Persoonlijk

As we speak – #1

Screen Shot 2016-05-05 at 15.24.43
Bron: Pinterest

Kelly deed onlangs nog eens van ‘whatsup‘ en iedereen die dat wou mocht meedoen. Het is hier de laatste tijd wat stilletjes geweest dus zo een ‘As we speak’ stokje komt net op het goeie moment 🙂

 • Bezig met: te veel dingen tegelijkertijd om goed te zijn 🙂 Op professioneel vlak met een aantal significante veranderingen want vanaf deze week behoren lange dagen in de wagen (hopelijk voorgoed) tot het verleden. Driewerf hoera voor (hopelijk) meer tijd voor mezelf, mijn lief en ons zoontje! Op privé vlak was het hier de voorbije weken vechten tegen de zoveelste sinusontsteking, het trachten onder controle te houden van de hoeveelheid strijk die zich opstapelt en stof dat zich op de meest ontoegankelijke plaatsen verzamelt. En natuurlijk kan ook de opvoeding van ons zoontje niet ontbreken in dit lijstje De tijd voor groenten- en fruitpap brak aan en vereiste de eerste dagen enige creativiteit 😉
 • Genieten van: ons zoontje en hoe hij echt wel een eigen persoonlijkheid en karakter ontwikkelt. Er zit heel veel leven en deugnieterij in maar dat vinden we niet erg. Integendeel, het brengt enorm veel leven in de brouwerij! De zon die eindelijk besloot om te voorschijn te komen, de avonden die weer wat langer worden en van de warme douche / bad na een toertje joggen.
 • Lezen: Het Smelt van Lize Spit. Zowat heel literair Vlaanderen loopt er wild van … maar ik vond er niets aan. Het verhaal kon me absoluut niet boeien en als ik heel eerlijk ben was het eigenlijk zelfs een beetje worstelen om hem helemaal uit te lezen. Op naar een beter boek dus!
 • Sporten: op sportief vlak maken we goeie vorderingen de laatste tijd! Of dat nu komt door de nieuwe functie van de Google kalender dat laat ik even in het midden maar feit is wel dat hier de afgelopen weken er minstens 2 keer per week werd gejogd. De start-to-run-sessies slinken en die 5 kilometer komt dus langzaam maar zeker in zicht! 
 • Eten: met schaamrood op de wangen moet ik toegeven dat van gezond eten hier de laatste tijd bitter weinig in huis kwam. Het is razend druk geweest de afgelopen weken en dus ontbrak vaak de tijd om gezond te koken en te eten. En dat is bij mij jammer genoeg wel meteen te merken op de weegschaal. Maar niet getreurd, sinds vorige week zondag is het hier opnieuw slaatjes in plaats van belegde broodjes, warme maaltijden met verse groenten in plaats van comfort fastfood … Nu dus hard duimen dat de weegschaal even snel resultaat in de omgekeerde richting laat zien ;-
 • Uitkijken naar: Moederdag want dit jaar vier ik hem voor eerst zelf als mama. Het knettert nog steeds een beetje in mijn hoofd als ik daar aan denk – ik, een mama begot – maar ik ben wel razend benieuwd naar wat onze kapoen in de crèche gaat maken en hoop stiekem op een klein cadeautje van man- en zoonlief. 

Waar zijn jullie de afgelopen tijd met bezig geweest? 

14 Comments

 • Hilde

  Posts als deze, daar hou ik echt wel van om de persoon achter een blog een beetje beter te leren kennen :-). Zo’n boek dat de hemel hoog wordt ingeprezen door half Vlaanderen, dat is voor mij net een reden om het niet te gaan lezen, omdat ik dan al op voorhand tèveel daarvan verwacht en die verwachting naar alle waarshijnlijkheid niet wordt ingelost. Ik laat me liever leiden door eigen aanvoelen al lees ik veel (en graag) recensies. (Zo heb ik ook nooit meegedaan met de Stieg Larsson hype of de hype rond Vijftig tinten grijs bijvoorbeeld) Dat van snel bijkomen als ik eens een ongezondere eetgewoonte erop nahoud, klinkt toch oh zo bekend in mijn oren ook. En ja zondag is het moederdag, geniet dus vooral met volle teugen van jouw kersverse mama zijn. En wat het sporten betreft: goed bezig dus ik zou zeggen houden zo ;-). Graag komen lezen hier.

 • Flavie

  De zon… het was echt genieten de afgelopen dagen!!
  Oei, ik die dacht dat ‘Het Smelt’ het boek was dat je moest gelezen hebben? Niet dus.
  Goed bezig met het sporten… en het gezond eten… tja dat is hier ook een struikelblok!
  Hopelijk heb je genoten van moederdag 🙂

  • Evi

   Goh, de meningen over Het Smelt verschillen best wel wat. Ik vond er persoonlijk niets aan maar een erg goeie vriendin van mij vond het wel een fantastisch goed boek.

   Mijn allereerste Moederdag was erg fijn, maar eindigde een klein beetje in mineur met een ziek kindje 🙁

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *