fotoboek
Fotografie

5 redenen om een fotoboek van je vakantie te maken

Fotoboeken, ik ben er fan van! Al was dat ooit wel anders hoor. Maar sinds Tuur er is, en wij met hem op vakantie gaan vind ik het erg fijn om na onze vakantie een fotoboek te maken. En daar zijn minstens 5 goeie redenen voor!

Dit jaar namen wij begin juli vakantie. Zelf had ik de eerste twee weken vakantie. En het lief de tweede en derde week van juli. Ik bracht dus eerst een weekje alleen door met Tuur. Waarbij we erg vaak op uitstap gingen. En daarna vertoefden we met ons drie een weekje in het Aerwinkel Landalpark.

Ik genoot dit jaar heel bewust en met volle teugen van onze vakantie. En dus twijfelde ik ook geen moment om er – net als de voorbije jaren – een fotoboek van te maken. Waarom? Daar heb ik minstens 5 goeie redenen voor!

fotoboek
Mooie momenten delen met de rest van de familie

Wij hebben een whatsappgroep met de familie waarin we regelmatig foto’s delen. En ja, ook mijn grootouders genieten dankzij Tribu News mee van onze avonturen. Maar nadien die foto’s digitaal laten zien of zelf herbekijken doen we zelden. En dus zien ook familieleden en vrienden niet altijd alle foto’s van onze vakantie. Een fotoboek is voor ons dan ook de ideale manier om aan vrienden en familie die op bezoek komen te laten zien welke avonturen we beleefden op vakantie.

Je houdt de herinnering aan je vakantie levend

Ik weet niet hoe het met jullie geheugen gesteld is, maar dat van mij is één grote zeef. Dus een paar maanden na onze vakantie beginnen bepaalde herinneringen te vervagen. Laat staan dat ik me een paar jaar later nog herinner wat we allemaal uitspookten op vakantie. Maar door dan in een fotoboek te bladeren komen de herinneringen aan leuke anekdotes die we beleefden op vakantie wel terug boven. En blijf ik dus wel telkens een beetje opnieuw genieten van die ene vakantie 🙂

fotoboek
Terugblikken in de tijd

Tuur is intussen bijna vier jaar en sinds hij er is hebben we elk jaar al een fotoboek gemaakt. En ik vind het zelf zalig om daar eens in te bladeren en te zien hoe hard hij intussen gegroeid is. Maar ook hoe wij op die paar jaar tijd veranderd zijn. En gelukkig zijn de modetrends nog niet drastisch veranderd. Maar ik ben er zeker van dat we binnen een paar jaar eens hartelijk gaan lachen met onze kledij als we dan in onze fotoboeken kijken 😉

Je raakt je foto’s minder snel kwijt

Tenzij je natuurlijk je fotoboek kwijtspeelt 🙂 Maar een fotoboek raak ik minder snel kwijt dan losse geprinte foto’s of zelfs mijn digitale foto’s. Dat laatste komt misschien deels wel doordat ik er heel veel neem. En het geheugen van mijn GSM, externe harde schijf en digitale opslag dus wel al eens volraken 🙂 Hoe het ook zij, als ik mijn digitale foto’s toch nog eens kwijtraak, dan heb ik tenminste van onze vakantie een fysiek fotoboek dat ik niet zo snel kwijtspeel. Bovendien zorgt het er ook voor dat ik mijn foto’s online wat orden. Want voor ik aan een fotoboek begin, maak ik eerst een mapje met daarin alle foto’s van onze vakantie. Kwestie van niet al te lang te moeten zoeken nadien 😉

Het is supereenvoudig om te maken

En dat is misschien nog de allerbelangrijkste reden om het te doen. Het is enorm eenvoudig! Zelf selecteer ik altijd op voorhand welke foto’s ik in mijn fotoboek wil. En bewerk ik die een klein beetje. Waarna ik ze upload bij Smartphoto en ons fotoboek begin te vullen. Ik beleef er ook op voorhand al heel wat pret aan. Het begint eenvoudigweg al bij het kiezen van het design. En daarna als ik alle foto’s zodanig rangschik dat ze een verhaal vertellen. En uiteraard ook wanneer ik de commentaren erbij verzin 🙂

Fotoboeken, ik ben er duidelijk grote fan van 🙂 En daar ben ik niet alleen in, want toen het exemplaar van onze vakantie arriveerde was Tuur de eerste om er in te bladeren. Want “kijk mama, een boek over mij” 🙂

fotoboek

Noot: deze post kwam tot stand in samenwerking met Smartphoto en bevat gesponsorde producten. Maar dit had geen invloed op mijn mening.

Maken jullie vaak fotoboeken?

16 Comments

 • Samaja

  Ik ben een grote fan van fotoboeken. Helaas lig ik door tijdsgebrek zowat 5 jaar achter met de vakantiefoto’s. Ik maak wel elk jaar een jaaroverzicht, een soort best of, en daar ben ik gelukkig wel nog up to date. Ik hou er enorm van om in oude albums te bladeren en inderdaad soms eens te lachen met de kledingstijl van toen ;-).

 • Annelies Hermans

  Vroeger wel eens gedaan, eerst nog met foto’s afdrukken en inplakken en dan van de vakanties een fotoboek via internet. Maar misschien is het ook omdat ik maar alleen ben dat ik niet zoveel foto’s neem en dus ook geen fotoboeken meer maak. Wie weet verandert dat nog in de toekomst.

 • Sofie

  Ik ben ook fan. Al maak ik enkel een fotoboek als er een dier overlijdt, dan wil ik een fotoboek met de mooie herinneringen aan het dier. Ook heb ik eentje van de collega’s toen we een reisje maakten, dat vind ik ook een leuk aandenken. Ik bestelde toen ook bij smartphoto.

 • Hilde

  Ik maak zo om het half jaar ongeveer een fotoboek met al het gebeurde van die periode. Heerlijk vind ik dat, om dan tijdens wintermaanden die zalige vakantieherinneringen boven te halen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *