Varia

Brilstyling

20161113_132858

Ik en mijn bril, we zijn geen twee handen op één buik. Sterker nog, het is eerder een soort haat-liefde verhouding die we hebben. Wie weet ligt dat wel aan de allereerste bril die ik had: een exemplaar met Samson op. Toegegeven, ik was 8 jaar oud, had een bril nodig en vond Samson toen nog ge-wel-dig. Een paar jaar later was die Samson-adoratie verdwenen maar pas toen ik naar het middelbaar ging kreeg ik een nieuwe bril. En nog een paar jaar later werd de bril ingeruild voor lenzen.

Het is niet zo dat ik iets tegen een bril an sich heb, integendeel. Mensen met een bril vind ik wel iets hebben, alleen vind ik mezelf er niet bijzonder knap met. En heb ik ook steeds de indruk dat hij scheef op mijn neus staat (mijn lief is de vraag of ie recht staat intussen beu gehoord en stiekem verdenk ik hem ervan ja te antwoorden zelfs zonder nog te kijken). Maar ik kan niet zonder, want dan zie ik zo goed als niets. Tenzij ik mijn lenzen draag. En laat daar nou net het schoentje wringen. De talloze uren die ik dagelijks achter een computerscherm doorbreng zorgen ervoor dat mijn ogen ‘s avonds bloeddoorlopen rood zijn (wel handig voor Halloween ;-)) en ik steeds vaker moeite heb om mijn lenzen ‘s ochtends in te doen.

20161112_144325
Mijn oude bril

Eigenlijk zou ik dus beter wat vaker mijn bril dragen … En dus maakte ik met mezelf een afspraak: als ik mijn huidige oude exemplaar wat vaker opzette mocht ik me van mezelf een nieuw exemplaar cadeau doen. Het huidige oude exemplaar werd hier vaker opgezet en om mezelf te belonen en nog wat meer te stimuleren mocht dat nieuwe exemplaar er vervroegd komen. Om voor eens en altijd komaf te maken met welk model me nu eigenlijk het beste zou staan, maakte ik een afspraak bij Joke, een brilstyliste.

Ik wist niet goed waar ik me kon aan aan verwachten maar werd op een zaterdagmiddag in oktober hartelijk ontvangen en leerde heel wat bij. Er volgde eerst een test met een gouden en zilveren doek om te bepalen of je eerder een koud- of warmkleurentype bent. Ik ben blijkbaar een warm kleurentype en kies dus best voor kleuren met een gouden gloed erin. Deze zorgen ervoor dat oneffenheden in mijn huid minder naar voor worden gebracht.

20161113_131315
Kleuren die goed passen bij een warmkleurentype

Daarna werd er ook gekeken naar de vorm van je gezicht want ook dat speelt een belangrijke rol bij het bepalen van het juiste model. Zo heb ik eerder een langwerpig gezicht. Daarbij is het bijvoorbeeld belangrijk om een montuur te kiezen dat onderaan ook zichtbaar is. Anders verleng je het gezicht extra, wat je net niet wil bij een langwerpig gezicht.

Er werd ook gepolst naar het beroep dat ik deed, of ik de voorkeur gaf aan een ‘gewone’ bril of dat het eerder een ‘karakterbril’ mocht zijn en als ik iets zou kunnen veranderen aan mijn gezicht, wat dat dan zou zijn (drie keer raden … ja hoor, die vreselijke alomtegenwoordige wallen wegwerken). Op basis van al die informatie verzamelde Joke een heleboel modellen die ik samen met haar uitprobeerde. Al snel werd een keuze gemaakt en bleven er nog drie modellen over, waar ik dan uiteindelijk een definitieve keuze uit maakte. Het werd een rond model, iets wat ik nog nooit gehad heb qua montuur. Ook de kleur wijkt volledig af van de vorige monturen, die doorgaans zwart waren. Een totaal andere bril dus maar wel eentje die ik erg mooi vind en vaker opzet. Zelf vond ik het een enorm leerrijke ervaring en de trip naar Destelbergen meer dan waard 🙂

20161112_144300
De nieuwe bril

20161113_125337

Wat vinden jullie van het resultaat? Dragen jullie een bril? Indien ja, ooit al een brilstyling gedaan of overwogen? 

Bovenstaande post is geen gesponsorde post maar mijn eigen mening/verslag van de brilstyling door Joke Amend. 

11 Comments

 • Samaja

  Mijn zicht is nog prima en daar ben ik niet rouwig om, want ik heb een moeilijke gezichtsvorm. Toen mijn zus begon te brillen, heb ik er ook veel gepast voor de fun en vond ik niets mooi op mijn snoet. Leuk om te weten dat er daar advies voor kan ingewonnen worden als ik ouder word en mijn ogen achteruit gaan. Ik vind alvast dat je een goede keuze gemaakt hebt, die bril staat je echt goed!

  • Evi

   Dankjewel 🙂 Ik heb heel lang brillen gekozen zonder echt advies te krijgen en dan kwam ik best wel vaak tegen dat ik ze nadien toch niet zo geweldig vond. Ik ben alvast heel blij dat ik dit keer professioneel advies heb ingewonnen!

 • Hilde

  Van zo’n brilstyling had ik nog niet gehoord en ik vind dit wel een prima keuze ;-). Hier vooral lenzen die ik ‘s avonds inruil voor een bril. Qua lenzen heb ik zo’n lenzenabonnement: geen geloop meer maar alles netjes tijdig afgeleverd via de post.

 • Joni

  Hier ook nen briller. Zie ook het Odette-artikeltje op de blog 😉

  Maar ik begrijp de liefde-haat-verhouding ZO GOED. Ik dacht vanmorgen ook ‘ik doe lenzen in, ik bril al de hele week, ik ben het even beu!’.

  Ik vind het wel een fancy en mooi exemplaar, en passend bij je hoofd. Toppie!

 • Flavie

  Ik moet gelukkig nog niet brillen, het zal er ooit wel van komen met mijn kantoorjobke en elke dag opnieuw voor het computerscherm.
  Mijn zus had als kind ook ooit een Samson-brilleke 🙂
  De bril staat je heel goed!!

 • fieke

  Helemaal iets anders, maar wel mooi! Ik deed vorig jaar ook een brilstyling bij Joke en ben heel tevreden van haar adviezen :-).
  Helaas is het hier ‘voor altijd’ een bril, want na een operatie aan mijn ogen mag ik geen lenzen meer dragen..

  • Evi

   Dankjewel! Joke levert goed werk he 🙂 Oei, dat is minder fijn. Zelf ben ik wel blij dat ik nog af en toe eens kan afwisselen, zeker bij het sporten vind ik mijn lenzen toch nog net dat ietsje handiger dan een bril.

 • Silke

  Ik heb sinds kort ook een nieuwe bril, maar ging die ‘gewoon’ zelf uitkiezen bij een opticien. Ik had het geluk dat ik een hele fijne dame had die me goed geholpen heeft, dat scheelt!

  Het is bij mij een klassiek zwart montuur geworden, wel met een hip printje langs de binnenkant, en ik ben er héél blij mee. Een goede stimulans om de lenzen wat vaker af te wisselen met mijn bril.

  Zelf zou ik nooit voor zo’n “karakterbril” kiezen, maar het staat jou wel heel goed!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *