5 loopsongs voor tijdens moeilijke jogmomenten

Sinds een paar weken ben ik aan het trainen voor de 10 miles van Antwerpen. Of ik dat doel ga halen, daar bestaan nog twijfels over. Maar waar absoluut geen twijfels over bestaan zijn een aantal liedjes die ik heel graag beluister tijdens het joggen. Ze helpen me om door te zetten en zorgen vaak ook voor een glimlach bij mij tijdens het lopen. En dus deel ik hieronder graag 5 van mijn loopsongs die ik vaak beluister op wat moeilijkere momenten tijdens het joggen met jullie.

Push

Zalige beats om op te lopen, daar hou ik wel van. Zeker omdat ik onbewust mijn loopritme aanpas aan het ritme van het liedje dat ik aan het beluisteren ben. Dus liever een uptempo nummer dan een trage song voor mij. Aan deze plaat hangen trouwens enkele hele fijne herinneringen vast. En die bezorgen me steevast een glimlach.

Drop it

Deze herinner ik me vooral uit mijn studentenjaren en de foute feestjes waar ik toen wel eens naartoe ging (voor die paar keer dat ik überhaupt ging feesten 🙂 ). En alhoewel het een heel fout nummer is blijf ik het zalig vinden om op te joggen.

Pursuit of happiness

Deze staat regelmatig ook op in de wagen, na een drukke dag. Ideaal om te ontstressen. En dus ook om op te joggen. Zeker wanneer mijn tempo een beetje naar beneden dreigt te zakken. Of wanneer ik niet al te veel zin heb om te vertrekken. Dan zet ik deze op & is de goesting meteen wat groter.

Take my love

Nog eentje in de categorie ‘ongelooflijk fout’ 🙂 Maar eentje waarvan mijn moraal tijdens het joggen meteen de hoogte ingaat. Want eens stevig doortrekken op dit nummer en intussen al hijgend hier en daar een woord proberen mee te zingen, daar krikt mijn humeur van op!

Niggas in Paris (Instrumental)

En af en toe zit er een vreemde eend in de bijt 🙂 Want ook deze vind ik zalig om op te lopen. Vooral als ik een tijdje bezig ben. Als dan dit nummer voorbij komt in mijn playlist put ik er extra kracht uit. En beeld ik me stiekem in dat ik net als Sylvester Stallone in Rocky flink aan het trainen ben 😉

Hebben jullie favoriete liedjes om jullie moraal tijdens het sporten op te krikken? Andere luistertips zijn ook steeds welkom! 

Dit bericht maakt ook deel uit van de 40 dagen bloggen challenge. Dit is dag 6/40.

10 Comments

 1. Sofie 19/02/2018 at 21:49

  Hoe beluister jij je songs? Liedjes die je uitzoekt en download of via spotify?

  1. Evi 22/02/2018 at 21:20

   Tot voor kort downloadde ik ze en luisterde ik via mijn Ipod. Maar nu ik aan het trainen ben met zo een trainingsschema luister ik via Spotify.

 2. Josefien 19/02/2018 at 22:21

  Stuk voor stuk zalige loopnummers indeed! Niks mis met een beetje fout af en toe, integendeel 🙂

 3. Anneke 20/02/2018 at 12:45

  OMG, Drop It! Da is gewoon één van de zaligste songs ooit! 😀
  Hier blijft mijn favoriet toch wel Intro van The XX. Een echt zone out liedje vind ik dat 😉

  1. Evi 22/02/2018 at 21:22

   Hahaha, ik vind dat ook een zalige song Drop It. Intro van XX ken ik niet, maar ik zoek het eens op 🙂

 4. Samaja 20/02/2018 at 19:11

  Haha, take my love :-). Op foute feestjes ga ik daar helemaal los op!

  1. Evi 22/02/2018 at 21:22

   Daar ben je niet alleen in 😉

 5. Flavie 21/02/2018 at 17:18

  Take my love… zalig nummer!! Echt iets vanuit mijne jonge tijd 😉

 6. Leen 07/03/2018 at 09:05

  Ik liep vroeger ook met muziek en dan graag uptempo nummers inderdaad, dat motiveert alleen maar om verder te lopen 🙂

Leave a Reply