November = Try Vegan maand

Van 1 tot en met 30 november organiseren Eva VZW en BE Vegan voor de 4de keer Try Vegan. Een campagne waarbij ze je een maand lang willen inspireren om plantaardig te eten. En ook deze keer neem ik deel. Met een stevig plan van aanpak 🙂

Thuis eet ik al vrij vaak vegetarisch. De smaak van vlees kan me namelijk al een hele poos niet echt meer bekoren. Maar zo nu en dan staat er hier wel nog vis op het menu. En ook zuivelproducten en kaas, daar ben ik verkikkerd op.

Maar plantaardig eten kan me ook absoluut bekoren. Zeker de gerechten die ik in het verleden al uit een aantal vegan kookboeken klaarmaakte (hier, hier en hier). En dus neem ik in november nog eens deel aan Try Vegan.

vegan
Try Vegan?

Try Vegan is een campagne van Eva VZW en BE Vegan. En wil je gedurende een hele maand inspireren om plantaardig te eten. Let wel: inspireren. En dus niet verplichten. Lukt het je een keertje niet, dan is dat helemaal geen ramp.

In het verleden nam ik al eens deel. Maar met wisselend succes. Want ik merkte dat ik niet altijd evenveel inspiratie had voor gerechten. En doordat ik geen duidelijk plan van aanpak had kwam ik wel eens tegen dat ik geen degelijke vervangingsproducten vond of in huis had. Met als gevolg dat ik er niet altijd in slaagde om vegan te eten.

Mijn plan van aanpak

De afgelopen maanden was ik echter het boek “Hoe overleef je?” aan het lezen. En dat zorgde hier toch wel voor een kentering. Het opende niet alleen op bepaalde vlakken mijn ogen. Maar deed ook mijn zin naar veel dierlijke producten afnemen.

En dus vond ik deze nieuwe campagne het ideale moment om eens te kijken of ik toch niet eens een maand lang volledig plantaardig zou kunnen eten. Met een stevig plan van aanpak dit keer. De starterskit werd hier al gedownload. Ik maakte een lijstje van winkels waar ik lekkere vervangproducten kan kopen. En ook mijn vegankookboeken werden al uit de kast gehaald! Ik ben er dus helemaal klaar voor 🙂

Nemen jullie deel aan Try Vegan? Eten jullie al vegetarisch en/of veganistisch?

17 Comments

 1. Kris10 31/10/2019 at 15:21

  Ik probeerde het een aantal jaren geleden eens. Maar kaas en melk laten vind ik echt moeilijk. Ik vond nog geen lekkere alternatieven. Wat zijn jouw tips daar? Succes alvast!
  Ik koop alvast aandelen van Alpro Soya 🙂

  1. Evi 03/11/2019 at 18:13

   Ik heb nu in de winkel een aantal verschillende soorten vegankaas gekocht die ik eens ga uitproberen. Ik hou je op de hoogte van mijn bevindingen 😉 En qua melk en yoghurt ben ik de varianten van Alpro aan het uitproberen en die met kokos bevalt me alvast keigoed.

 2. Samaja 31/10/2019 at 16:20

  Ik eet zeker niet alles dagen vlees, en nooit vis (want dat lust ik niet), maar ik ben nogal gesteld op kaas en melkproducten, een lekker eitje af en toe… Ik zie het dan ook niet zitten om vegan te eten. Maar chapeau voor diegenen die het wel willen proberen. Veel succes in elk geval!

  1. Evi 03/11/2019 at 18:14

   Dankjewel! Kaas- en andere melkproducten gaan hier ook de grootste uitdaging vormen. Yoghurt en melk heb ik alvast enkele lekkere varianten gevonden. Kaas, daar waag ik me deze week eens aan 🙂

 3. fieke 31/10/2019 at 19:08

  Je hebt alvast enkele geweldige kookboeken klaar liggen!
  Ik ben jarenlang heel strikt vegan geweest, maar dat strikte is er al eventjes af. Volledig vegetarisch eet ik altijd wel, en zo vegan mogelijk. Bakken doe ik altijd volledig plantaardig.
  Voor mij werkt dit evenwicht veel beter dan volledig vegan zijn.
  Als je nog tips wil, laat maar weten! 🙂

  1. Evi 03/11/2019 at 18:15

   Ik wil het eens een maand proberen volledig vegan, maar ik denk dat ik daarna wel terug overschakel naar vegetarisch met zo vegan mogelijk. Maar niet 100% vegan, want dat is inderdaad wel een grote uitdaging (merk ik al na 2 dagen :-)).

   Ik heb inderdaad wel nog wat vragen, dus ik mail je binnenkort eens 😉 En die tips, die mogen altijd mijn richting uitkomen! X

   1. fieke 03/11/2019 at 20:11

    Ik wacht je vragen af :-). Misschien kan ik er dan ook eens over bloggen!

 4. Villasappho 31/10/2019 at 19:33

  Ik heb redelijk lang geen vlees gegeten maar ben weer begonnen door 2 dingen. Koken heb ik altijd al een hekel aan gehad en al dat speciale gedoe was ik beu. Ik heb me voor en na een jaar laten testen en al mijn waardes waren prut zo erg dat ik aan de pillen moest. Ik eet nu alleen kip kalkoen en af en toe rund en al mijn waardes zijn weer goed. Zonder pillen dus. Ieder zijn ding maar ik begin er niet meer aan.

  1. Evi 03/11/2019 at 18:16

   Je moet inderdaad vooral doen waar je je goed bij voelt he. Ik wil het een maand wel eens een kans geven, maar ik merk na 2 dagen toch wel dat het een uitdaging is. Benieuwd na wat dat na een maand gaat geven!

 5. Sofie 31/10/2019 at 20:08

  Oh wat fijn dat je meedoet! Ik eet nu sinds maart volledig vegan, maar voor mij is dat heel makkelijk omdat ik niet zo gek ben op kaas, melk en eieren.

  1. Evi 03/11/2019 at 18:17

   Daar ligt voor mij dus net de grootste uitdaging 🙂

 6. Lize 02/11/2019 at 18:55

  Ik heb al een paar keer veganistisch gekookt maar het is niet echt mijn ding. Ik eet wel zoveel mogelijk vegetarisch.

 7. Céline 03/11/2019 at 14:46

  Ik heb er zelfs nog nooit van gehoord! Misschien iets voor volgend jaar. Ik eet af en toe vegetarisch maar veel minder dan gehoopt. Ik denk dat het een gewoonte is om standaard vlees of vis aan te kopen… Benieuwd naar hoe je het stelt!

  1. Evi 03/11/2019 at 18:20

   Thx, ik hou je op de hoogte van mijn bevindingen & avonturen!

 8. nicole orriens 06/11/2019 at 11:34

  Mijn dochter is nu al meerdere jaren vegan dankzij deze challenge. Ze deed ooit mee, en heeft het vervolgens vastgehouden.

 9. Delphine 12/11/2019 at 09:04

  Toen ik het thuis voorstelde om mee te doen werd het idee niet al te warm onthaald 🙈 Maar ik probeer wel sowieso meer vegetarisch en af en toe vegan te eten. Deze actie inspireert me ook. Maar meteen elke dag is te drastisch. En die lekkere kaas en eitjes kan ik toch moeilijk laten hoor 🙈

Leave a Reply