eigenlijk ook wel waar hier: niet de droom blijft hangen, maar het gevoel erbij. Vaak gaat dat ook gepaard met lastige periodes.

  • Evi

   Goh, mocht ik dat uitknopje eens vinden en minder piekeren, dat zou al helpen 😉 Maar er wordt aan gewerkt en een aantal dingen waar ik wakker van lag werden intussen aangepakt. Dus het komt wel goed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *