Life lately
Varia

As we speak #12

Hoera! We zijn verhuisd. Tuur is intussen bezig aan zijn derde schoolweek. En ik probeer (wanhopig) om een nieuw ritme te vinden. Tijd voor een nieuwe As We Speak me dunkt om jullie een overzicht te geven over de dingen waar ik met bezig ben of die me bezig houden. De stukjes op zich zijn niet voldoende voor een volledige blogpost. Maar het zijn wel dingen die ik graag met jullie wil delen. De mosterd voor mijn As we speak berichten haalde ik trouwens bij Kelly en nog enkele andere bloggers die in navolging van haar dergelijke berichten publiceren.

As we speak: waar ik met bezig ben

Met het zoeken naar een nieuw ritme. De verhuis is intussen achter de rug. En op een paar kleinigheden na is alles zo goed als aanwezig. Eenmaal we wat gesetteld zijn in ons nieuwe huis willen we werk gaan maken van het inrichten van de tuin. En de schilder- en behangwerken. Maar momenteel zijn we vooral bezig met het zoeken naar een nieuw ritme. Want sinds 3 september gaat Tuur naar school. En doen wij er langer over om op het werk te raken. Wat geen topcombinatie is. En dus is het hier zoeken naar hoe we het beter kunnen aanpakken. Tips & tricks zijn altijd welkom! Want hoe andere ouders erin slagen om op tijd aan de schoolpoort te staan zonder midden in de dag op het werk te moeten verdwijnen, het is mij voorlopig nog een raadsel.

Wat ik eet

Toen we eind augustus verhuisden naar ons nieuwe huis was de keuken er nog niet. Door omstandigheden wordt deze pas vandaag geïnstalleerd. En dus kampeerden wij de afgelopen drie weken. Voor Tuur werd er telkens vers gekookt: hoera voor draagbare stoomovens en kookplaten! Maar minder hoera voor bergen afwas elke avond. Want geen keuken betekent natuurlijk ook geen vaatwasser. Voor mezelf en het lief maakte ik de afgelopen tijd zo nu en dan eens een snelle maaltijd klaar. En wisselden we vaak ook af met opwarmmaaltijden van Pascale Naessens. Want die leken me toch net iets gezonder te zijn dan elke dag frietjes van de frituur. Maar toegegeven, ik snak ernaar om een keuken te hebben. En die gerechten uit het Ketoplan van Julie te kunnen bereiden.

Waar ik van geniet

Ons nieuwe huis, uiteraard. Het is enorm fijn om meer ruimte te hebben. En ik ben ook fan van ons bad. Want ook dat is een pak groter en dus vertoef ik er na een drukke dag erg graag in met een goed boek.

Waar ik naar kijk

We zaten door de verhuis ook tijdelijk zonder internet en digitale televisie. En dus werd er hier de afgelopen tijd niet zo veel tv gekeken. Het was zelfs zo erg dat ik na twee weken niet eens meer goed mee kon met Thuis. En volledig uit de lucht viel toen bleek dat zelfs Waldek zou vertrekken 🙂 De schade heb ik intussen wel ingehaald hoor 🙂

Wat ik aan het lezen ben

Deze zomer las ik vooral wat dunnere boeken om de achterstand van mijn reading challenge wat weg te werken. En dus had ik begin september terug zin in een dikke klepper. Het labyrint der geesten lag al een tijdje op mijn te lezen stapel. En al helemaal nadat ik het eerder dit jaar aan mijn mama cadeau had gedaan. Nu zij het boek uitgelezen heeft, kwam het mee richting Asse. En ben ik er sinds begin september in aan het lezen.

Sporten

Tijdens onze verhuisweken werd er hier niet veel gesport. ‘s Avonds was ik om heel eerlijk te zijn te moe van al dat sleuren met dozen om nog te gaan lopen. En ‘s ochtends wou ik toch wel proberen om net dat ietsje langer in mijn bed te blijven liggen dan wanneer ik ga werken. Want het was tenslotte toch ook wel wat vakantie. Maar afgelopen weekend had ik geen excuses meer. En trok ik met een beetje een bang hartje de loopschoenen terug aan. Er stond namelijk een training van 10.5 km op het programma. Ik speelde wat op veilig want ik liep in onze nieuwe buurt en dus waagde ik me nog niet te veel aan binnenwegen. En dat werkte, want ik liep mijn snelste 10.5 km! Wie weet komt het dus toch nog helemaal goed met die Brussels Half Marathon eind oktober.

Waar ik naar uitkijk

Onze keuken die vandaag geïnstalleerd wordt 🙂 Maar ook eind september, omdat het huren van het appartement dan eindelijk achter de rug is. En ik kijk ook wel uit naar het moment waarop we dat nieuwe ritme gevonden gaan hebben. En de rust hier eindelijk wat gaat terugkeren. Tot slot kijk ik ook heel erg uit naar de Blogcocktail die de geweldige Nina van MissBliss organiseert op 12 oktober. Ik ga er zeker zijn. Hopelijk jullie ook?

Waar zijn jullie de afgelopen tijd met bezig geweest? 

14 Comments

 • Josefien

  Gaat Tuur naar de voor- en naschoolse opvang? Emil wel hoor… en hij doet dat supergraag. Op die manier kunnen mijn vriend en ik toch voltijds werken. Emil is er van 7u50 ‘s morgens, dus 40 minuutjes opvang. En ‘s avonds van 16u tot 17u45. We doen dat al van de eerste kleuterklas, hij is het zo gewend en vindt het heel leuk. Op dinsdag en donderdag komen mijn schoonouders hem wel halen om 16u. Dat scheelt ook veel. Maar eerlijk gezegd voel ik me niet schuldig over die schoolopvang… Mijn kind is gelukkig en de weekends zijn volop genieten van de tijd die we samen hebben.
  Ik ben ook volop aan ‘t experimenteren met het Keto Plan, zalige recepten, en zo makkelijk!
  Laat me iets weten als je aan de Brussels Half Marathon meedoet hé. Dan wil ik zeker nadien afspreken voor een watertje aan de bar 🙂
  Big kiss en tot gauw! x

  • Evi

   Voorschoolse opvang nog niet, naschoolse opvang tot een uur of vijf/half zes. Ik heb er gemengde gevoelens bij, maar dat komt vooral omdat Tuur het moeilijk heeft/had met school. Doordat hij ‘s middags niet warm kan eten dient er hier ‘s avonds gekookt te worden dus al te laat willen we hem ook niet gaan halen. Maar allergrootste probleem is vooral de reistijd naar en van het werk.

   Ik ben heel benieuwd naar dat boek. Vanaf volgende week begin ik er met te experimenteren 🙂

   En die BHM daar laat ik je zeker nog iets voor weten 🙂

   Tot gauw! X

 • Sofie

  Oh leuk zo’n mooi bad!! Ik heb ook wat dunne boekjes gelezen om de schade in te halen. Met alle GoT zat ik wat achterop. Maar nu lees ik ook weer een boek van normaal formaat, nl. 411 bladzijden.
  Succes nog met het vinden van het nieuwe ritme 🙂

 • Silke Vynckier

  Ik zet Otis op school af om 8u15 (en begin met werken om 8u30, gelukkig is woon/werk/school op minder dan 1km bij elkaar) dus Otis doet elke dag een halfuur vooropvang. School stopt om 16u en ik ga om 17u ophalen. Hij doet dus elke dag een uur naopvang. Op vrijdag kan ik wel op tijd ophalen want 39-urenweek. En op woensdag is het afwisselend ik-echtgenoot-oma-schoonoma die hem op de middag ophaalt. Het is een puzzel maar (voorlopig) werkt het!

  • Evi

   School stopt hier al om 15u dus Tuur blijft tot ongeveer 17u, 17u30 in de naschoolse opvang. Daarna is het snel eten maken, nog wat spelen, bad in en slapen. En op woensdag springt de oma gelukkig in. We zijn hier nog wat aan het zoeken naar de puzzel, maar die zal wel komen.

 • fieke

  Leuk dat de verhuis achter de rug is! Een nieuw ritme moeten zoeken met een schoolgaand kindje, dat kan ik me wel voorstellen. Bij ons is het in januari van dat, en het zal wellicht samenvallen met de start op mijn nieuwe werk. Hier zal het wellicht wel naschoolse opvang worden, want er zijn geen oma’s en opa’s in de buurt om J. van school op te halen.
  Naar de Blogcocktail zou ik wel graag komen, maar ik wacht nog even af of er nog mensen uit regio Gent komen…

  • Evi

   Oh heb je nieuw werk gevonden? Spannend! Ja hier is het ook naschoolse opvang hoor, want oma & opa werken nog dus kunnen ook niet elke dag om 15u aan de schoolpoort staan. Gelukkig springt mijn mama op woensdag al in en vangt zij Tuur die namiddag op.

   Zou super zijn mocht je kunnen komen 🙂 Dus hopelijk tot gauw! X

 • Hilde

  Het labyrint der geesten vond ik een mooi boek, al blijf ik zijn mooiste ‘De schaduw van de wind’ vinden. Je bent er voor of tegen wat deze auteur betreft. Proficiat trouwens met jullie nieuwe woning! Een bad zou ik ook niet kunnen missen. Ziet er overigens heel mooi uit 🙂

  • Evi

   Het was inderdaad het één en ander, maar nu begint het toch stilaan echt wel als onze “thuis” aan te voelen. En dat is inderdaad heerlijk fijn!

 • Goofball

  Ik sta nooit aan die schoolpoort hoor.

  Ok, toen mijn oudste zijn eerste weken op school was, was ik net met bevallingsverlof en kon ik die overgang zo wel verzachten. Nadien was hij het gewoon en ging hij met grote goesting elke dag tot 17-18u naar de naschoolse opvang.
  Toen ik 1 kindje in crèche had en 1 kindje op school kon ik het niet meer alleen bolwerken om voltijds te werken, te pendelen en op tijd op 2 plaatsen te zijn (mijn man reist helft van de tijd) en sindsdien is er een vaste babysit die 3 keer per week ze ophaalde. Die dagen werkte ik extra lang en kom ik om half 7 thuis. De andere dagen stop ik extra vroeg en ga ik ze in opvang halen. Nu zijn ze beide in school gestart (en voor de jongste helpt het dat zijn grote broer daar is) en komt babysit nog maar 2 keer per week ze ophalen. Op woensdagnamiddag zijn ze ook hele tijd in opvang. Ze amuseren er zich rot.
  Mijn kindjes gaan wel niet te vroeg slapen en dus heb ik nog steeds wel wat tijd met hen samen. En ‘s ochtends wandel ik wel altijd met hen naar school tussen 8 en 8u30.

  • Evi

   Dat idee van een vaste babysit die hen komt halen lijkt me wel wat te zijn. Of in ieder geval toch voor een paar dagen in de week. Thx voor de tip!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *