Series

Series to watch

Tijdens de donkere wintermaanden kijk ik best wel meer televisie dan in de zomer. In navolging van deze post lijst ik dan ook graag even op welke series (weliswaar op dvd want een Netflix abonnement hebben we (nog) niet) me de afgelopen maanden konden bekoren.

 • The Newsroom. Gedurende drie seizoenen beleef je het reilen en zeilen op de redactie van een Amerikaanse nieuwszender. Razendsnelle dialogen, deadlines, het (al dan niet) checken van bronnen alvorens het nieuws gebracht wordt, … Ik kon het allemaal erg smaken. Toegegeven, dat ik voor mijn werk zelf dagelijks in contact kom met de media zit hier wel voor iets tussen 🙂

Screen Shot 2015-01-25 at 17.55.31

 • Borgen: een geweldige driedelige reeks over een vrouwelijke politica die premier wordt in Denemarken. Politieke intriges en lobbyende spin doctors, doorspekt met alledaagse gebeurtenissen en liefdesverhalen, I love it!

Borgen - Seizoen 3

 • The Bridge: in Scandinavië kunnen ze er wat van en maken ze steengoede series. The Bridge is er zo eentje. Zowel seizoen 1 als 2 zijn om duimen en vingers van af te likken. Ik kroop er gegarandeerd veel te laat door in mijn bed want in elke aflevering krijg je een nieuw stukje van de puzzel en dat maakte me zo benieuwd naar het vervolg dat ik wel snel de volgende aflevering moest bekijken. En met telkens een geheel onverwacht einde! Seizoen drie ligt hier al klaar voor binnenkort 🙂

The Bridge

 • Les Revenants: The Bridge was al spannend, maar dé serie waar ik meerdere malen kippenvel van kreeg was toch wel Les Revenants. Een Frans dorpje wordt opgeschrikt wanneer plots meerdere overleden inwoners zich terug onder de levenden bevinden! Ik beken, een serie die ik niet bekeek als ik alleen thuis was. En toch kan ik niet wachten om ook seizoen 2 te bekijken 🙂

Les Revenants

 • The Americans: puur per toeval naar deze serie over 2 Russische spionnen die geïnfiltreerd zijn in het Amerika uit de Koude Oorlog beginnen kijken en er intussen helemaal aan verslaafd. Philip en Elizabeth Jennings vervullen iedere aflevering – met succes – de meest vreemde opdrachten en blijven zo uit de klauwen van de Amerikaanse inlichtingendienst.

Screen Shot 2015-01-25 at 18.00.17

Volgende series haalden bovenstaande selectie net niet, maar ze zijn zeker en vast ook het bekijken waard: The Team, Game of Thrones, Revenge, Gossip Girl, The Killing, House of Cards, Gilmore Girls of nog Grey’s Anatomy 🙂

Welke series bezorgen jullie uren kijkplezier?

No Comments

 • Falderie

  Oooh ik lees de laatste tijd zoveel posts over Netflix en ik begin er toch meer en meer zin in te krijgen. Maar ik ken mezelf: dan ga ik echt aan bingewatching doen…

  • Evi

   Als het van mij afhing hadden we hier al een tijdje Netflix ? Mijn lief is er nog niet helemaal voor gewonnen en 1 van zijn argumenten is onder andere dat we dan echt aan bingewatching zouden doen ? Dus voorlopig is het hier nog zonder Netflix, maar ik geef de strijd nog niet op ?

 • Inge

  The Bridge en The Americans zag ik ook maar dan wel op Netflix. Les Revenants spreekt me wel aan maar dan zal het ook op dvd moeten zijn waarschijnlijk. Momenteel ben ik echt volledig in de ban van Making A Murderer, we hebben alle afleveringen al gezien maar bijna elke dag verschijnen er nieuwe dingen op internet omtrent de serie… Maar deze is natuurlijk enkel op Netflix te zien! Alhoewel de eerste aflevering ook op YouTube staat, geloof ik!

  • Evi

   Les Revenants is zeker en vast een aanrader! Ik heb al zoveel gehoord over Making a Murderer dat ik intussen serieus jaloers ben op iedereen met Netflix ? Ik wist niet dat de eerste aflevering mogelijk op Youtube staat dus ik ga straks eens zoeken! Wie weet helpt het in de strijd om Netflix in huis te halen ?

 • Samaja

  Wij hebben zo nog een oud abonnement van Telenet, waarbij er niet zoveel GB in de prijs inbegrepen zit als bij de nieuwe abonnementen. Daardoor kunnen wij eigenlijk niet echt binge watchen op Netflix. Misschien maar goed ook, anders zaten we misschien tot een kot in de nacht TV te kijken. Wij delen overigens Netflix met mijn pa en zus. Blijkbaar maakt het niet uit dat je niet op hetzelfde adres woont. Ik ben gewoon 1 van de 4 schermen :-). Zo is het ook echt niet duur, want je kan de kosten delen. T kan misschien een tip zijn?

   • Samaja

    Ik heb onlangs gelezen dat Netflix er zich van bewust is en het gedoogt, dus ik hoop dat dit zo zal blijven. Want ja, nu kan je dus een abonnement delen met vrienden.

 • Flavie

  The Americans zag ik ook… heel goed!
  Ik vind het heel jammer dat ik Borgen en Les Revenants niet gevolgd heb, zeker de laatste… had ik zo graag gezien!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *