Boeken & leestips

Ongelezen boeken

32, zoveel ongelezen boeken staan er in mijn boekenkast. Als ik daar ook mijn ongelezen boeken op de e-reader, kookboeken en werkgerelateerde boeken bij optel kom ik aan een nog hoger getal uit.

Hoe ik aan zoveel ongelezen boeken kom? Eenvoudig: ik ben verslaafd aan boeken 🙂 Als ik een boekenwinkel binnenstap is de kans torenhoog dat ik er met een gekocht exemplaar naar buiten kom.

Nu staat het wel mooi zo een goed gevulde boekenkast maar vind ik het tegelijkertijd ook zonde om die boeken ongelezen in de kast te laten staan. En dus maakte ik een afspraak met mezelf: voor de Verbeelding Book Challenge ga ik dit jaar proberen om zoveel mogelijk van mijn ‘ongelezen’ boeken te gebruiken. Als dat lukt, dan mag ik terug wat boeken kopen 😉 Benieuwd naar welke boeken er ongelezen in de kast staan? Hieronder vind je een overzicht:

 1. Ga niet naar Canada
 2. Bring up the bodies
 3. Sisters of Treason
 4. The lady in the tower
 5. Fall of Giants
 6. Het geluid van de nacht
 7. Here I am
 8. The Luminaries
 9. Sisterland
 10. One night in winter
 11. We moeten het over Kevin hebben
 12. De nacht der tijden
 13. The stranger’s child
 14. Blood & beauty
 15. A man in love
 16. De Club Dumas
 17. A place of greater safety
 18. Mrs. Dalloway
 19. The six wives of Henry VII
 20. Winter’s tale
 21. World without an end
 22. The Goldfinch
 23. The Chronicles of Narnia
 24. Three sisters, three queens
 25. Les Misérables
 26. The pillars of the earth
 27. Anna Karenina
 28. De begraafplaats van Praag
 29. Ace, King, Knave
 30. Het land van belofte
 31. De toren
 32. To the end of the land

 Hebben jullie ook zoveel ongelezen boeken in de kast staan? Hoe proberen jullie de hoeveelheid ongelezen boeken tot een minimum te beperken? 

19 Comments

 • Sabrina

  Ik blijf voor mijn eigen (financiële) gezondheid zo ver mogelijk uit de buurt van boekenwinkels 🙂 – tenzij ik vind dat ik het verdiend heb, nog dikwijls ; -) – “We moeten het over Kevin hebben” vond ik heel goed. “Here I am” ben ik begonnen, maar heb ik weggelegd.

 • Falderie

  Nog veel werk voor de boeg! Ik denk dat ik er nog een stuk of tien heb staan maar dat weerhoudt mij er niet altijd van om toch weer nieuwe boeken te kopen…;)

 • Hilde

  Oh ja, zo herkenbaar 🙂 zowel wat ongelezen boeken betreft als het boeken bijkopen. Ik skip dit jaar de VBC, precies om die reden: dat ik eerst m’n eigen ongelezen boeken wil (beginnen) lezen. Ik heb een aantal ‘Leesdoelen 2017’ voor mezelf vooropgesteld alsook enkele andere challenges waar ik sinds vorig jaar mee bezig ben (o.a. 50 before 50). Dat zou al een stimulans in de goede richting moeten zijn. En net zoals vorig jaar maak ik er een punt van om maandelijks een leesupdate te posten :-). Interessant lijstje, overigens :-).

  • Evi

   Thx 🙂 Ik ga proberen om er een aantal te gebruiken voor de VBC maar er zitten er ook tussen die ik sowieso wil lezen, zelfs al passen ze niet in de VBC. Wat ook ok is, zolang we maar plezier beleven aan lezen 🙂 Ben heel benieuwd naar jouw maandelijkse leesupdates, altijd fijn om daar inspiratie op te doen!

 • meisje

  Hopelijk kan je er wat afvinken voor de Verbeelding Book Challenge!
  Zelf koop ik niet zo veel boeken. Ik ga wel heel vaak naar de bib en kom daar dan met een stapel boeken buiten 😉

 • Samaja

  Nummer 11, 23 en 26 heb ik ook gelezen, twee daarvan nog maar pas in 2016. Ik geef eigenlijk niet veel geld uit aan boeken dus mijn boekenkast puilt niet uit. Gelezen boeken geef ik weg of doe ik naar de kringloopwinkel. Dat wordt wel gecompenseerd door een echtgenoot die een volledige kast vol heeft met boeken die hij nog moet lezen. We noemen het wel eens lachend zijn pensioenkast 😉

  • Evi

   Oh echt, dat is iets wat ik absoluut niet kan, zelfs al weet ik dat de kans groot is dat ik ze niet meteen nog eens ga lezen. Wel grappige benaming de pensioenkast 🙂 Wat vond je van de boeken die je las?

 • Sofie

  Dat zijn er een heel pak 🙂 Succes er mee! Ik ben ook verslaafd aan boeken, maar romans zal ik niet zo gauw kopen (maar ik heb dan ook een bibliotheek op mijn werk) omdat je dat één keer leest en dan ligt het daar. En mijn financiële situatie zorgt er ook voor dat ik geen boeken koop.

  Ik heb weinig boeken maar daarvan heb ik er toch 25 nog niet gelezen!! *bloos* In totaal heb ik misschien 35 boeken…

 • Lize

  Heel erg herkenbaar! Ik heb nog veel meer ongelezen boeken in mijn kast staan, vrees ik. Voor de Verbeelding book challenge probeer ik ook zoveel mogelijk boeken uit mijn eigen kast te lezen.

 • fieke

  Wow, daar ben je wel even zoet mee, en wellicht kan je veel puntjes van de Challenge afstrepen met deze boeken! Ik ben wel benieuwd naar dat boek van Foer eigenlijk.
  Wat e-boeken betreft: ik koop pas een nieuw als ik het huidige heb uitgelezen. En papieren boeken koop ik niet (behalve non-fictie zoals vb. kookboeken), maar die leen ik in de bib. Zo heb ik nooit een gigantische verzameling van ongelezen boeken…

 • Le petit requin

  Ik vind 32 nog best wel meevallen eigenlijk. Al zegt dat vooral veel over mijn boekenverslaving waarschijnlijk 😉
  Here I am kocht ik ook net; heel benieuwd naar! De meeste boeken van je lijstje las ik nog niet, maar o.a. Mrs. Dalloway en Anna Karenina zijn heel erg de moeite!

 • Leen

  Eerlijk? Ik durf niet te tellen. Tot een jaar geleden pasten ze nog in een halve Billy (ge weet wel, zo’n boekenkast van de Ikea). Vorig jaar kocht ik meer boeken dan ik er las, en stapelden ze zich ook boven en naast de kast op. *slik*
  We moeten het over Kevin hebben, las ik een paar jaar geleden, mag je gerust bovenaan leggen 🙂 Anna Karenina moet ik eigenlijk eens herlezen, er is niet veel van blijven hangen behalve de donkere, mistroostige sfeer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *