365 vragen
Persoonlijk

365 vragen | juni 2023

Ik zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de juni editie.

365 vragen – juni 2023

1. Wanneer is je volgende vakantie?

Een lange vakantie? Die is pas voor tegen het einde van de zomer.

2. Waar zou je je laatste geld aan uitgeven?

Boeken 🙂 En dan in willekeurige volgorde aan schoenen, fotografiemateriaal, uitstappen voor Tuur, …

3. Wanneer at je voor het laatst frietkotfrietjes?

Gisteren, vrijdag is hier frietkotfrietjesdag.

4. Wat was je laatste warme maaltijd?

Pizza, want gisteren waren we bij mijn broer op bezoek en aten we samen pizza.

5. Luister of praat je liever?

Luisteren. Praten vind ik niet altijd even makkelijk.

6. Als je vandaag de lotto zou winnen, hoe zou je dag morgen er dan uit zien?

Ik vermoed vrij gelijkaardig aan die van vandaag. Want ik heb ooit eens ergens gelezen dat je dat bedrag niet in één keer uitbetaald krijgt. En dat het sowieso ook beter is om een soort van routine te behouden voor je mentale welzijn. Al zou ik wel proberen om misschien toch wat minder te werken 😉 .

7. Waar heb je deze week echt van genoten?

Dat ik voor het werk een opleiding in Londen mocht gaan volgen. Het deed zoveel deugd om dingen bij te leren in een andere omgeving. En om collega’s uit andere landen te ontmoeten.

8. Schaam je je ergens voor?

Ja

9. Is er iets wat je deze week veel gegeten hebt?

Ja, een uitgebreid ontbijt. Een van de voordelen van een paar dagen in een hotel te overnachten.

10. Wat is je meest afgespeelde liedje de afgelopen tijd?

De playlist van Like Me. Tuur hoort die graag in de auto. En ik moet bekennen dat ik er als ik vast sta op de Brusselse Ring soms ook wel graag eens met meebrul 🙂 .

11. Ben je bijgelovig?

Goh, soms wel en soms niet 🙂

12. Ging de tijd snel vandaag?

Ja, te snel eigenlijk om goed te zijn. Ik had best wel een paar uur extra kunnen gebruiken.

13. Zou je kunnen leven zonder tv?

Ik denk het wel. Sowieso kijk ik bitter weinig tv. En als ik dan kijk, dan is het vaak enkel naar iets op Netflix.

14. Wil je nog een tattoo?

Ik heb er nog geen, maar speel soms wel met het idee om er een te laten zetten. Dus wie weet ooit 🙂

15. Pieker je veel?

Ja, veel te veel om goed te zijn. Al probeer ik wel om het te beperken door mezelf elke dag 15 minuten piekeren toe te laten in mijn piekerdagboek.

16. Hoe ziet het begin van je dag er uit?

Vaak hetzelfde hoor: opstaan, douchen, vaatwas leegmaken, Tuur zijn brooddoos klaarmaken en ontbijten.

17. Wat stond er op je to do lijst vandaag?

Ons huis poetsen, de was doen en Tuur helpen met zijn spreekbeurt.

18. Waar geloof je in?

In de goedheid van de mens. In je best doen en dat er dan resultaten komen. In dat er hierna iets bestaat, maar wat dat dan precies is, dat weet ik niet.

19. Wat zou je graag uit je geheugen willen wissen?

Hm, soms zijn er dingen die ik liever niet had meegemaakt en die ik zou willen vergeten. Maar anderzijds vormden me ze ook tot de persoon die ik nu ben. Dus wissen, ik weet niet of dat altijd aangewezen zou zijn.

20. Waarvoor mogen mensen je wakker maken?

Bij voorkeur niet 🙂 Want (kwalitatieve) slaap is hier nog steeds een kostbaar gegeven.

21. Wat wil je graag uitstralen?

Rust en positiviteit

22. Wat is het laatste dat je voor het eerst deed?

Oei, geen idee van om eerlijk te zijn.

23. Ben je bezig met politiek?

Neen, totaal niet.

24. Is er iets positiefs uit het verleden waar je regelmatig aan terug denkt?

Ja best wel een paar dingen 🙂

25. Met wie spreek je regelmatig af?

Vriendinnen en een paar ex-collega’s met wie ik een zeer goeie band had en heb.

26. Wat voor weer is het vandaag?

Zonnig maar iets minder drukkend warm dan de voorbije dagen. Iets waar ik stiekem niet zo rouwig om ben.

27. Een huisje aan zee of in de Ardennen?

Aan de zee. De zee heeft iets waardoor ik tot rust kom.

28. Wat is je favoriete ontbijtje?

Chocoladekoeken 🙂 Alleen sinds ik geen zuivel en gluten meer mag eten heb ik er nog niet veel goeie gegeten.

29. Zit je goed in je vel? Waarom?

Dat schommelt wat. De ene dag / week beter dan de andere. Maar in ieder geval wel een pak beter dan twee jaar geleden.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat kleine acties uiteindelijk wel een grote impact hebben. Sinds een poosje ben ik terug wat meer aan het schrijven in mijn bullet journal, doe ik ademhalingsoefeningen en hou ik een piekerdagboek bij. En ik merk van al die kleine acties wel de impact.

Hoe was jouw juni-maand?

8 Comments

 • Irene

  Ja, die laatste! Ik heb ook zo periodes dat ik mijn journal bijna niet aanraak, maar als ik dan wel regelmatig de tijd neem om te schrijven, merk ik dat het me toch veel positiefs brengt.
  Leuk om je antwoorden weer te lezen!

 • Hilde

  Rust en positiviteit straal je zeker uit, Evi. Ik herken wel een aantal dingen die je hier schrijft zoals 14 – 19 – 20 en 27, al vermoed ik dat je dat al wist.

 • Goofball

  helpt zo’n piekerdagboek? het is mij ook al gesuggereerd. Maar ik zou verwachten dat ik over dingen blijf piekeren als er geen oplossing voor komt, ook al staat het in dat boekje opgeschreven. Hoe ga je daarmee om?

  • Evi

   Bij mij helpt het echt wel. Het vergt oefening hoor, maar ik deed dat ook al eens als student. Het komt erop neer dat je die dingen neerschrijft, erkent dat ze er zijn en je er dan op een later / rustiger moment met bezig houdt. Wat ik vaak merk is dat ik piekergedachten neerpen en als ik ze er dan later terug bij neem om er eventueel met aan de slag te gaan ik er heel wat al van kan schrappen. Wegens achterhaald of gewoon door er met een rustigere blik naar te kijken. Maar zoals gezegd: het vergt oefening.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *