Verbeelding Book Challenge – Juni 2018

Net als de voorbije twee jaar neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Leesupdate: deze boeken las ik in juni 2018 voor de Verbeelding Book Challenge

Daar waar ik in mei zowaar drie boeken las, werd het er in juni maar eentje. Maar wel een klepper van formaat, want ik waagde me nog eens aan een klassieker. En dit keer eentje van meer dan 1.000 pagina’s.

The Count of Monte Cristo

Het leven lacht de jonge zeeman Edmond Dantès toe. Tot jaloerse ‘vrienden’ hem, op de dag van zijn verloving, valselijk van landverraad beschuldigen. Hij wordt ten onrechte opgesloten in de donkere kerkers van het Château d’If, waar hij veertien jaar zucht om gerechtigheid. Zijn te betreuren verloofde Mercédès heeft ondertussen, na jaren van trouw aan Dantès, toegestemd in een vreugdeloos huwelijk met zijn huichelachtige vijand Fernand. Als Dantès hoort van een verborgen schat op het eiland Montecristo, besluit hij te ontsnappen. De schat in handen te krijgen. En deze te gebruiken om wraak te nemen op de drie mannen die hem in het verderf hebben gestort. (samenvatting: boek.be) 

Ik was voor deze reading challenge nog op zoek naar een boek waarin een gevangenis voorkwam. Dus toen ik tijdens mijn zoektocht op Goodreads deze titel tegenkwam en me realiseerde dat ik het verhaal nog nooit gelezen had was mijn keuze snel gemaakt. Alleen had ik ergens in mijn hoofd niet door hoe dik het boek wel was. Ter mijner verdediging: ik las het boek op mijn e-reader 🙂 Maar een klepper van over de 1.000 pagina’s, daar ben ik tegenwoordig wel een maand met zoet.

Ik las het verhaal in het Engels en dat viel reuzegoed mee. Het verhaal op zich leest ook erg vlot. Al zitten er hier en daar soms wat stukken tussen die een beetje langdradig aandeden. Zo nu en dan stelde ik me soms ook de vraag waarom bepaalde personages geïntroduceerd werden. Maar naar het einde toe wordt alles duidelijk. En een verhaal over verraad en wraak, dat leest altijd wel weg. Mocht je dus op zoek zijn naar een klassieker die vlot leest en je hebt daarbij geen schrik van een stevig boek, dan is dit zeker en vast een aanrader. En ik vinkte er puntje 27 met af.

Een volledig overzicht van de Verbeelding Book Challenge 2018 vind je hier.

Welke boeken lazen jullie onlangs? Tips voor de openstaande puntjes zijn altijd welkom! 

12 Comments

 1. Hilde 05/07/2018 at 18:04

  Het lezen is bij mij volledig stilgevallen, vooral wegens gebrek aan tijd momenteel. Ik zie wel hoe ver ik geraak. Dat boek dat je las is wel een klepper van formaat, chapeau!

  1. Evi 05/07/2018 at 20:32

   Thx 🙂 Ik zie verder ook wel hoe ver ik raak hoor, ik wil vooral mezelf geen druk opleggen en genieten van het lezen.

 2. Sofie 05/07/2018 at 20:55

  Het verhaal spreekt me aan, het is een historische roman toch? Maar ik heb al teveel dikke boeken gelezen dit jaar dat ik nu dunnekes moet lezen om de challenge te halen.

  1. Evi 09/07/2018 at 07:29

   Ja 🙂 Hahaha, ik zou ook beter wat dunne boekjes lezen wil ik die challenge halen. Maar ik zie wel. Ik wil in eerste instantie vooral plezier beleven aan het lezen.

 3. fieke 08/07/2018 at 21:24

  1000 pagina’s op één maand is wel straf! Hoewel ik moet zeggen dat ik er nu op een goeie week al eer dan 400 door heb. Met dank aan het goeie weer, en mijn prioriteiten een beetje te verleggen 🙂

  1. Evi 09/07/2018 at 07:37

   Er was veel voetbal op tv he 😉 En juni is hier sowieso beetje moeilijke maand met weinig slaap dus werd er ook ’s nachts wel wat gelezen.

 4. Le petit requin 09/07/2018 at 12:18

  Leuke tip! Ik heb voor dat puntje ook nog geen boek en dit boek, dat ik inderdaad “ooit” wel wil lezen, maar nog niet las, lijkt inderdaad ideaal. En nu ik een e-reader heb, hoef ik mij ook geen verschot meer te heffen aan lezen 😉

  1. Evi 10/07/2018 at 09:41

   Hahaha, dat helpt natuurlijk wel 🙂 Het is een aanrader hoor, je mag alleen geen bang hebben van het aantal pagina’s.

 5. Flavie 14/07/2018 at 08:48

  Het verhaal spreekt mij wel aan, maar misschien dat ik het toch in het Nederlands zou lezen… te veel blz 😉 .

  1. Evi 18/07/2018 at 11:16

   Het is zeker en vast de moeite waard hoor om te lezen. Ik heb er alvast van genoten.

 6. zwartraafje 26/07/2018 at 20:17

  Met de initialen KV zou je een boek van Kurt Vonnegut kunnen lezen. Ik vond ook de namen Kate Veitch (roman) en Kondor Vilmos (thriller) maar ik heb geen flauw idee of je die in een bibliotheek gaat kunnen terugvinden.

  1. Evi 30/07/2018 at 13:46

   Thx, maar in mijn geval moet ik er eentje zoeken met de initialen ER of RE. Ik ga eens goed moeten zoeken op Goodreads en in de bib want tot mijn verbazing zijn er niet zo heel auteurs blijkbaar met die initialen. Of in ieder geval niet auteurs die mij aanspreken.

Leave a Reply