verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Augustus 2018

Net als de voorbije twee jaar neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Leesupdate: deze boeken las ik in augustus 2018 (Verbeelding Book Challenge)

Augustus, de maand waarin we onze verhuis heel concreet moesten plannen. En dat merkte ik ook 🙂 De weken ervoor slaagde ik er niet altijd in om veel te lezen. Maar tijdens de laatste week van augustus haalde ik mijn achterstand goed in. Blijkt dat lezen tussen de verhuisdozen erg ontspannend is 😉

Into the water

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aan¬getroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis. De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen (samenvatting: boek.be) 

Vorig jaar las ik The girl on the train van deze schrijfster en vond ik het verhaal best wel spannend. Daardoor was ik wel benieuwd naar dit boek. En ook dit keer stelde het me niet teleur. Ik vond het zelf vrij vlot geschreven. En alhoewel ik een paar verhaallijnen al vrij snel doorhad bleef het toch ook nog spannend genoeg om verder te lezen. Ik genoot er dus van! En streepte er puntje 23 van de Verbeelding Book Challenge met door.

De leesclub voor het einde van het leven

In De leesclub voor het einde van het leven beschrijft Will Schwalbe de laatste maanden van het leven van zijn moeder, die kort daarvoor te horen heeft gekregen dat ze kanker heeft. Beiden hebben al van jongs af aan een grote liefde voor boeken. Ze vinden elkaar in gesprekken over boeken, die een aangename afleiding betekenen van de ziekte die het leven van Wills moeder steeds meer in beslag neemt. En zo vormt zich een bijzondere leesclub met slechts twee leden een moeder en een zoon. Moeder en zoon bespreken de meest uiteenlopende boeken. Zowel door het lezen van boeken als door het delen van hun leeservaringen vinden ze een manier om beter te kunnen omgaan met de naderende dood (samenvatting: boek.be) 

Dit boek spotte ik eerder dit jaar bij Fieke en ze was zo lief om het aan mij uit te lenen. Het heeft even geduurd voor ik hier echt vooruitgang in maakte. Ik vermoed dat de stress die aan onze verhuis vooraf ging daar wel iets met te maken heeft. Want verder las het erg vlot. En een boek dat gaat over andere boeken, daar ben ik sowieso altijd wel een fan van. Ik vinkte met dit boek puntje 25 af.

Lichter

In zijn nieuwe boek LICHTER analyseert Cortvriendt stap voor stap wat de epidemie van overgewicht en obesitas heeft veroorzaakt en komt tot verrassende maar logische conclusies over maatregelen die overgewicht en obesitas wel voorgoed laten verdwijnen. En dit zonder
dat je honger hoeft te lijden, onsmakelijk hoeft te gaan eten of dure dieetproducten hoeft aan te schaffen. Eindelijk! (samenvatting: boek.be) 

Aangezien er best wel veel te doen is rond low carb levensstijlen was ik wel benieuwd naar dit boek. En al helemaal nadat ik er snippets uit zag op Renilde (van mooiding) haar Instagramaccount. Een aantal dingen wist ik wel, maar verder was het toch wel een eye-opener. Of ik nu volledig low carb ga eten, daar ben ik nog niet uit. Maar het zette me wel stevig aan het denken. En doordat ik het boek op het terras las kon ik het gebruiken voor puntje 29.

From blog to brand

Wat ooit begon als een modeblog, groeide uit tot een succesvolle pop-up. Ondertussen is Clouds of Fashion (COF) een booming business met winkels in Antwerpen, Knokke en Gent. Maar hoe toverde Laurentine, oprichtster van COF, haar merk om tot een sterke community en een geslaagde business? Dat vertelt ze je in dit boek (samenvatting: boek.be) 

Dit boek zag ik al een paar keer voorbij komen op Instagram. En na alle lovende kritieken die ik er over las had ik hoge verwachtingen. Jammer genoeg werden deze niet echt ingevuld. Ik had wat meer tips en tricks verwacht. Maar het is eigenlijk gewoon het relaas van hoe Laurentine haar blog liet uitgroeien tot een heus kledingmerk. En ja, hier en daar haalt ze wel eens aan dat het niet altijd makkelijk ging. Maar ik had de indruk dat het toch vooral om een rozegeur en maneschijn verhaal ging. Ik gebruikte dit boek niet voor de Verbeelding Book Challenge.

Het wordt spectaculair. Beloofd.

5 oktober 13.34 u. Daar staat ze. Eenzaam op het lege perron, in een Franse stad. Niet in iemands armen. Niet haastig op weg naar de uitgang. Ze staat alleen op het perron, haar koffer naast haar. Tranen stromen over haar wangen. Zo langzaam dat je ze kan tellen. De trein die haar hier bracht, raast steeds verder weg. Op die trein ligt het enige op heel deze wereld waar Anna nog iets om gaf: een boek met daarin een envelop met 23 brieven. Dit is het verhaal van twee mensen. Het is een liefdesverhaal. En het is er geen (samenvatting: boek.be) 

Dit verhaal was ik vorig jaar al eens beginnen lezen. En toen kon het me absoluut niet boeien. Maar toen ik dit jaar zag hoe enthousiast Nina en Fieke waren over dit boek kon ik niet anders dan het nog een kans geven. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Deze keer zat ik meteen in het verhaal. En las ik het op net geen twee dagen tijd uit. Want wat een ongelooflijk mooi verhaal zeg! Ik ga niet al te veel verklappen over het einde. Maar als er een boek is dat je dit jaar zou moeten lezen, laat het dan dit zijn! Ik vinkte er trouwens ook puntje 16 van de Verbeelding Book Challenge met af.

Welke boeken lazen jullie de afgelopen tijd?

Een volledig overzicht van de Verbeelding Book Challenge vind je hier.

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *