365 vragen
Persoonlijk

365 vragen | November 2022

Ik zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de november editie.

365 vragen

365 vragen – november 2022

1. Heb je naar advies van iemand geluisterd? 

Ja 🙂 Naar het advies van het lief toen we op wandel waren en Tuur zijn Bibberjacht app even blokkeerde. Maar ook daarnaast luister ik regelmatig naar advies van anderen. Het toepassen, dat is dan weer een ander paar mouwen.

2. Wat zou je leven nog fijner kunnen maken?

Een aantal minder goede eigenschappen en gewoontes van me die zouden verdwijnen.

3. Wat is je slechtste gewoonte?

Piekeren

4. Wat wil je graag nog leren?

Heel veel dingen 🙂

5. Wat doe je op dit moment het liefste in je vrije tijd?

Dat hangt wat van het exacte moment, maar vaak schommelt het tussen: sporten, fotograferen, bloggen, lezen en op stap gaan.

6. Wat draag je graag?

Kleedjes en sneakers.

7. Waar zou je vandaag heel goed zonder kunnen?

Koffie. Ik heb jarenlang op koffie geleefd. Maar vorig jaar mocht ik een hele poos geen koffie meer drinken. En ontdekte ik dat ik ook zonder functioneer. Sindsdien drink ik heel wat minder koffie dan voorheen. Maar als het echt moet, dan kan ik dus zonder koffie.

8. Waar heb je vandaag heel erg nood aan (gehad)?

Sporten. Iets met te veel gedoe om goed te zijn. En dan weet ik dat mezelf fysiek wat gaan pushen steevast helpt om mijn hoofd leeg te maken.

9. Wie inspireert je?

Goh, best wel een aantal mensen. Maar vaak niet grote namen of beroemdheden. Eerder mensen die ik van nabij of iets minder nabij ken, maar waarbij ik wel heel wat bewondering heb voor de stappen die zij durven te zetten. Wat me dan weer vaak tot nadenken stemt en me inspireert om ook bepaalde stappen te zetten of dingen in het leven anders aan te pakken.

10. Leef je in het moment?

Nog niet genoeg, maar wel al een pak meer dan vroeger.

11. Wat zou je je graag nog herinneren van de afgelopen week?

De zonnige momenten en vooral de kleine gelukjes. Zoals ‘s avonds lezen in bed met Tuur. Bijpraten met het lief. Bijpraten en op stap gaan met blogvriendinnen.

12. Wat deed je vandaag?

Sporten, poetsen, bloggen.

13. Met wie heb je laatst gesproken? Waarover ging het gesprek?

Met het lief. Over huiswerk van Tuur en over een aantal veranderingen bij mij op het werk en wat die doen met de collegialiteit.

14. Waar heb je op dit moment nood aan?

Vakantie, maar dan bij voorkeur eentje voor mij alleen. En een paar dagen met het lief erbij.

15. Wat is het volgende boek dat je wil lezen?

Kwaad bloed. Ik herontdekte dankzij mijn Kobo Plus abonnement de boekenreeks rond Comoran Strike en realiseerde me dat ik er best wel nog een paar te lezen heb. Dus Kwaad bloed staat als volgende op mijn TBR lijstje.

16. Noem een tof moment van deze herfst.

De herfstwandelingen die we maakten. En Tuur die gewillig meewerkte toen ik pogingen ondernam om hem te fotograferen terwijl hij blaadjes omhoog gooide.

17. Wat wil je graag meegeven aan de volgende generatie?

Wees mild voor jezelf en lief voor elkaar. Laat imperfecties toe en leef in het moment.

18. Hoeveel planten heb je?

Binnen in huis een stuk of zeven. Buiten in onze voortuin heel wat. Aan de ene kant Japans bloedgras en aan de andere een bodembedekker die in de lente ook bloeit.

19. Als je iets voor altijd uit je leven kon bannen, wat zou dat zijn?

Negativiteit en negatieve mensen. het leven zo zoveel mooier en eenvoudiger zijn mochten we er positief instaan en iedereen zijn eigen ding laten doen, zonder te oordelen daarover.

20. Wat is het tofste nieuws dat je recent hoorde?

Goh, er waren best wel een paar toffe dingen, waarvan eentje bloggerelateerd. Dus daar komt binnenkort meer nieuws over 🙂

21. Wat is op dit moment je favoriete drankje?

Verse groene muntthee

22. Heb je het gevoel dat je iets achterlaat als je er ooit niet meer bent? Waarom wel of niet?

Euhm, hangt er precies zo wat van af wat er exact bedoeld wordt, maar ja ik vermoed toch wel een paar dingen zoals het lief, Tuur, maar ook deze blog. En ik hoop stiekem toch ook wel een hoop leuke herinneringen.

23. Wat is het laatste dat je voor jezelf kocht?

Een koffie bij Starbucks. Wij hebben geen vestiging in de buurt, maar als ik op een luchthaven ben dan kan ik aan de verleiding niet weerstaan.

24. Staat de kerstboom al?

Neen 🙂 Wij wachten tot na Sinterklaas

25. Kijk je ergens tegenop?

De feestdagen. Het is niet dat ik die niet graag vier, maar heel het verplichte en drukke gedoe daarrond, daar kijk ik tegen op. Ik weet dat het onpopulair is maar ik genoot er eigenlijk enorm van om de feestdagen tijdens de hele coronaperiode in intieme en beperkte kring te kunnen vieren.

26. Hoe gaat het met je vandaag?

Best wel goed, want er staan leuke dingen op de planning zoals sporten en uit gaan eten. Maar ook wel wat vermoeid. Het werken in ons kantoor in Madrid hangt nog wat in mijn kleren.

27. Wat is het leukste van deze dag geweest?

Lezen in bad en bed.

28. Heb je ooit spijt gehad van een vriendschap?

Spijt is een groot woord, maar achteraf bekeken heb ik bij sommige vriendschappen wel al eens flink met mijn wenkbrauwen gefronst.

29. Welke schoenen heb je vandaag aan? (foto!)

Een paar witte sneakers om Tuur te gaan halen, want verder waren het pantoffels aangezien ik van thuis uit gewerkt heb.

365 vragen

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat slaap cruciaal is om te functioneren en te overleven. De laatste dagen en weken slaap ik immens slecht. En dat merk ik in alles. Mijn lontje is korter. Ik kan minder goed creatief nadenken. En mijn lichaam liet me zeer duidelijk weten dat rust nodig is door ziektekiemen mee te nemen uit Madrid.

7 Comments

 • Mie kids

  Hopelijk lukt het snel om wat beter te slapen. Wij gaan oudejaar vieren in de Ardennen met oma en opa. Gewoon rustig in een huisje, zonder van de ene familie naar de andere te hollen. Ben ik echt blij mee.

 • Samaja

  Ik hoop dat het slapen beter mag gaan. Ik heb dit jaar zelf bij vlagen met inslapen gesukkeld en dat wens ik echt niemand toe.
  Net als jij zie ik een beetje op tegen de feestdagen. Ergens ben ik ook wel blij dat we iedereen nog eens kunnen zien, maar er zijn altijd een paar mensen die me net iets minder liggen en dan heel de avond overheersen in het gesprek. Dat vreet energie…
  Ik ben overigens heel benieuwd naar dat goede blognieuws!

 • fieke

  Mmmja, verse muntthee!
  En zo veel herkenbare dingen, vooral 24 en 25 :-).
  In bad lezen heb ik nog nooit gedaan, en in de bijna 8 jaar dat we hier een bad hebben ben ik zelfs nog nooit in bad geweest (we hebben uiteraard ook een douche). Misschien toch iets om eens te proberen nu het écht koud is buiten.
  Ik duim voor betere nachten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *