Review SuccesPlanner
Planning, organisatie & zelfontwikkeling

Review: de SuccesPlanner

Sinds een paar jaar werk ik met een SuccesPlanner om mijn afspraken bij te houden. Hoog tijd om een review van deze SuccesPlanner te schrijven, lijkt me 🙂 . In onderstaande blogpost geef ik jou mijn mening over deze planner. En licht ik ook toe hoe ik hem gebruik.

SuccesPlanner Review

De SuccesPlanner: een papieren planner in digitale tijden

Het klinkt misschien wat vreemd om in deze tijden nog steeds mijn afspraken in een papieren planner bij te houden. Maar om eerlijk te zijn werkt dat voor mij het beste. 

Sowieso hou ik ervan om dingen op papier te noteren. Maar het laat me ook toe om in één oogopslag te zien wat er die week allemaal op mij gaat afkomen. En doordat ik met kleurencodes werk zie ik ook meteen of de balans tussen werk – huishouden – en ontspanning goed zit. Bovendien is de SuccesPlanner ook veel meer dan een gewone agenda. En hou ik er dus niet enkel mijn afspraken in bij. 

Naast een papieren planner heb ik uiteraard ook een digitale agenda in Outlook (werkgewijs) en delen we een digitale gezinsagenda in Google. Maar mijn SuccesPlanner is de plek waar al een paar jaar alles samenkomt. Tijd dus om hierover een wat uitgebreidere review te schrijven.

De SuccesPlanner: review

Uitzicht van de SuccesPlanner

Ik spotte deze agenda voor het eerst bij Katrien van Perfect Imperfect. En zag hem nadien nog een paar keer op social media voorbijkomen. Hij zag er niet alleen erg mooi uit. Maar leek me ook wel een fijne agenda te zijn. En dus ging ik overstag en schafte ik me een paar jaar terug mijn eerste exemplaar aan.

Wat ik zelf heel fijn vind aan de SuccesPlanner is dat hij in een doos met confetti geleverd wordt. Zodat elke levering een fijn pakje is dat je openmaakt 😊 . 

Elk jaar kan je kiezen uit een aantal kleuren. Het allereerste jaar koos ik voor een Camelversie. De jaren nadien passeerden oudroos en groen hier al de revue. De SuccesPlanner heeft een harde kaft, wat ik mooi meegenomen vind. Zeker als je hem niet op je bureau laat liggen maar net zoals ik soms ook meeneemt in een tas naar het werk. 

Verder staat er vooraan op iedere SuccesPlanner een opdruk, bevat iedere planner 2 leeslintjes en een sluitelastiek.

De SuccesPlanner: inhoud

Iedere SuccesPlanner start met een uitleg over hoe de planner precies werkt. Daarna volgt er een pagina waarop je je eigen waarom kan invullen en een dromenbord kan maken.

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om in te vullen waar je over een maand, drie maanden, zes maanden, een jaar, drie jaar en vijf jaar wil staan. Waarna je heel concreet je doelen voor het komende jaar kan invullen en deze ook kan rangschikken op basis van belangrijkheid. Daarna volgt een jaarkalender en vervolgens komen de maand- en weekplanningen aan bod. 

Ieder weekoverzicht start met een inspirerende quote. Per dag kan je vervolgens vanaf 7u tot 21u30 je afspraken noteren. Onderaan elk weekoverzicht vind je een kleine ruimte om zowel je persoonlijke als professionele focuspunten te noteren. Net als het leukste moment van die week. Verder kan je wekelijks ook notities noteren. Net als twee focuspunten, twee dingen die je zeker niet mag vergeten en je mindset voor die week. Bovenaan elke dag kan je een focus voor die dag invullen, of er iemand verjaart en of je aan iets specifiek moet denken. 

Op het einde van elke maand volgt dan een check-up, waarbij je aan de hand van vragen gaat reflecteren op de voorbije maand. Denk bijvoorbeeld maar aan vragen zoals Welke doelen heb ik deze maand bereikt? Wat was voor mij de grootste uitdaging? Maar ook wat kan ik doen om volgende maand betere resultaten te halen? En mijn doelen voor volgende maand zijn. Net na deze reflectiepagina’s zijn er dan ook telkens twee extra notitiepagina’s. 

Tot slot vind je achteraan ook nog een jaarevaluatie, de feestdagen en schoolvakanties voor dat jaar voor Nederland en België, net als pagina’s om je contacten en afspraken voor de eerste vijf maanden van het nieuwe jaar te noteren. 

Hoe ik de SuccesPlanner gebruik

Zoals ik hierboven al schreef gebruik ik mijn SuccesPlanner in combinatie met een digitale agenda. En ik gebruik hem ook in combinatie met een bullet journal. 

Iedere zondag trek ik wat tijd uit om de komende week te plannen. Dan haal ik er mijn werkagenda (Outlook) bij en onze gezinsagenda (Google). Alle afspraken noteer ik vervolgens in mijn SuccesPlanner. Vervolgens markeer ik mijn tijd en afspraken met een bepaalde kleur (groen is bijvoorbeeld werk, paars alles wat Tuur en huishouden gerelateerd is). Daarna noteer ik ook die dingen die ik zeker niet mag vergeten, zoals bijvorbeeld Tuur die zwemmen heeft op woensdag met de klas. En vul ik de belangrijkste to do’s in. Op die manier heb ik een volledig overzicht van alles op één plek 😊 . 

Iedere ochtend trek ik trouwens wat tijd uit om drie kleine gelukjes van de afgelopen dag te noteren in het maandoverzicht. En op het einde van iedere maand doe ik een uitgebreidere review. Om vervolgens mijn doelen voor de komende maand concreet te maken en neer te pennen. 

Ik schaf me naast een planner ook elk jaar de maandtabs aan. Want ik vind het namelijk zeer handig dat ik ze aan de zijkant van de planner kan kleven en zo meteen naar een bepaalde maand kan gaan. 

Mijn SuccesPlanner gebruik ik dus voor afspraken en om te plannen wanneer ik aan wat ga werken (bijvoorbeeld sporten of blogposts schrijven). Maar niet om concreet op te sommen of te noteren wat ik dan precies ga doen. Die concrete to do’s, die noteer ik in mijn bullet journal en volg ik daar ook op. Want anders wordt het een beetje een soep. 

Review SuccesPlanner

Review van de SuccesPlanner: mijn eindoordeel

Na een paar jaar de SuccesPlanner gebruikt te hebben en hem ook iedere keer op het einde van het jaar aan een review te hebben onderworpen, kan ik met een gerust hart zeggen dat het een mooi, stevige en professioneel uitziende planner is. Doordat ik hem combineer met een bullet journal slaag ik erin om alles netjes bij te houden en een stevige planning op te stellen. 

Ik gebruik de planner intussen al een paar jaar en ben echt wel fan. Vooral ook omdat er heel wat extra waarde aanwezig is, zoals de maandelijkse reflectiemomenten. Het is voor mij dus veel meer dan zomaar een agenda. 

Al zijn er ook wel enkele minpuntjes die ik in deze review van de SuccesPlanner dien te vermelden. Om te beginnen de kostprijs. Het is zeker en vast niet één van de goedkoopste planners op de markt. Bovendien kosten de vele extra’s die je kan aanschaffen om het plannen extra leuk te maken ook best wel wat geld. Daarnaast is de ruimte om dingen te noteren in de weekoverzichten eerder beperkt. Dus als je een groot handschrift hebt, ga je hier wel plaats tekortkomen. En dan heel persoonlijk voor mij: zo nu en dan heb ik dingen voor 7u en na 21u30 op de planning staan. Dus een dagindeling van pakweg 6u ’s ochtends tot 23u ’s avonds zou ik soms net ietsje handiger vinden. 

Gebruiken jullie een papieren agenda?

14 Comments

 • Katrien

  Ik ben zelf ook overgeschakeld op een ander systeem, beetje om dezelfde reden. Maar bezorg de feedback zeker aan Stephanie. Want op basis van de feedback wordt de nieuwe planner elk jaar ook wat bijgestuurd.

 • Lize

  Ik heb sinds een paar maanden ook een succesplanner maar ben al terug een andere agenda aan het zoeken. Echt veel te weinig plaats om te schrijven voor mij. Wel leuk om jouw review te lezen en te merken dat jij er hetzelfde over denkt.

  • Evi

   Ik vind hem op heel veel punten een absolute aanrader. Alleen is er voor mij persoonlijk net wat te weinig ruimte om veel te schrijven. Maar als je dat niet nodig hebt, dan is het zeker en vast een aanrader!

 • fieke

  Aaaaah, ik hou ook heel erg van papieren agenda’s! Ik heb enkele jaren een agenda van Flow gehad, maar miste zelfs daar schrijfruimte in, onder andere een maandoverzicht. Ik ben dan begonnen met een apart boekje voor mijn blog, en sinds dit jaar heb ik een zelf ineen gestoken agenda / bullet journal / lijstjesschriftje. Ik gebruik het niet consequent, maar alles (gewone afspraken en to do’s en mijn blogkalender) kan in één boekje, en dat vind ik wel een belangrijke.
  Ik twijfel nog een héél klein beetje of ik dit jaar weer voor de Flow agenda kies, want dit jaar komt hij weer in A5 formaat (vorig jaar was die kleiner). Het handige is dat daar alles voorgedrukt is, terwijl ik in mijn blanco boekje alles zelf moet tekenen en schrijven. Maar in de Flow agenda staan – normaalgezien – geen maandoverzichten, dus het wordt wellicht weer een blanco boekje.
  Wat ook een leuke lijkt, is de Structuurjunkie planner van Cynthia. Heel minimalistisch, al lijkt er me ook wel weinig schrijfruimte in te zijn…
  Succes met je keuze voor 2020!

 • Flavie

  Geen papieren agenda’s meer voor mij, ik hou het toch niet vol. Ik heb samen met Zoetie een gedeelde agenda op de smartphone en dat werkt prima! Vooral geen dubbele afspreken meer 😉

  • Evi

   Oh dat is inderdaad wel een gemak. Wij doen hier een combi van beide, want zonder mijn papieren agenda loop ik precies toch nog steeds wat verloren 🙂

 • nicole orriens

  Oh, ik ben dol op planners dus ik las deze post met veel genoegen. Voor mij is het een nadeel dat er tijdstippen in staan helaas. En die quotes vind ik altijd een beetje zoetig. Maar fijne review!
  Ik houd het toch nog maar bij mijn Moleskine XL.

  • Evi

   Thx 🙂 Die tijdstippen zijn soms een voordeel en inderdaad soms ook een nadeel! Die Moleskine XL, die ga ik toch eens van naderbij bekijken want ben er nu wel benieuwd naar geworden 🙂

 • Leen

  Ik had hier al wat over gelezen maar mijn probleem met voorgedrukte agenda’s is hetzelfde als het jouwe: niet genoeg plek om zelf dingen te noteren. Ik werk nu terug met een bullet journal, gewoon een schrift (met dotted papier) waar ik zelf mijn weken in ‘maak’ en dan ook de vrijheid heb om lijstjes toe te voegen etc. Flexibel én overzichtelijk en als ik tijd heb laat ik er ook graag kleurtjes en washitapekes op los 🙂
  (en nu zit mijn inhaalbeweging erop… oeps)

  • Evi

   Hahaha, ik merkte het al die inhaalbeweging ;)à Ik heb intussen wel interessante feedback gehad van SuccesPlanner over hoe zij dat oplossen en ben dat nu eens aan het uitproberen. Want ik heb het geduld er niet voor om zelf een agenda te maken 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *