Verbeelding Book Challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in juli

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge 2019 – Uitgelezen in juli

Juni was al een geweldig goeie leesmaand. En ook juli werd een maand waarin ik tal van boeken verslond. Dat ik twee vakantie had en die lange zomerse dagen bleven duren zat daar natuurlijk voor iets tussen! Ondanks die goede leesmaanden gaat het wel niet zo goed met mijn Verbeelding Book Challenge. Maar dat komt vooral omdat ik boeken lees die ik interessant vind. En niet zozeer selecteer op leespuntjes. Totaal niet erg, want ik wil vooral plezier beleven aan lezen. Maar misschien moet ik er toch een klein beetje meer werk van maken de komende maanden? 🙂

Zout van de zee

Zout van de zee gaat over drie moedige jongeren aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, die met duizenden andere vluchtelingen op zoek zijn naar de vrijheid. Ze ontmoeten elkaar op weg naar een voormalig cruiseschip dat hen in veiligheid moet brengen. Hoewel ze door de oorlog lijnrecht tegenover elkaar staan, moeten ze samenwerken om te overleven. Het wordt een race tegen de klok. Redden ze het om op tijd bij het schip te komen? (samenvatting: boek.be)

Per toeval spotte ik dit boek in het aanbod van e-boeken in de bib. En het leek me perfect te zijn voor puntje 9. Ik had van de schrijfster nog nooit gehoord, maar was door de achterflap wel benieuwd geworden naar het verhaal. Het is uiteindelijk een boek geworden dat me met gemengde gevoelens achterliet. Het thema op zich vond ik enorm boeiend. Maar de uitwerking ervan liet soms wat te wensen over. Soms vond ik het best wel wat langdradig. En ook de uitwerking van enkele personages kon best wel beter. Maar goed, ik kon er dus wel puntje 9 met doorstrepen.

The Miracle Morning

De internationale bestseller Miracle Morning van Hal Elrod heeft al tienduizenden mensen geholpen grote veranderingen in hun leven door te voeren. Zijn Miracle Morning Methode leerde hen een succesvoller maar vooral een rijker en bevredigender leven te leiden. In deze praktische gids beschrijft Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat allemaal voor acht uur ’s ochtends! (samenvatting: boek.be)

Ik had al zo veel goeds gelezen en gezien op Instagram over vroeg opstaan dat ik enorm benieuwd was geworden. En het zelf eens wou proberen. Om me goed voor te bereiden las ik aan het begin van de vakantie dit boek. Je krijgt heel wat succesverhalen en informatie mee. Maar soms doet het ook wel erg Amerikaans aan. Dus zeker en vast niet slecht als je meer wil leren over vroeg opstaan en de Life Savers maar prik dan wel door de Amerikaanse bubbel. Ik gebruikte dit boek niet voor de Verbeelding Book Challenge.

Ik ga op reis en neem mee … de kinderen!

Of je nu houdt van verre en avontuurlijke reizen of liever dicht bij huis op vakantie gaat, reizen met kinderen is sowieso een ervaring 🙂 Maar waar moet je nu rekening mee houden bij het uitzoeken van een bestemming?
Hoe kun je je kind voorbereiden en wat neem je allemaal mee? Wat als je kind ziek wordt of last heeft van een jetlag? Wat zijn handige apps voor ouders én kinderen? En wat doe je met al die mooie vakantiefoto’s? In deze handige wegwijzer vind je naast alle praktische informatie, ook persoonlijke en inspirerende verhalen van andere gezinnen en massa’s slimme tips & tricks! (samenvatting: boek.be)

Ook dit boek nam ik mee uit de bib en las ik deels op vakantie en deels erna. Het is een absolute aanrader als je op zoek bent naar tips en tricks om met kleine kinderen op vakantie te gaan. En deed mij alvast dromen van onze volgende vakantie. Rest er mij enkel nog het lief ervan te overtuigen dat we best wel eens verder dan onze buurlanden op reis kunnen gaan met Tuur!

Diplomatenvrouw

Liefde, warmte, veiligheid… Marta Nedermann heeft er jaren niet van kunnen genieten. Maar nu is het vrede en ligt de wereld voor haar open. Na een avontuurlijke tocht door Europa belandt ze in Londen, waar ze met Simon, een Britse diplomaat, trouwt en een gezin sticht. Toch is het bestaan niet zo rustig als ze had gehoopt. Iemand binnen de Britse regering speelt geheimen door aan de Russen, en Simon werkt overuren om het lek te dichten. Wanneer blijkt dat iemand uit Marta’s oude Poolse verzetsgroep informatie heeft waarmee de dader ontmaskerd kan worden, krijgt ze opdracht om naar het Oostblok af te reizen en deze persoon op te sporen. Het wordt een reis terug naar het verleden. Het weerzien met oude vrienden vervult haar met vreugde, maar niets raakt haar dieper dan die ene ontmoeting, een ontmoeting die haar leven voorgoed zal veranderen… (samenvatting: boek.be)

Ik scoorde best wel veel boeken in de bib deze keer. Want ook dit boek nam ik mee als e-book uit de bib. Een spionageverhaal, daar kan je me altijd wel warm voor maken. En alhoewel de plot al vrij snel van in het begin duidelijk was heb ik toch genoten van dit boek. Het leest vlot weg. Met genoeg spannende verhaalelementen. Ideale vakantielectuur dus!

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven… (samenvatting: boek.be)

Dit boek stond al eventjes op mijn te lezen lijstje. Dus toen het beschikbaar was in de bib twijfelde ik geen moment om het mee te nemen. Maar ik denk dat mijn verwachtingen te hoog waren. Want ik vond er niet veel bijzonder aan. Om de een of andere reden kon het verhaal me niet echt boeien. En kwam het nogal geforceerd bij me over. Ik ben dus ook niet meteen geneigd om de vervolgverhalen hiervan te lezen.

Nine perfect strangers

Negen gasten verzamelen zich in een exclusief wellnessresort. Sommigen zijn hier om af te vallen, anderen proberen hun leven een gezonde draai te geven, en een enkeling is er nog niet aan toe om de precieze reden van het bezoek onder ogen te zien. Ondanks alle luxe, meditatie en mindfulness is iedereen zich ervan bewust dat ze ook flink aan het werk moeten. Maar niemand kan zich voorstellen hoe zwaar de komende tien dagen zullen worden.(samenvatting: boek.be)

Nadat ik wat teleurgesteld was in het vorige boek dat ik las, besloot ik om nog eens een boek van Liane Moriarty te lezen. Want dat is altijd wel heerlijk ontspannende lectuur 🙂 En ook dit boek van haar stelde me niet teleur. Alle standaardingrediënten zijn aanwezig. En ja, de personages kunnen beter uitgewerkt worden. En de plot is van kilometers ver duidelijk. Maar het is en blijft heerlijk ontspannende chicklit om te lezen na een zware dag op het werk!

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 11/30

Goodreads: 22/25

Welke boeken lazen jullie onlangs? Tips voor de openstaande puntjes zijn ook altijd erg welkom!

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *