Persoonlijk

Huizenjacht

Zoals jullie hier al een paar keer konden lezen zijn wij op zoek naar een huis. Dat dat niet van een leien dakje verloopt is zacht uitgedrukt. Dat het heel wat frustraties met zich meebrengt staat ook buiten kijf. Al lijkt het de laatste tijd wel erger en erger te worden.

Toegegeven, we zoeken niet in de meest makkelijke buurt: de woningen tussen Brussel en Leuven zijn erg gegeerd. Dat de prijs voor een woning in die buurt hoger ligt dan pakweg een boerendorp in de Vlaamse Ardennen kan ik perfect begrijpen. Maar dat de prijzen zo sterk de pan uit swingen, daar kan ik niet bij. Wij verdienen beide niet slecht onze boterham, hebben best ook wel wat centjes opzij staan maar dat betekent nog altijd niet dat we zonder verpinken bepaalde bedragen kunnen neertellen voor een woning. Mocht je voor die bedragen dan nog een (klein) kasteel krijgen, tot daar aan toe, maar net geen 500.000 euro voor een drieslaapkamerwoning met een kleine tuin en een bewoonbare oppervlakte van net iets meer dan 200m2 , sorry, dat vind ik overdreven.

De woningen die wel vlotjes en zonder moeite binnen ons budget passen zijn dan vaak weer eerder woningen waar je beter enkel nog de buitenste muren van zou laten staan en de rest zou moeten gaan renoveren. Ook geen evidentie met een klein kindje. En je weet ook niet altijd waar je dan eindigt qua kostprijs.

En dus moeten we het hebben van de waterkansjes: huizen die zo goed als instapklaar zijn en binnen ons budget vallen. Er zijn er hoor, niet veel, maar zo af en toe duikt er eens eentje op. En dan begint het: je moet er razendsnel bij zijn om zo een huis te gaan bezoeken en je wordt bijna gedwongen om ter plaatste te beslissen want voor je bij wijze van spreke met je ogen kan knipperen is er een kaper op de kust die net dat ietsje meer kan en wil bieden en poef weg is dat interessante huis.

Of we moeten gaan zoeken aan de andere kant van de ring. De prijzen zijn er wat schappelijker en het zou ook dichter in de buurt van mijn ouders zijn, wat met een klein kindje in huis wel voordelen met zich meebrengt 🙂 Begrijp me niet verkeerd, het is er ook niet goedkoop, maar het swingt er niet (altijd) de pan uit zoals in onze huidige buurt. Er is natuurlijk ook een keerzijde: de rit van en naar Brussel duurt sowieso een pak langer. En mochten we voor die kant van de ring kiezen, dan duiken er andere dilemma’s op. Nu verhuizen en Tuur laten veranderen van crèche? Wachten tot wanneer Tuur naar school gaat maar dan misschien niet meteen ons droomhuis vinden? En hoeveel willen we exact inboeten aan reistijd? Moeilijke keuzes … Dat die voor slapeloze nachten hoef ik jullie zeker niet te vertellen? 😉

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *