Fotografie

My week in pictures

Eerst en vooral: gelukkig nieuwjaar! Dat voor ieder van jullie 2017 gevuld mag zijn met tal van mooie momenten, veel warmte, liefde en fijne mensen. De 2de dag van het nieuwe jaar zit er zo goed als op. Voor mij, net als voor heel wat andere, de eerste werkdag ook van het nieuwe jaar. Een nieuw jaar dat betekent ook goede voornemens, en eentje daarvan is om op mijn blog wat vaker ‘My week in pictures’ berichten te posten. Daar maak ik dan ook meteen werk van door terug te blikken op vorige week, toen ik samen met Tuur een weekje vakantie had.

De eerste twee dagen van de vakantie hielden we het rustig: we bekwamen van de fijne kerstfeestjes de dagen ervoor, speelden er op los, gingen wandelen in het winterzonnetje en brachten uitgebreid een bezoek aan een overvolle Ikea. Gegarandeerd uren pret 😉

Woensdag was het dan tijd voor een afspraak met de kapper. Een foto stond gepland maar daar dacht Tuur anders over: Bumba noch koekjes konden hem overtuigen om stil te zitten in de kappersstoel. En dus had ik geen hand meer vrij om een foto te nemen. Later die dag brachten we ook de huisarts een bezoekje want er was er hier eentje die serieus aan het hoesten en piepend aan het ademhalen was. En ja hoor, we mochten terug aan de aerosol.

De postbode kwam vorige week ook regelmatig langs, onder meer met fijne kerstkaartjes van Emmy en Made by Lilo dankzij de kerstkaartenruil die opgesteld werd door Nummer 44 en een pakket dat ik gewonnen had bij Hilde. De pakjes waren ongelooflijk mooi ingepakt, ik ben nog steeds stiekem jaloers op Hilde haar inpakkunsten!

Donderdag is eigenlijk oma-dag, maar aangezien ik deze week vakantie had kwam oma tot bij ons in plaats van dat Tuur naar haar ging. Tegen de middag gingen we oma oppikken aan het station en later in de namiddag trokken we naar de Winterspeeltuin in de Brabanthallen in Leuven. De vele attracties met lichtjes fascineerden Tuur mateloos, net als een autoband waar hij uren zoet met was 🙂

Vrijdag stond er een namiddagje Antwerpen op de planning. Wegens te druk bijpraten met een vriendin die ik al veel te lang niet meer had gezien vergat ik toch wel van foto’s te nemen, foei toch 🙂 Dus een foto van eerder deze week, die wel een paar keer herhaald werd: de herinrichting van mijn keukenkasten.

Zaterdag werd er – ondanks de vrieskou – flink wat gewandeld en vierden we ‘s avonds rustig oudjaar. Gezellig iets eten en drinken, meer hoefde het voor ons niet te zijn want zondagochtend was Tuur terug erg vroeg paraat (6u15!).

20170102_190522De eerste dag van het nieuwe jaar zette ik meteen goed in door een toertje te gaan lopen. In de namiddag werden we dan verwacht bij de familie van het lief voor een lekker stukje taart. Kathleen publiceerde zondagochtend ook de nieuwe Verbeelding Book Challenge en dus zocht ik al wat boeken uit om daarvoor te lezen en las ik al gretig in het eerste boek van het jaar.

Hoe was jullie week? Kwamen jullie de feestdagen goed door? 

16 Comments

 • Mrs Brubeck

  Wij hebben nu pas een paar dagen verlof, alhoewel Mr B ziek op de zetel ligt….
  Oudjaar vierden we intiem, nieuwjaarsdag staat in het teken van ons gezin, zalig samen met de kids eten en 1ste nieuwjaarsbrief van kleinkind aanhoren (lees:smelten ?)
  Wat een mooie foto, om op te eten!!

  Lieve groetjes!

  • Evi

   Dankjewel 🙂 Die eerste nieuwjaarsbrief, dat moet inderdaad smelten zijn! Ai toch, hopelijk is Mr B gauw beter zodat jullie toch nog wat kunnen genieten van jullie vakantie!

 • Sofie

  Een drukke week! Hopelijk is Tuur al weer wat beter. Wat een leuk pakketje van Hilde, veel plezier er mee! Wow en je hebt op de eerste dag gejogd! respect!

  Mijn week was vooral gevuld met dogsitten en afspreken met vrienden.

  • Evi

   Ja hoor, de hoest is er nog een beetje maar dat laat en liet Tuur niet aan zijn hart komen 🙂 Thx, kwam vooral omdat ik er eindelijk nog eens tijd voor had 🙂

 • Hilde

  Het soort blogposts dat ik bijzonder graag lees, Evi :-). Wat ziet Tuur er schattig uit. Hopelijk gaat het al een beetje beter intussen (aerosol). Wandelen in de vrieskou vind ik best wel fijn, daartegen kan je je tenminste kleden ;-). Een mooi begin voor het nieuwe jaar met deze eerste week in beeld. Hier verliep alles rustig, zowel met Kerst en zéker met Nieuwjaar. Ook in 2017 blijf ik het hier graag volgen. 😉

  • Evi

   Dankjewel & wat fijn dat je deze posts graag leest 🙂 Hij heeft zo zijn momenten dat ie heel schattig kan zijn 😉 Intussen hebben we de aerosol stopgezet en heeft hij enkel nog wat last van een hoest, maar dat houdt hem niet tegen om te spelen of ondeugend te zijn 🙂

 • fieke

  Boe voor de aerosol!
  Ik had tussen kerst en nieuw ook enkele dagen verlof, maar Juliette besloot aan haar groeispurt te beginnen. Slapeloze nachten, en een baby die overdag alleen bij mij wou hangen en niet wou slapen. Ik had me de vakantie iets anders (en leuker) voorgesteld, maar na tien dagen afzien lijkt ons vrolijke meisje terug te zijn. Oef!
  Leuke rubriek trouwens, ik denk dat ik in 2017 ook met soortgelijke overzichtjes ga beginnen 🙂

  • Evi

   De aerosol was niet zo fijn, maar Bumba bracht redding 🙂 Ooh die groeispurten, kunnen erg vervelend zijn he en je kan er ook zo weinig tegen doen. Wel goed dat jullie vrolijke meisje intussen terug is! Zeker en vast doen, zo een overzichtje, kom ik met veel plezier lezen 😉

 • Mamafien

  Onze Sep zijn vakantie bestond ook uit een paar dagen aerosol en kine… Niet leuk… Hopelijk is je kleine man ondertussen beter.
  Zo flink het jaar ingezet, zeg! Met lopen én een nieuw boek! Het mijne is begonnen met zetelhangen en babystuff klaarleggen. En in spanning afwachten (nog altijd trouwens ;)).

  • Evi

   Aerosol is totaal niet leuk he, gelukkig bestaat Bumba op zo een momenten 🙂 Intussen is Tuur al helemaal terug de oude hoor. Hopelijk Sep ook? Zetelhangen en babystuff klaarleggen is ook een fijne manier om het jaar te starten 🙂 Ik duim dat je niet al te lang meer in spanning moet blijven 😉

 • Leen

  Totaal buiten de kwestie: mijn ouders hebben exact dezelfde champagneglazen 🙂
  Miljaar, jaloers dat je op de eerste dag van het jaar al tijd vond om te lezen! Bij ons kwam er schoonfamilie over de vloer en ‘s avonds was ik zo moe dat ik niets meer kon behalve onderuit in de zetel met de tv aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *