Kookboek review

Kookboekweek 12: Ready, Set, Go

Ik zag Ready, Set, Go een paar keer voorbij komen op Instagram en was geïntrigeerd. Wat wil je dan ook als je op de achterflap het volgende leest: “hoe combineer je een hectisch leven met gezond koken? Slim vooruitblikken, creatief kokerellen en quickies in the kitchen!” Het leek me op het lijf te zijn geschreven. En dus repte ik me naar de boekenwinkel 🙂

Kookboekweek: Ready, Set, Go

Shame on me want voordat ik Ready, Set, Go kocht had ik nog niet van Stefanie Baert of haar blog Foodlove gehoord. Maar daar bracht ik nadien wel snel verandering in! Een blik op haar Instagram en blog later was ik fan. Want ze steekt niet onder stoelen of banken dat we het druk kunnen hebben. En dus niet altijd evenveel tijd hebben om gezonde maaltijden op tafel te toveren.

Vandaar haar boek: Ready, Set, Go! Het boek start met enkele handige inleidingen (zoals dat de meeste recepten voor 2 personen zijn en niet voor 4, hoera!). Gevolgd door Stefanie’s kijk op voeding en koken en heel wat handige tips en tricks voor mealprepping. Daarna volgen de recepten.

Mealprep combo: So Cheesy!

De reeks recepten start met drie mealprep combo’s. Het idee hierachter is eigenlijk eenvoudig: je krijgt drie recepten voorgeschoteld waarvan je het voorbereidende werk al op zondag doet. Door dan wat tijd in de keuken door te brengen tover je doorheen de week op korte tijd gezonde maaltijden op tafel. Je krijgt ook tips mee over welk gerecht je het best eerst verorbert. En welk je als laatste kan opeten.

Buddha bowl
Ready

Ik had nog nooit een buddha bowl zelf gemaakt. En kwam ook pas tot het besef dat ik eigenlijk niet het juiste servies hiervoor heb toen ik er al aan bezig was 🙂 Maar goed, los van het servies smaakte deze bowl heerlijk. En vereiste hij ook minder technische skills dan ik verwacht had. Een gerecht dat hier dus nog vaak op tafel gaat verschijnen.

Gevulde zoete aardappel

Zoete aardappel, ik ben er dol op. En dat was meteen ook een van de redenen om voor deze mealprep combo te kiezen. Ook dit gerecht is enorm eenvoudig om klaar te maken. De combinatie van warme zoete aardappel en koude feta vond ik bovendien verrassend lekker. Mijn zoete aardappel stond wel iets langer dan opgegeven in de oven. Maar goed, dat ligt aan de oven hoor. Geheel terzijde, ik leerde na het nemen van de foto dat ik mijn stukjes feta in de toekomst toch ietsje kleiner moet maken 😉

Frittata van paprika
Ready

Frittata, nog zo iets waar ik mezelf nog nooit echt aan gewaagd had. Want dat leek me aartsmoeilijk te zijn om te maken. Maar het tegendeel bleek echter waar te zijn. Deze lunch was op een, twee, drie klaar. En smaakte erg zomers. In combinatie met het slaatje dat ik erbij maakte was het wel een stevige portie.

Zoete aardappellatkes met frisse yoghurtsaus

Nu ik mijn kookangsten lichtjes aan het overwinnen was, waagde ik me zelfs aan latkes. Voor ik Stefanie’s boek kocht had ik hier nog niet van gehoord. Maar het blijkt een typisch Joods gerecht te zijn. Een soort pannenkoek van zoete aardappel. Klinkt overheerlijk toch?

Het maken van dit gerecht is opnieuw erg eenvoudig. En je hebt eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig. Kikkererwtenmeel vond ik hier wel nergens in de winkel. Dus dat verving ik door speltmeel in combinatie met een eitje. En misschien lag het daaraan dat mijn latkes niet erg stevig waren? Maar los van dat smaakten ze wel erg lekker. Ik serveerde ze met een heerlijk frisse muntdressing erbij en een salade.

Zoete aardappelwafels

Zei ik al dat ik grote fan was van zoete aardappel? 😉 Wij hebben geen wafelijzer in huis maar dat weerhield me er niet van om deze zoete aardappelwafels te maken. Want je kan ze ook makkelijk omtoveren tot pannenkoeken!

Ik serveerde ze met een avocado en geitenkaas erbij. En voegde er dus ook wel wat provençaalse kruiden aan toe. Waaraan het lag weet ik niet, maar ik vond dit keer de smaak nogal flauw. Bovendien was mijn deeg vrij plakkerig. Waardoor het bakken van de pannenkoekjes niet echt goed vlotte. De volgende keer ga ik dus toch proberen om ergens een wafelijzer op de kop te tikken.

Karamel-quinoapap met walnoten en gebakken peer

Ik ben een grote fan van quinoa en dus moest ik ook dit recept eens proberen. En wat een heerlijke manier om je dag te starten. Het duurt inderdaad letterlijk tien minuten om het klaar te maken. En je likt er nadien vingers en duimen bij af! Stefanie geeft ook mee dat je dit ook perfect als tussendoortje kan eten. En daar volg ik haar wel in.

Ready, Set, Go: het eindoordeel

Zowat alle gerechten vielen hier enorm in de smaak. Maar daarenboven ben ik vooral fan van de filosofie achter het boek. Eenvoudige en vooral ook gezonde gerechten die snel klaar zijn. Of die je grotendeels in het weekend al kan klaarmaken. Een kijk op voeding en koken naar mijn hart 🙂 Dat je er bovendien geen al te vreemde ingrediënten voor nodig hebt, is helemaal top.

Dus ja, hier gaan er nog vaak gerechten uit Ready, Set, Go op het menu verschijnen! Want ik spotte ook enkele heerlijke nagerechten en tussendoortjes in Stefanie haar boek.

Ready, Set, Go verscheen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Ik kocht dit boek nadat ik het een paar keer op Instagram zag voorbijkomen en heel benieuwd was geworden 🙂

2 Comments

  • fieke

    Klinkt super interessant! Het idee van meal preppen spreekt me al even aan, maar ik probeerde het nog niet uit. Het zal iets zijn voor in het najaar denk ik, want de komende dagen en weken zullen er vooral tomaten, komkommer en courgette op het menu staan 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *