Persoonlijk

As we speak #5

Het is hier de laatste tijd wat stiller dan ik zelf zou willen, daar zijn een aantal goede redenen voor. Een ‘As we speak’ bericht komt dan als geroepen aangezien ik in zo een bericht de dingen waar ik met bezig en die geen volwaardig blogbericht maken kan samenvatten 🙂 De mosterd voor mijn ‘As we speak’ berichten haalde ik trouwens bij Kelly en nog enkele andere bloggers die in navolging van haar dergelijke berichten publiceren.

Bezig met: voornamelijk het werk. Sinds eind januari stapelen de projecten zich op en zie ik eventjes door het bos de bomen niet meer. Het is te druk naar mijn goesting en het loopt niet zoals ik het wil, wat zorgt voor hele lange dagen, slapeloze nachten, stress en rusteloosheid in mijn hoofd. Het weekend houden we (voorlopig nog) werkvrij maar soms denk ik dat een beetje werken in het weekend het me in de week wat rustiger zou maken. Daarnaast ben ik ook volop aan het experimenteren met mijn bullet journal. Ik volg niet strikt de regels maar probeer vooral een systeem te vinden dat voor mij werkt.

Eten: doordat het hier erg druk is de laatste tijd kwam er van nieuwe gerechten uitproberen niet veel in huis. We proberen er wel op te letten om gezond te blijven eten en het aantal afhaal- en andere ongezonde maaltijden tot een minimum te beperken. Aan het begin van deze maand had ik me ook voorgenomen om geen koekjes meer te eten. Helemaal verdwenen zijn ze niet, maar er worden geen nieuwe koekjes meer in huis gehaald en dus is het aantal koekjes dat ik nog eet op een week tijd drastisch gedaald. Volgende maand wil ik absoluut werk maken van een hele maand geen koekjes eten. Ik ontdekte – rijkelijk laat weliswaar 🙂 – water met een smaakje en geniet daar sinds kort met volle teugen van.

Genoten van: de extra vrije tijd die onze kuisvrouw ons bezorgt. Doordat we in het weekend niet langer zelf hoeven te kuisen zijn die echt wel een pak rustiger geworden en hebben we extra tijd om door te brengen met Tuur of om een me-time momentje in te lassen.

Trots op: Tuur die kan stappen. Hij zette al een hele poos een paar stapjes om dan terug over te schakelen op kruipen maar sinds een paar weken stapt hij helemaal alleen rond. Nu hij ontdekt heeft dat hij kan stappen wil hij ook niets anders meer doen dan dat en zijn de tafel en wat hoger gelegen kasten niet meer veilig 🙂

Geïnspireerd door: mijn ‘A question a day’ boekje. Nadat ik deze post las heb ik mijn boekje terug bovengehaald en vul ik nu ijverig elke dag een vraag in. Daar waar het een paar jaar terug faliekant de mist inging lukt het nu prima en kijk ik zelfs uit naar de vraag die ik de dag nadien mag invullen.

Lezen: sinds begin februari ben ik The pillars of the earth aan het lezen. Ik was er ooit al eens in begonnen maar raakte toen niet erg ver. Nu kan het verhaal me wel enorm boeien en lees ik het heel graag. Alleen heb je bij zo een dik boek niet altijd de indruk dat het lezen goed vooruit gaat 🙂

Sporten: dat staat hier tegenwoordig op een veel te laag pitje. Nu het terug wat langer klaar begint te worden en het weer wat begint te beteren wil ik heel graag terug wat vaker gaan joggen. Daarentegen helpt mijn stappenteller wel om doorheen de dag wat meer te bewegen. Tegenwoordig parkeer ik zelfs mijn wagen wat verder op de parking om mijn aantal stappen op te krikken!

Uitkijken naar: de dagen vakantie die in maart op de agenda staan, de verjaardag van mijn lief en de lentezon die binnenkort hopelijk wat vaker tevoorschijn gaat komen.

En jullie, waar zijn jullie zoal met bezig geweest de afgelopen weken?

11 Comments

 • Mel

  Een tip voor koekjes die ik zelf ook toepas: ik mag van mezelf énkel zelfgebakken koekjes eten. Aangezien ik ongeveer 1x per maand koekjes bak, blijft dat binnen de perken. Als ik spontaan toch eens zin krijg in koekjes, moet ik eerst een dik half uur bakken – een drempel die net groot genoeg is om er niet elke keer aan toe te geven 🙂

 • fieke

  Wauw, Tuur kan al stappen! Hier een flinke meid die alleen rechtop kan zitten. Van kruipen is er nog geen sprake…
  Geniet van je welverdiende vakantie in maart! Hopelijk kan je het werk een beetje loslaten dan…

  • Evi

   Dat komt wel hoor 🙂 Tuur heeft eerst een hele poos achteruit gekropen, was een grote bron van frustratie bij hem want hij ging verder weg van alles in plaats van dichterbij te komen 🙂 Nadien trok hij zich wel vrij snel recht aan alles en durfde hij stappen als hij een houvast had, maar echt alleen stappen heeft toch nog eventjes geduurd.

 • Hilde

  Altijd leuk zo’n overzichtje, Evi. Hier schiet het lezen er wat bij in, te weinig tijd daarvoor dit jaar en vooral met andere (creatieve) dingen bezig, naast de dagelijkse ‘verplichtingen’ natuurlijk. Jullie kapoen die z’n eerste stapjes heeft gezet: proficiat! Dan voel je je als ouder trots hé 😉 . Dat Q&A boek vind ik best wel boeiend als ik het zo lees in die post. En drievoud hoera voor BuJo, ik ben in elk geval ook fan 🙂 . Ik wens jullie een heerlijke vakantietijd binnenkort om de batterijen weer te kunnen opladen 😉 . Goed dat je al wat aan kwali-tijd wint door de poetsvrouw, alle beetjes helpen immers.

  • Evi

   Dankjewel! Als ouder voel je je op zo een moment inderdaad apetrots 🙂 Dat Q&A boekje vind ik zelf ook heel boeiend, soms zitten er moeilijke vragen in maar vaak zijn het ook vragen die me doen stilstaan bij dingen waar ik anders uit mezelf nooit echt lang zou bij stilstaan.

 • Samaja

  Bij ons gaat alles z’n gangetje. Geen uitschieters in negatieve zin alleszins. Zo heb ik het graag :-). Ik heb ondertussen het vervolg op Pilaren van de aarde ook al gelezen. Het heet Brug naar de hemel en ik vond het ook echt goed. Het heeft me zeker zin doen krijgen om meer van Ken Follett te lezen. Ik lees op mijn e-reader en dat helpt enigszins om niet teveel in te zitten met het feit dat het zo’n dikke turven zijn ;-).

 • Sofie

  Leuk overzichtje! Ik las jaren geleden Pillars of the Earth maar dan in het Nederlands, ik heb het heel graag gelezen. Ook las ik het tweede deel, Brug naar de Hemel. Nu ligt Val der Titanen van Ken Follet te wachten.

  Wat goed dat Tuur al kan stappen 🙂

  • Evi

   Ondanks het feit dat het een dikke turf is heb ik het inderdaad ook graag gelezen en ben ik sowieso wel van plan om het vervolg ervan ook ooit eens te lezen.

 • Flavie

  De afgelopen weken waren een beetje hectisch… vele verjaardagen, examen, cursussen, eentje die op sneeuwschool ging, een overlijden… en onze trouw die er aan komt… een drukte alom!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *