het kleine slechte boek review
Boeken & leestips

Het kleine slechte boek | review

Tuur is verzot op boeken. En verslindt ze aan de lopende band. Iets wat ik alleen maar kan toejuichen natuurlijk. Een van zijn favoriete boeken van het moment is Het kleine slechte boek. En dus leek het me wel fijn te zijn om een review over Het kleine slechte boek te schrijven.

het kleine slechte boek review

Review: Het kleine slechte boek

Tuur leest enorm graag en veel. En dus gaan we elke maand naar de bib om een voorraad boeken in te slaan. Maar we kopen ook heel wat boeken voor Tuur. Want boeken, daar kan je er nooit genoeg van hebben. Bovendien zijn ze een welkome afwisseling voor de verhalen die Tuur op school dient te lezen. En laten ze ook toe om hem wat meer uit te dagen en soms al eens wat moeilijkere dingen te lezen. Een van Tuur zijn recente favoriete boeken is Het kleine slechte boek. En daar zijn best wel een aantal redenen voor!

In Het kleine slechte boek wil de hoofdrolspeler (het kleine slechte boek zelf) zijn grote en tevens enige droom laten uitkomen: een enorm slecht boek worden. En daarvoor heeft hij natuurlijk hulp nodig. Die hij probeert te vinden bij jawel, de lezers van het boek 🙂 . Het klinkt wat als een griezelverhaal, maar het verhaal is absoluut niet eng. Integendeel zelfs. Er komen ook heel wat grappige elementen in voor. En het verhaal is op zo een manier geschreven dat je er niet meteen bang door krijgt.

Maar wat Tuur vooral zo fijn vindt aan Het kleine slechte boek is dat je het boek niet bladzijde per bladzijde leest. Je krijgt als lezer regelmatig raadsels die je moet oplossen en die van hot naar her doorheen het boek sturen. En waardoor je het boek dus kriskras door elkaar leest. Wat het meteen ook een ideaal boek maakt voor kinderen die (nog) niet verzot zijn op lezen. En goed nieuws mochten je kinderen hierdoor graag gaan lezen: er bestaan nog twee vervolgdelen op Het kleine slechte boek 😉 .

Het kleine slechte boek – extra informatie

  • Auteur: Magnus Myst
  • Bindwijze: hardcover
  • Uitgeverij: Condor
  • Verschenen in 2020
  • 128 pagina’s
  • Voor kinderen eind tweede leerjaar (+- 7 jaar en ouder)

Het boek is beschikbaar in de boekhandel en op bol.com.

Deze blog bevat affiliate links.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *