Rombouts koffie in een Magritte-koffietas
Interieur

Heerlijk pauzeren met een kopje koffie

Koffie, het is een vaste waarde in mijn leven. Als kleuter leerde ik het zwarte goedje al kennen toen ik aan de keukentafel bij mijn grootmoeder zat. Nadien werd het een onmisbaar onderdeel van het ontbijt. En deed het al ontelbare keren dienst als bakje troost. De hoeveelheden koffie die ik drink zijn intussen sterk verminderd. Maar ik geniet er des te meer van. Zeker als ik er een heuse Belgische koffiepauze van maak. Met Rombouts koffie in een Magritte-koffietas en een lekker koekje erbij.

Eén kopje koffie!

Nog niet zo lang geleden leefde ik op koffie. Nam je me ‘s ochtends mijn koffie af, dan was ik voor de rest van de dag niet meer aanspreekbaar. Maar in de zomer van 2021 besloot ik in overleg met mijn diëtiste om alle voedingsmiddelen die ook maar enigszins stress op mijn lichaam zouden kunnen zetten te schrappen. Waaronder dus ook koffie.

Dat die eerste weken afzien waren, dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Gelukkig mag en kan ik intussen wel terug af en toe genieten van een heerlijk kopje koffie. En dat doe ik dan ook met volle teugen. Zeker als ik het inlas als pauzemoment. Dan probeer ik er zelfs een me-time moment van te maken en heel bewust bij stil te staan.

Nu is het wel zo dat mijn smaakpalet intussen wel wat veranderd is. Doordat ik een paar maanden heel wat dingen geschrapt heb, zijn er smaken die ik niet meer kan pruimen. Andere smaken vallen dan weer veel beter in de smaak dan voorheen. En nog andere – zoals koffie – proef ik dan weer veel straffer.

Rombouts koffie in een Magritte-koffietas

Mindful pauzeren met Rombouts koffie in een Magritte-koffietas

Dat ik koffie veel intenser smaken vind dan voorheen, zorgt ervoor dat ik niet meer zoveel koffie drink dan pakweg een paar jaar terug. Maar ik geniet dan wel weer des te meer van de koffie die ik drink. Op aanraden van mijn psychologe probeer ik dan ook om mijn koffiepauze heel bewust te beleven.

Dat gewijzigde smaakpalet zorgde er trouwens ook voor dat ik een zoektocht ondernam naar koffie die me goed ligt. Waarbij ik al gauw uitkwam op onder meer het Goudmerk van Rombouts. Want vooral die laatste heeft een unieke en naar mijn aanvoelen zachte smaak, dankzij de arabica bonen die extra langzaam geroosterd werden.

Om mijn koffiepauze helemaal fika te maken, eet ik er vaak een koekje bij. En drink ik mijn koffie heel graag uit leuke koffietassen. De laatste tijd behoren de drie Magritte-koffietassen die het Belgische merk Rombouts op de markt bracht tot mijn favorieten. Er is een tas met daarop de ‘Hemelvogel’, eentje met de wereldberoemde pijp, en een originele versie van de man met de bolhoed. Dat ik dan Belgische koffie aan het drinken ben uit een tas met daarop een ontwerp van een Belgische kunstenaar, daar moet ik bij iedere slok stilletjes even om glimlachen.

Bovendien is het metalen blik waar de Goudmerk-koffie van Rombouts tijdelijk in verpakt zit bedrukt met een surrealistische afbeelding met daarop een koffieboon en de man met de bolhoed. Een hele leuke knipoog naar het werk van René Magritte. Maar meteen ook ideaal voor later! Want eenmaal dat recycleerbare blik leeg is, ga ik het gebruiken als voorraadpot en decoratie-element in onze keuken.

Drink jij graag koffie? Hoe maak jij je koffiemoment fika?

*Deze blogpost bevat een gekregen artikel, maar dit doet niets af aan mijn eigen mening.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *