Persoonlijk

As we speak #2

De zon brak afgelopen weekend eindelijk goed door en we genoten er met volle teugen van. Het is hier de afgelopen weken erg druk geweest en dus leek een 2de ‘As we speak’ wel op zijn plaats te zijn 🙂

 • Bezig met: proberen om alle bordjes met succes de hoogte in te houden. De ene dag lukt het al wat beter dan de andere. Na een goeie 2 maand begin ik ook helemaal mijn draai te vinden op het nieuwe werk en raak ik bedolven onder de projecten. Maar ik klaag niet hoor, liever dat dan dat ik met mijn vingers zou zitten draaien!
 • Genieten van: de zon het afgelopen weekend 🙂 Eindelijk was het terrasjes- en ijsjestijd. Maar ik genoot de afgelopen dagen ook van de rokjes en kleedjes die stilaan opnieuw beginnen te passen. Diëten is absoluut niet fijn, maar deze keer werkt het wel en dat zorgt ervoor dat ik net iets meer dan anders gemotiveerd ben om het vol te houden.
 • Lezen: dat gaat de goeie richting uit. Het jaar is net over de helft en ik zit voorop met mijn Goodreads Challenge. 18 van de vooropgestelde 30 boeken werden reeds gelezen *applausje voor mezelf*. De voorbije 2 weken werd er hier vooral chicklit gelezen, dit weekend startte ik in ‘A Little Life’. Ik heb er al ongelooflijk veel goede commentaar over gelezen dus ben er intussen wel heel benieuwd naar.
 • Sporten: tja, dat ging de laatste weken iets minder goed. Drukke dagen op het werk gecombineerd met een actief lidmaatschap van #teamnosleep zorgden ervoor dat er van sporten bitter weinig in huis kwam. De eerste Start-to-run reeks werd gisteren afgerond, al liep ik wel geen 5km op 30 minuten. Het werden eerder 4,08 km op 30 minuten, maar desondanks vind ik het een knappe prestatie. Vraag is nu alleen of ik zorg dat ik 5K kan lopen op 30 minuten en dat dan blijf lopen of dat ik met de volgende Start-to-run reeks (van 5 naar 10km) ga starten.
 • Eten: hier ben ik wel goeie punten aan het scoren. Het dieet werd (het merendeel van de tijd) strikt gevolgd en met succes: -5,5kg! Al dien ik eerlijkheidshalve ook wel toe te geven dat ik de voorbije week flink gezondigd heb: er stonden een paar etentjes op het programma en dat merkte ik ook aan de weegschaal. Dit weekend gingen we er opnieuw voor en al blijft het moeilijk om neen te zeggen tegen heel veel lekkere dingen, het werkt wel. En dat motiveert me om het vol te houden.
 • Uitkijken naar: de week verlof die er bijna aankomt en uiteraard mijn verjaardag. Afhankelijk van de weersomstandigheden heb ik allerlei leuke dingen gepland voor de week dat ik thuis ben met ons zoontje. En ik ben uiteraard erg benieuwd naar de pakjes die ik voor mijn verjaardag ga krijgen 🙂 En ik kan sinds vandaag ook de Actifry® Smart XL beginnen testen want ik was één van de gelukkigen die door The Insiders geselecteerd werd!

Waar zijn jullie de afgelopen tijd zoal met bezig geweest? Hebben jullie leuke plannen in het vooruitzicht? 

26 Comments

 • Samaja

  De Gentse Feesten staan bij ons voor de deur, maar ik weet eerlijk gezegd niet of we vaak zullen (kunnen) gaan. Vrijdag is er al een etentje met een vriendin gepland en zaterdag gaan we bij andere vrienden BBQen. Ik kijk er al naar uit!

 • Hilde

  Het gaat de goede richting uit lees ik hier, Evi. Geniet alvast van die verjaardag heel gauw dan ;-). Ik kijk vooral uit naar Gentse Feesten èn naar Beleuvenissen. 🙂

 • Billy

  nog anderhalve week werken, en dan voor 4 dagen naar Barcelona. Wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van dit jaar voor ons…
  Goed dat het diëten zo goed lukt, Evi

 • LJ

  Ik word steeds benieuwder naar A little life, ik heb het onlangs bij Bol gekocht en ik ga het meenemen op vakantie, de verwachtingen zijn dus hooggespannen 🙂 Wauw en goed bezig op dieet- én sportvlak! Ik ben al eeuwen aan start to run bezig maar net als ik ergens kom, loop ik weer een week (of twee, drie..) niet en kan ik weer een paar lessen terugkeren..Hier gaan de kilo’s er iets langzamer af maar ik vraag me vooral af hoe ik ze eraf ga houden én stabiel ga blijven, ik ben een echte jojo op dat vlak, alles of niets.

  • Evi

   Ben me ook nog aan het afvragen hoe ik ze er ga afhouden hoor, wie weet volgt er wel eens een blogpost over 🙂 En dat lopen, dat gaat hier met ups en downs maar ik merk dat ik daar wel veel deugd van heb dus probeer het opnieuw wat vaker te doen. Ben heel benieuwd naar wat jij van A little Life gaat vinden!

 • marliese9

  Heel benieuwd naar wat je vindt van de Actifry. Ik had me ook opgegeven, omdat ik me afvraag of mijn maag beter tegen dat soort frieten kan dan die van de frituur. En of het dan ook nog lekker is. Maar was niet geselecteerd, maar ik mocht begin dit jaar al de Lumea testen. Je kan niet alles hebben :-).

  Ik loop trouwens de helft van de tijd nog steeds niet m’n 5 km binnen het half uur. Enkel tijdens wedstrijden lukt me dat. En 2 jaar geleden liep ik de 20 van Brussel. Dus persoonlijk zou ik voor de 10 km gaan :-). Maar hangt er natuurlijk vanaf wat je doelen zijn.

  • Evi

   De bevindingen komen binnenkort op de blog 🙂

   Ooh fijn om te horen dat ik niet de enige ben die die 5 km niet binnen het half uur loopt 🙂 Die 20 km liep ik een paar jaar terug ook en vond dat toen een erg fijne ervaring. Was er ook absoluut van verschoten dat mijn conditie na mijn zwangerschap zo fel achteruit was gegaan 🙁 Of ik die 20 km ooit nog haal, dat valt nog te bezien, maar het kriebelt toch wel hoor om inderdaad voor die 10km te gaan 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *