Persoonlijk

As we speak #6

Het laatste ‘As we speak’ bericht dateert van februari, hoog tijd voor een update me dunkt over de dingen waar ik met bezig ben maar waar ik geen volledig blogbericht over kan schrijven. De mosterd voor mijn ‘As we speak’ berichten haalde ik trouwens bij Kelly en nog enkele andere bloggers die in navolging van haar dergelijke berichten publiceren.

Bezig met: de opvoeding van Tuur want alhoewel hij nog geen twee is komt die terrible two zo nu en dan al flink de kop opsteken. Maar ook de zoektocht naar een huis hield ons de afgelopen weken heel hard bezig (binnenkort daarover meer), net als de zoektocht naar een school voor Tuur. Want ondanks het feit dat hij pas in september 2018 naar school gaat moest hij nu wel al ingeschreven worden. Gelukkig vonden we een school die ons wel wat lijkt te zijn en was er nog plaats *hoera* Verder probeer ik ook om terug wat meer evenwicht te vinden tussen werk en privé. Er dient nog een lange weg afgelegd te worden maar aan de hand van verschillende technieken probeer ik om regelmatig een rustmoment in te bouwen en tijd voor mezelf te maken. En de afgelopen week was ik vooral bezig om een evenement op het werk in goede banen te leiden en te genieten van de faciliteiten die Dolce la Hulpe bood. Na het lezen van haar post had ik er een beetje schrik voor maar al bij al viel het mee.

20170605_232350.jpg

Eten: de laatste weken had ik erg veel last van mijn maag en darmen door de hoge stress op het werk. Dankzij een paar tips en blogposts die ik her en der las ben ik tegenwoordig aan het experimenteren met veganistische recepten. En die bevallen me enorm goed. Ik heb na het eten minder last van mijn maag, ontdek nieuwe smaken en sta terug zelf veel vaker in de keuken. Wie weet volgt er wel eens een uitgebreide post hierover. Verder probeer ik ook nog steeds om gezonder te eten en etenswaren zoals koekjes, snoepgoed, frietjes te vermijden want die cijfers op de weegschaal moeten naar beneden.

PicMonkey CollageGenoten van: het zonnige weer de afgelopen weken (wie niet 🙂 ), de historische rondleiding die we van een wel erg komisch duo kregen in Gent, het feest ter ere van mijn grootmoeder haar 80ste verjaardag (!), Tuur zijn tweede restaurantbezoek, aangezien het eerste heel erg goed verliep, de lekkere drankjes die ik bij haar won en het cadeautje dat ik van een Argentijnse collega kreeg.

PicMonkey Collage

Trots op: ons als koppel. Het zijn hier geen makkelijke weken geweest: op het werk kwam er plots gigantisch veel werk bij doordat ik tijdelijk twee collega’s vervang, het lief moest vaak in het weekend gaan werken. Er was ook nog de zoektocht naar een huis, een paar moeilijke nachten van Tuur en wat andere zorgen die we hebben, … dat alles maakte dat we terug lid werden van #teamnosleep. En toch … ondanks die moeilijke en drukke weken bleven en blijven we elkaar steunen en oplossingen zoeken om het elkaar zo makkelijk mogelijk te maken.

Geïnspireerd door: onderstaande quote. Via via hoorde ik hem en sindsdien probeer ik om echt wel wat meer te luisteren naar dat lichaam van mij. Niet altijd even gemakkelijk want ik ben een krak in het negeren van de zelfs erg duidelijke signalen. Wanneer het me lukt om er toch naar te luisteren dan merk ik wel dat ik er deugd van heb. En wie weet lukt het me met de tijd wel om ook zelfs die heel subtiele signalen te (h)erkennen en er tijdig naar te luisteren.

sunset

Lezen: volgens Goodreads ben ik er goed bezig want ik las zowaar al 16 van de 30 boeken die ik dit jaar wou lezen. Ik merk dat ik de laatste tijd wel wat meer moeite heb met het lezen van fictie of toch om een boek te vinden dat me echt goed kan boeien. En dus wissel ik af met non-fictie zoals onlangs nog het Blogboek of tegenwoordig Getting Things Done.

Screen Shot 2017-06-05 at 11.45.00

Sporten: ik probeer nog steeds om twee keer per week te gaan joggen en merk dat mijn conditie erop vooruit aan het gaan is. Tegenwoordig haal ik opnieuw 5 km en eigenlijk wil ik heel graag verder opbouwen naar 10km. Al probeer ik mezelf niet al te veel druk op te leggen want het moet vooral plezant blijven. Daarnaast ben ik ook gestart met een trainingsschema waarbij ik elke dag gedurende 30 minuten oefeningen probeer te doen.

20170611_193031

Uitkijken naar: de blogdate die binnenkort met deze dame op de planning staat en de vakantie die we gepland hebben. We waren er nog niet helemaal uit of we dit jaar al dan niet echt op vakantie zouden gaan maar hakten een paar weken terug de knoop door en boekten een midweek in een Landalpark in Nederland. Ik kijk er enorm naar uit, een paar dagen weg, hopelijk heerlijk ontspannen.

En jullie, waar zijn jullie zoal met bezig geweest de afgelopen weken?

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *