Beekse Bergen
Op (uit)stap

Getest & goedgekeurd: daguitstap naar De Beekse Bergen

Je kon het hier al lezen: de laatste week van augustus brachten wij door in Nederland. En tijdens die midweek trokken we een dag naar De Beekse Bergen. Iets wat hier al heel lang op onze lijst met uitstappen die we ooit eens willen doen stond.

Op safari in de Beekse Bergen

De Beekse Bergen, daar wou ik al een paar jaar heel graag met Tuur naartoe gaan. Maar ik twijfelde wat of het voor een dag de moeite zou zijn om op en af te rijden naar Nederland. Dus toen ik zag dat ons verblijf daar niet ver vandaan lag, was de keuze voor een daguitstap snel gemaakt!

Aangezien het nog steeds corona is, reserveerden wij tickets op voorhand. En hier hadden we geluk want we konden – ondanks onze vrij late reservatie van slechts een week op voorhand – nog binnen toen het park net zijn deuren voor die dag opende. Iets wat ik wel zou aanraden, want daardoor konden wij rustig alles doen. Zonder dat we echt in de file hebben moeten staan.

Ik boekte voor ons een safari met de wagen. Iets wat Tuur absoluut de max vond. Want je rijdt dan echt gewoon met je eigen wagen door het park. Onderweg kom je verschillende dieren tegen. En soms – zoals bij ons – loopt er dan plots gewoonweg een cheeta naast je wagen. De route zelf is goed aangeduid. En slim bedacht: er zijn twee rijbanen. Eentje voor als je even wil stilstaan om foto’s te nemen. En eentje om voorbij te rijden.

Wandelsafari en lunchen in de Beekse Bergen

Geen zin om met de wagen te gaan? Dan is dat geen probleem! Want er is ook een wandel-, boot- en bussafari. Al was die laatste optie door corona tijdelijk niet beschikbaar. Wij parkeerden onze wagen midden in de safari trouwens op één van de voorziene parkeerplekken en deden daarna ook een stukje te voet.

Tuur heeft tijdens die wandeling geen enkele keer geklaagd. Want niet alleen waren er heel wat dieren te zien. Daarnaast was er ook regelmatig een soort aangelegd avonturenparcours met klimmen en klauteren dat hij kon doen.

Rond de middag kwamen wij dan vervolgens terug aan onze wagen aan. En konden we lunchen in één van de Kongo-restaurants op het domein. Daar was bovendien ook een erg grote speeltuin aan, zodat Tuur zich ook daar even kon uitleven. Protip: neem droge kleren en een handdoek mee als je luncht aan het Kongorestaurant. Want daar ligt namelijk zand met een waterspeeltuig 😉 .

Na de lunch hebben we dan onze autosafari verder gezet. En toen merkte je wel dat er heel wat meer volk in het park was. Waardoor het voor sommige stukken best wel aanschuiven was. Maar al bij al viel ook dat uiteindelijk nog wel mee.

Ik kan een daguitstap naar De Beekse Bergen dan ook alleen maar aanraden!

Pin voor later

Wil je deze uitstap bewaren voor later? Vergeet hem dan niet te pinnen!

Bracht jij al eens een bezoek aan de Beekse Bergen?

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: