Varia

Plog #1 – 20/07/2016

Iets wat ik zo nu en dan eens zie verschijnen bij bloggers en wat ook als idee geopperd wordt in zowel het Blogboek als in de Meststoffen voor jouw blog cursus is een plog (“picture-logging” of “photobloggen”). Zelf vind ik zo een berichten altijd wel leuk om te lezen, het maakt mijn innerlijke voyeurist blij 😉 Tijd dus om er zelf eens eentje te maken.

Ik koos voor een wat rustigere dag om mijn eerste plog te maken. Kijken jullie mee?

20160720_072717

De dag startte eigenlijk al rond 6u30 toen ons zoontje wakker werd. Het is vakantie en dus mocht hij nog eventjes wat snoozen bij ons in bed. Maar honger primeerde precies wel en dus werd er rond 6u50 een flesje klaargemaakt.

20160720_072615

Tegen dat het flesje op was, was de koffie klaar en kon ik zelf ontbijten. Ik ben nog steeds op dieet en het ontbijt bestond uit een heerlijke kop koffie en een chocoladedrankje. Het lief was intussen vertrokken naar het werk en nu de innerlijke mens versterkt was, was het speeltijd!

Rond kwart na acht begon er eentje wat te zeuren en was het tijd voor zijn ochtenddut. Ik profiteerde ervan om snel onder de douche te springen, het appartement volledig te vegen, rekeningen te betalen en aan een aantal blogposts te werken.

Tegen iets voor tien had er eentje genoeg geslapen. Tijd om te spelen! Van al dat spelen kreeg kapoen T. rond 11u30 honger. Op het menu: een groentenpap van aardappelen, wortelen en varkensvlees. En lekker dat dat was 😉

20160720_122332Tijd om snel nog wat boodschappen te doen over de middag. Een bezoekje aan de supermarkt is voor onze kleine man tegenwoordig een heus avontuur: als het niet te druk is mag hij in het zitje van het winkelkarretje zitten. Hij heeft dan een goed overzicht over alles en vindt dat zalig!

Eenmaal terug thuis doet T. een middagdut, was ik alle spullen van de groentenpap af en worden er flesjes gesteriliseerd. Ik eet nog snel een soepje, maak T. zijn tas al want deze avond gaat hij logeren bij mijn ouders en lees ik nog wat in ‘A little Life’.

20160720_141559Tegen twee uur heeft T. genoeg gedut. Er is niet zo heel veel tijd meer over om te spelen, want er moet nog fruitpap gemaakt worden en we willen op tijd vertrekken naar de over- en grootouders om de files voor te zijn.

20160720_145822

Iets voor drie uur zitten al onze spullen in de auto en zijn we klaar om te vertrekken. We hebben een lange rit voor de boeg maar gelukkig is er airco in de wagen. Het geluk was aan onze kant deze keer want we hadden geen files! T. profiteerde ervan om nog snel een dutje te doen zodat hij vol leven zat tegen dat we aankwamen bij mijn grootouders (T. zijn overgrootouders). Iets na vijf uur belde mijn mama dat gedaan had met werken en op weg was naar huis dus vertrokken T. en ik ook naar daar. Gelukkig wonen mijn ouders slechts een dorp verder dan mijn grootouders en was het dus maar een korte rit.

20160720_184320.jpgZes uur: T. drinkt een flesje melk, ik en mijn mama gaan voor een iets stevigere aperitief 😉 Het was trouwens veel te warm om te koken dus aten we een heerlijke salade.

Kwart na acht, nog steeds vreselijk warm buiten, vertrok ik richting tankstation en huiswaarts. Hoera, ook deze keer geen file op de E40 of de Brusselse Ring en dus stond ik een uurtje later thuis!

20160720_210455

Eenmaal thuisgekomen genoot ik van een heerlijk bad en kroop ik rond 23u helemaal ontspannen het bed in.

Ik vond het “ploggen” fijn om te doen en hoor graag of jullie zo een plog leuk vinden om te lezen? Hebben jullie ooit al eens een plog gemaakt? Of plannen in die richting binnenkort? 

 

 

19 Comments

  • Evi

   Ik was ook al vaak vergeten van foto’s te maken 🙂 Bij mij hielp het wel om het op een dag te doen dat ik geen grote of drukke dingen gepland had. Als het er bij jou van komt, kom ik trouwens met heel veel plezier lezen/kijken 😉

 • Mrs. Brubeck

  Ik plan het geregeld tussen mijn gewone blogs door en krijg altijd veel positieve reacties! Ik heb altijd mijn Iphone bij de hand, maak al mijn foto’s daarmee, schrijf ook al mijn blogs erop! Fijn je wat beter te leren kennen!

 • Hilde

  De term plog (ofte personal log) kende ik al. Ik vind zo’n verzameling momentopnames altijd heel fijn om de persoon achter de blog stukje bij beetje beter te leren kennen. Zelf post ik maandelijks mijn geluksmomenten maar mogelijk gooi ik het roer eens om en ga ik meer beginnen denken in iets wekelijks, geïnspireerd door posts als deze waarvoor dank ;-).

 • LJ

  Oeee Infinity, zalig nummer!
  Superleuk zo’n plog, dan heb ik ineens een veel beter idee van hoe je dag eruit ziet en ook iets meer van de persoon achter de blog 🙂 En man wat krijg jij veel gedaan op een dag! 😉

 • Flavie

  Ik zou dit ook eens willen doen, maar er kruipt volgens mij zoveel tijd in? Of niet?
  Je chocomelk ‘s ochtends, is dit een vervangmaaltijd? Welk merk? Ik zou daar mee willen beginnen eens ik terug ga werken, maar dan als mijn avondmaal, aangezien ik op het werk warm eet.

  • Evi

   Ik vond dat het eigenlijk goed meeviel, al koos ik wel bewust voor een wat rustigere dag. Ik vond het erg fijn om te doen en plan er binnenkort nog eens eentje 🙂

   De chocomelk is inderdaad een vervangmaaltijd van het merk Prodimed. Ze hebben een uitgebreid aanbod (waaronder ontbijten maar ook nog soep of bijvoorbeeld hoofdgerechten). Ik doe dat wel onder begeleiding van een diëtiste. Laat maar weten mocht je meer details willen!

   • Flavie

    Ik zou Gerlinéa willen proberen als avondmaal aangezien wij ‘s middags warm eten. Je mag mij zeker meer info geven, momenteel zijn we op weg naar Duitsland en ben ik een paar dagen offline.

    • Evi

     Oeps, net gezien dat ik je mailadres niet heb 🙂 Maar bij deze dus wat meer info: Prodimed (www.prodimed.be) is eigenlijk een soort proteïnedieet dat je in een erg strenge vorm of in een minder strenge vorm kan volgen. Ik volg dat onder begeleiding van een diëtiste maar ik ben niet zeker dat dat noodzakelijk is. Als je het strikt wil volgen zijn er vervangproducten voor ontbijt, middag- en avondmaal en tussendoortjes. Eerlijkheidshalve: niet alles smaakt even lekker dus in het begin was het wat zoeken naar die gerechten die ik lekker vond 🙂 En toegegeven, als ik me er goed aan hou dan werkt het inderdaad wel en verlies ik netjes het gewicht dat ik wil verliezen.

     • Flavie

      Ik ben eens naar de site gaan kijken… momenteel heb ik een doos Gerlinéa gekocht, enkel maar als avondmaaltijd. Zo eet ik een gezond ontbijt, eet ik warm op het werk en ‘s avonds nog een shake… en dit tot de vakantiekilo’s er af zijn 😉

 • Liese

  toffe plog! Jouw zoontje dut nog veel overdag! Hier doet de kleinste (15m) nog één lange dut van twee uur, hij gaat wel al om 18u dan de nacht in tot 6u30. Vandaag heb ik hem uitzonderlijk daarnet weer erin gestopt, was duidelijk nog moe.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *