My week in pictures

Eerst en vooral: gelukkig nieuwjaar! Dat voor ieder van jullie 2017 gevuld mag zijn met tal van mooie momenten, veel warmte, liefde en fijne mensen. De 2de dag van het nieuwe jaar zit er zo goed als op. Voor mij, net als voor heel wat andere, de eerste werkdag ook van het nieuwe jaar. Een nieuw jaar dat betekent ook goede voornemens, en eentje daarvan is om op mijnย blog wat vaker ‘My week in pictures’ berichten te posten.ย Daar maak ik dan ook meteen werk van door terug te blikken op vorige week, toen ik samen met Tuur een weekje vakantie had.

De eerste twee dagen van de vakantie hielden we het rustig: we bekwamen van de fijne kerstfeestjes de dagen ervoor, speelden er op los, gingen wandelen in het winterzonnetje en brachten uitgebreid een bezoek aan een overvolle Ikea. Gegarandeerd uren pret ๐Ÿ˜‰

Woensdag was het dan tijd voor een afspraak met de kapper. Een foto stond gepland maar daar dacht Tuur anders over: Bumba noch koekjes konden hem overtuigen om stil te zitten in de kappersstoel. En dus had ik geen hand meer vrij om een foto te nemen. Later die dag brachten we ook de huisarts een bezoekje want er was er hier eentje die serieus aan het hoesten en piepend aan het ademhalen was. En ja hoor, we mochten terug aan de aerosol.

De postbode kwamย vorige week ook regelmatig langs, onder meer met fijne kerstkaartjes van Emmy en Made by Lilo dankzij de kerstkaartenruil die opgesteld werd door Nummer 44 en een pakket dat ik gewonnen had bij Hilde.ย De pakjes waren ongelooflijk mooi ingepakt, ik ben nog steeds stiekem jaloers op Hilde haar inpakkunsten!

Donderdag is eigenlijk oma-dag, maar aangezien ik deze week vakantie had kwam oma tot bij ons in plaats van dat Tuur naar haar ging. Tegen de middagย gingen we oma oppikken aan het station en later in de namiddag trokken we naar de Winterspeeltuin in de Brabanthallen in Leuven. De vele attracties met lichtjes fascineerden Tuur mateloos, net als een autoband waar hij uren zoet met was ๐Ÿ™‚

Vrijdag stond er een namiddagje Antwerpen op de planning. Wegens te druk bijpraten met een vriendin die ik al veel te lang niet meer had gezien vergat ik toch wel van foto’s te nemen, foei toch ๐Ÿ™‚ Dus een foto van eerder deze week, die wel een paar keer herhaald werd: de herinrichting van mijn keukenkasten.

Zaterdag werd er – ondanks de vrieskou – flink wat gewandeld en vierden we ’s avonds rustig oudjaar. Gezellig iets eten en drinken, meer hoefde het voor ons niet te zijn want zondagochtend was Tuur terug erg vroeg paraat (6u15!).

20170102_190522De eerste dag van het nieuwe jaar zette ik meteen goed in door een toertje te gaan lopen. In de namiddag werden we dan verwacht bij de familie van het lief voor een lekker stukje taart. Kathleen publiceerde zondagochtend ook de nieuwe Verbeelding Book Challenge en dus zocht ik al wat boeken uit om daarvoor te lezen en las ik al gretig in het eerste boek van het jaar.

Hoe was jullie week? Kwamen jullie de feestdagen goed door?ย 

16 Comments

 1. Samaja 02/01/2017 at 20:15

  Het was eigenlijk te druk bij ons. Ik heb het gevoel dat ik moet bekomen van mijn verlof ๐Ÿ˜‰

  1. Evi 04/01/2017 at 12:59

   Hahaha, dat overkomt mij soms ook wel eens ๐Ÿ™‚ Gelukkig zijn de eerste werkdagen van een nieuw jaar vaak wat rustig ๐Ÿ˜‰

 2. Mrs Brubeck 03/01/2017 at 10:47

  Wij hebben nu pas een paar dagen verlof, alhoewel Mr B ziek op de zetel ligt….
  Oudjaar vierden we intiem, nieuwjaarsdag staat in het teken van ons gezin, zalig samen met de kids eten en 1ste nieuwjaarsbrief van kleinkind aanhoren (lees:smelten ?)
  Wat een mooie foto, om op te eten!!

  Lieve groetjes!

  1. Evi 04/01/2017 at 13:01

   Dankjewel ๐Ÿ™‚ Die eerste nieuwjaarsbrief, dat moet inderdaad smelten zijn! Ai toch, hopelijk is Mr B gauw beter zodat jullie toch nog wat kunnen genieten van jullie vakantie!

 3. Sofie 03/01/2017 at 13:37

  Een drukke week! Hopelijk is Tuur al weer wat beter. Wat een leuk pakketje van Hilde, veel plezier er mee! Wow en je hebt op de eerste dag gejogd! respect!

  Mijn week was vooral gevuld met dogsitten en afspreken met vrienden.

  1. Evi 04/01/2017 at 13:03

   Ja hoor, de hoest is er nog een beetje maar dat laat en liet Tuur niet aan zijn hart komen ๐Ÿ™‚ Thx, kwam vooral omdat ik er eindelijk nog eens tijd voor had ๐Ÿ™‚

 4. Hilde 03/01/2017 at 17:47

  Het soort blogposts dat ik bijzonder graag lees, Evi :-). Wat ziet Tuur er schattig uit. Hopelijk gaat het al een beetje beter intussen (aerosol). Wandelen in de vrieskou vind ik best wel fijn, daartegen kan je je tenminste kleden ;-). Een mooi begin voor het nieuwe jaar met deze eerste week in beeld. Hier verliep alles rustig, zowel met Kerst en zรฉker met Nieuwjaar. Ook in 2017 blijf ik het hier graag volgen. ๐Ÿ˜‰

  1. Evi 04/01/2017 at 13:05

   Dankjewel & wat fijn dat je deze posts graag leest ๐Ÿ™‚ Hij heeft zo zijn momenten dat ie heel schattig kan zijn ๐Ÿ˜‰ Intussen hebben we de aerosol stopgezet en heeft hij enkel nog wat last van een hoest, maar dat houdt hem niet tegen om te spelen of ondeugend te zijn ๐Ÿ™‚

 5. fieke 04/01/2017 at 13:00

  Boe voor de aerosol!
  Ik had tussen kerst en nieuw ook enkele dagen verlof, maar Juliette besloot aan haar groeispurt te beginnen. Slapeloze nachten, en een baby die overdag alleen bij mij wou hangen en niet wou slapen. Ik had me de vakantie iets anders (en leuker) voorgesteld, maar na tien dagen afzien lijkt ons vrolijke meisje terug te zijn. Oef!
  Leuke rubriek trouwens, ik denk dat ik in 2017 ook met soortgelijke overzichtjes ga beginnen ๐Ÿ™‚

  1. Evi 04/01/2017 at 13:08

   De aerosol was niet zo fijn, maar Bumba bracht redding ๐Ÿ™‚ Ooh die groeispurten, kunnen erg vervelend zijn he en je kan er ook zo weinig tegen doen. Wel goed dat jullie vrolijke meisje intussen terug is! Zeker en vast doen, zo een overzichtje, kom ik met veel plezier lezen ๐Ÿ˜‰

 6. Flavie 04/01/2017 at 18:01

  Wat een mooie foto van Tuur!
  Hier zijn de dagen goed verlopen… gezellig maar druk ๐Ÿ™‚

  1. Evi 05/01/2017 at 07:56

   Dankjewel ๐Ÿ™‚ Blij te horen dat jullie dagen gezellig druk waren ๐Ÿ™‚

 7. Mamafien 05/01/2017 at 10:06

  Onze Sep zijn vakantie bestond ook uit een paar dagen aerosol en kine… Niet leuk… Hopelijk is je kleine man ondertussen beter.
  Zo flink het jaar ingezet, zeg! Met lopen รฉn een nieuw boek! Het mijne is begonnen met zetelhangen en babystuff klaarleggen. En in spanning afwachten (nog altijd trouwens ;)).

  1. Evi 06/01/2017 at 12:43

   Aerosol is totaal niet leuk he, gelukkig bestaat Bumba op zo een momenten ๐Ÿ™‚ Intussen is Tuur al helemaal terug de oude hoor. Hopelijk Sep ook? Zetelhangen en babystuff klaarleggen is ook een fijne manier om het jaar te starten ๐Ÿ™‚ Ik duim dat je niet al te lang meer in spanning moet blijven ๐Ÿ˜‰

 8. Leen 28/01/2017 at 09:18

  Totaal buiten de kwestie: mijn ouders hebben exact dezelfde champagneglazen ๐Ÿ™‚
  Miljaar, jaloers dat je op de eerste dag van het jaar al tijd vond om te lezen! Bij ons kwam er schoonfamilie over de vloer en ’s avonds was ik zo moe dat ik niets meer kon behalve onderuit in de zetel met de tv aan.

  1. Evi 30/01/2017 at 19:13

   Ik denk dat het vooral komt doordat wij niet hard gefeest hadden ๐Ÿ™‚

Leave a Reply