Verbeelding book challenge – februari update

Screen Shot 2016-01-05 at 19.24.35
Verbeelding Book Challenge

Februari was geen topper qua leesmaand 🙁 Ziektekiemen en terug gaan werken zorgden ervoor dat er van lezen niet al te veel in huis kwam. Het resultaat? Drie uitgelezen boeken, wel niet allemaal voor de Verbeelding Book Challenge, en 1 boek waarin ik traag maar gestaag vorderingen maak. Op naar een betere leesmaand in maart!

 • P.S. I Love You 
  Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. De twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van ‘De Lijst’ was dan ook eigenlijk als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij een lijst voor Holly achterlaten met dingen die ze zou moeten doen. Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry ongeneeslijk ziek wordt, stort Holly’s wereld in. Een paar maanden na zijn dood besluit ze een mysterieus pakje op te halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist woord te hebben gehouden, en heeft De Lijst opgesteld. In het pakje bevindt zich, voor elke maand, een envelop met een opdracht. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan, nieuwe uitdagingen aan te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan.

  De nood aan ontspannende chicklit was hoog deze maand 🙂 En een extra meevaller: de auteur in kwestie was amper 21 toen ze dit boek schreef. En dat is er soms wat aan te merken. Maar al bij al een ontspannend boek dat lekker vlot leest.

 • Hard Hart
  De jonge Tom Macleigh laat de bedrukte sfeer van zijn ouderlijk huis en de voorspelbaarheid van zijn saaie provinciestadje achter zich om te gaan studeren aan de universiteit van Boston. In de anonimiteit van de grootstad bloeit de teruggetrokken jongeman langzaam open: hij staat op eigen benen, maakt enkele intrigerende nieuwe vrienden en komt in de ban van zijn bloedmooie studiegenote Rachella. Verlegen als hij is, durft Tom haar niet aan te spreken en verliest hij zich in dagdromen. Hij krijgt ook steeds meer af te rekenen met onverklaarbare woedeaanvallen waarin hij het contact met de werkelijkheid compleet verliest. Maar wanneer Rachella een donkere periode doormaakt, blijkt hij toevallig de juiste man op de juiste plaats. Ze groeien gaandeweg naar elkaar toe. Wordt de liefde voor Rachella zijn redding of zijn ondergang?

  De vele lovende kritieken maakten dat ik erg benieuwd was en torenhoge verwachtingen had van dit boek. Viel dat me even tegen. Het verhaal kon me niet echt boeien en op de personages kreeg ik maar geen vat. Een flinke teleurstelling dus.

 • S.O.S. Reflux
  Deze krijgt niet meteen een plaatsje in de Verbeelding Book Challenge maar las ik wel omdat onze kleine kapoen hier maar last bleef van hebben 🙂

En dat geeft dan weer volgend resultaat voor de Verbeelding Book Challenge:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt – De waarheid over de zaak Harry Quebert
 2. Een horror boek
 3. Een detective – Murder on the Orient Express 
 4. Een klassieker
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie) – Hard Hart 
 8. Een boek waarin familie centraal staat
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25 – P.S. I love you 
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…) – The Time Traveler’s Wife 
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat – The Gentlemom
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Was februari bij jullie wel een goede leesmaand? 

10 Comments

 1. Samaja 02/03/2016 at 19:35

  Niet echt, al heb ik wel “Als je het licht niet kunt zien” uitgelezen en dat vond ik erg mooi.

  1. Evi 02/03/2016 at 19:57

   Die is inderdaad ongelooflijk mooi!

 2. fiekefatjerietjes 02/03/2016 at 21:22

  Drie boeken is toch niet zo slecht? P.S. I Love you staat ook op mijn leeslijst, want af en toe een chicklit, dat moet kunnen! Van Hard Hart las ik over het algemeen positieve reviews, jammer dat je het maar niks vond…
  In februari las ik 6 boeken, maar ik weet nu al dat het er in maart minder zullen zijn. Vorige week ben ik begonnen in ‘All the light you cannot see’, en lezen in het Engels gaat een pak trager dan in het Nederlands. Maar ik geniet met volle teugen, zo’n mooi boek!

  1. Evi 07/03/2016 at 08:20

   Drie boeken is inderdaad niet slecht hoor, maar het waren relatief dunne boekjes (voor mijn doen toch) en dus hoopte ik stiekem om er een 4de of zelfs een 5de aan toe te kunnen voegen. Maar niet getreurd, deze maand ga ik er opnieuw volop voor 🙂

   All the light you cannot see blijft echt wel één van mijn favoriete boeken 🙂 Ik las het ook in het Engels en vond het zo mooi dat ik bepaalde stukjes zelfs opnieuw las 🙂 Geniet er nog van!

 3. Flavie 05/03/2016 at 11:48

  Ik moet het allemaal eens beter bekijken, welk boek ik ga lezen voor welk puntje… het lezen lukt ook niet zo goed… maar komt wel goed… we hebben nog veel tijd 🙂

  1. Evi 07/03/2016 at 08:21

   We hebben inderdaad nog meer dan tijd genoeg dus het komt allemaal wel goed 🙂

 4. Julienne 07/03/2016 at 18:33

  De film van PS al gezien? Zo’n bleitfilm, manneke! 😀

  Veel succes met het lezen in maart!

Leave a Reply