Hardlopen

Getest: Samsung Gear Fit 2

Ik wou al een tijdje een activity tracker, dolgelukkig was ik dus toen ik er van mijn lief eentje cadeau kreeg voor kerst. Aangezien ik over een Samsung smartphone beschik, koos hij voor de Samsung Gear Fit 2. Ik draag hem intussen zowat een maand en ben er nog steeds fan van:

 1. Uitzicht
  Ik wou heel graag een activity tracker maar dan wel een stijlvolle variant. Diegene die ik cadeau kreeg beantwoordt perfect aan mijn eisen: hij ziet er wat mij betreft stijlvol uit en ik kan hem combineren met heel wat kledingstukken.
  20170119_090503
 2. Tracken van activiteiten
  Deze activity tracker houdt heel wat dingen automatisch bij: het aantal stappen dat je op een dag zet, het aantal trappen dat je oploopt, je hartslag, het aantal calorieën dat je verbrandt, … Afhankelijk van welke display je kiest, kan je een aantal van deze dingen meteen zien verschijnen op de activity tracker. Verder maakt hij ook automatisch een onderscheid tussen bijvoorbeeld stappen of joggen. Wat dat aantal stappen en trappen betreft: die zijn erg nauwkeurig. Het aantal verbruikte calorieën: daar heb ik soms wel mijn twijfels bij, aangezien hij die ook bijhoudt en telt als ik hem niet draag. Die berekening gebeurt dus deels automatisch op basis van de gegevens die in je profiel staan, maar je kan je vragen stellen bij de accuraatheid ervan.
 3. Inactiviteitsmeldingen
  Eigenlijk een van de hoofdredenen waarom ik een activity tracker wou. Ik heb een zittende kantoorbaan en verlies daarbij vaak uit het oog om voldoende te bewegen. Als ik nu 50 minuten inactief ben krijg ik op mijn Gear Fit 2 hiervan een melding. En probeer ik wel om dan eventjes wat te bewegen, al was het maar een koffie gaan halen of naar het toilet gaan.
  20170119_095741
 4. Meldingen
  Je kan ook meldingen laten toekomen op deze activiteitstracker. Vind ik wel handig voor als ik in vergadering zit en het niet altijd even makkelijk is om berichtjes te bekijken op mijn smartphone. Ik heb bijvoorbeeld ingesteld dat e-mails, smsjes, inkomende oproepen en gemiste oproepen worden weergegeven op mijn activiteitstracker. Er ook effectief met bellen gaat niet, maar dat hoeft van mij ook niet (lijkt me ook een erg vreemd zicht te zijn: tegen je horloge staan praten). Enige nadeel: meldingen komen enkel als je verbonden met je smartphone, wat dan weer inhoudt dat je smartphone vrij dicht bij jou in de buurt dient te zijn.
 5. Andere gegevens die bijgehouden worden
  Naast het bijhouden van onder meer bovenstaande activiteiten, houdt deze activiteitstracker ook mijn hartslag bij of de uren dat ik slaap. Iets waar ik eigenlijk heel benieuwd naar was, want ik heb zelf de indruk dat ik heel weinig uren slaap. Volgens de Gear Fit 2 valt dat eigenlijk heel goed mee en slaap ik vaak zes tot zeven uur per nacht. Al moet ik hier wel een kanttekening bij maken: soms zit hij er wel eens naast. Zo zijn er momenten waarop ik ‘s avonds nog wat lees in bed, wat de Gear Fit 2 dan wel al meetelt als lichte slaap. Verder is het ook zo dat bij onderbroken nachten niet alle uren slaap worden weergegeven in de S Health app. Enkel de laatste uren slaap zijn in een oogopslag zichtbaar. Na wat doorklikken kom je wel op de andere uren slaap uit.
 6. Compatibiliteit met mijn smartphone
  De Geart Fit 2 is een Samsungtoestel en dat maakt de compatibiliteit met mijn smartphone wel erg handig: de app om de Gear Fit 2 te beheren was al geïnstalleerd op mijn smartphone, net als de S Health app waar je alle bijgehouden gegevens netjes in een overzicht vindt.
  Screenshot_20170118-195226
 7. Batterij
  De batterij gaat ongeveer 2 volle dagen mee, wat ik best wel ok vind. Zeker als je rekening houdt met het feit dat ik er ook meldingen op laat toekomen. Opladen zelf gaat razendsnel: een klein uurtje en de batterij is terug 100% opgeladen.
 8. Andere functies
  Ik kan met deze activiteitstracker ook muziek beluisteren, aangeven hoeveel water of koffie ik gedronken heb, doelen instellen en mijn eigen activiteit vergelijken met die van andere.
  Screenshot_20170118-195408
 9. Waterbestendig
  De Gear Fit 2 zou ook waterbestendig zijn, al hou je hem best wel niet al te lang of te diep onder water. Zelf douche ik er eigenlijk niet mee, aangezien ik die tijd gebruik om hem op te laden.

Na zowat een maand testen kan ik stellen dat ik tevreden ben over mijn activity tracker. Uiteraard zijn er hier en daar wel wat minpuntjes maar algemeen beschouwd doet hij wat hij moet doen en zet hij me aan tot meer bewegen.

Hebben jullie een activity tracker of overwegen jullie de aankoop ervan?

 

8 Comments

 • Sofie

  Oh leuk! Ik zou dat graag kopen maar ik vind het momenteel te duur. Vooral ook omdat mijn iPhone ook mijn stappen telt. Maar aangezien ik graag mijn smartphone af en toe zou thuislaten, wil ik ook wel zoiets.

  • Evi

   Ik vind het heel handig 🙂 Het is inderdaad geen goedkoop toestel, maar ik denk dat er van Fitbit of andere merken iets minder prijzige modellen op de markt zijn. En anders op je wishlist plaatsen 😉

 • Misssexandthecity

  Ik ben nog steeds blij met mijn fitbit…..het heeft me heel bewust gemaakt om meer te bewegen, ik sportte wel vaak, maar zat ook hele dagen. Dat is nu niet meer. Ga in luchtijd wandelen. Ga nog meer met de fiets en neem de trap ipv de lift…..en ik heb gemerkt dat wandelen heel goede resultaten geeft, qua fysiek en mentaal…..alleen het slapen krijg ik niet zoals ik het wil :-).

 • fieke

  Zo’n toestel fascineert mij wel, vooral omdat ik graag zou weten hoeveel uur ik soms (niet) slaap. Maar enkel daarvoor? Ik weet het niet…
  Wel handig dat je een melding krijgt als je te lang zit. Volgens mij is zo’n toestelletje best confronterend :-).

  • Evi

   Het is inderdaad vrij confronterend 🙂 Ik wou er vooral eentje om mij een spreekwoordelijke schop onder mijn kont te geven als ik nog maar eens te lang stil zit achter mijn bureau. Want enkel voor het slapen is het best wel een duur toestel.

 • Flavie

  Ik heb sinds een aantal maanden een Fitbit Alta en ik ben er supertevreden van, mijn eigen personal coach… en hij doet echt wat hij moet doen… mij doen bewegen en het werkt! 🙂

 • Leen

  Wauw, die heeft wel een zalig groot scherm! Zelf heb ik al bijna anderhalf jaar een Fitbit, maar op dat scherm is net plek genoeg voor (standaard) digitale klok en de datum van vandaag. Doorklikken en je krijgt wel je aantal stappen enz, maar voor alle details moet je eigenlijk altijd naar de smartphone app gaan. Die slaaptracker vond en vind ik nog altijd heel confronterend: gemiddeld lig ik 45 min per nacht te woelen. Ik moet dus al negen uur in mijn bed liggen om de geijkte 8 uur slaap te halen. Mij helpt het horloge me alleszins ook om meer te bewegen, al krijg ik niet zo’n handige melding om het uur als je stilzit 🙂 dat zou me vermoedelijk beter aansporen want soms ik gewoon niet door hoe lang ik al achter mijn bureau zit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *