verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Februari

Net als de voorbije twee jaar neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Leesupdate februari 2018
World without End

Op de dag van Halloween in het jaar 1327 knijpen vier kinderen er na de mis in de kathedraal van Kingsbridge tussenuit: een dievegge, een pestkop, een jong genie en een meisje dat dokter wil worden. In het bos zijn ze getuige van de moord op twee mannen. Voor altijd zullen ze met elkaar verbonden blijven door die raadselachtige gebeurtenis, die ene dag in het bos (samenvatting: boek.be) 

Een stevige klepper waar ik wel een tijd met zoet was. Maar ik vond hem prachtig. Vorig jaar las ik met veel plezier het eerste deel van deze trilogie. En dus keek ik wel uit naar dit vervolg. De eerste pagina’s van dit boek waren wat worstelen, maar eenmaal daarna las het als een trein. Een absolute aanrader als je houdt van historische fictie. En geen bang hebt van dikke boeken 😉 Ik vinkte er trouwens puntje 5 van de Verbeelding Book Challenge met af.

Ga niet naar Canada

Ik heet Klaar. Ik wed dat deze zomer een mijlpaal wordt. Hij is al begonnen, dus ik moet voortmaken. Ik heb iets gedaan waar ik niet trots op ben. Ik las in een soort dagboek van mijn opa. Niet eens omdat het daar open en bloot lag, nee. Het lag ergens helemaal onder in een blikken doos, in een la, in een kast, in een kamer: zijn kamer. Mijn opa werd verliefd op een meisje in dat schrift. En dat meisje is duidelijk niet mijn oma. Hij noemt haar darling en vraagt of hij haar mag kussen. Ga niet naar Canada is het verhaal van Klaar en van haar opa, gelukzoekers met een talent voor ongeluk (samenvatting: goodreads.com)

Ik kreeg dit boek via Hilde, maar kwam er nu pas toe om het te lezen. Het is niet zo een dik boek en doordat je afwisselend leest vanuit het standpunt van Klaar en dan weer eens het dagboek van haar opa blijft het vlot lezen. Persoonlijk vond ik het wel een vreemd verhaal. En ben ik er nog steeds niet uit wat ik er nu eigenlijk van vond. Maar ik kon er wel puntje 7 met doorstrepen want toen ik het las had het 28 reviews op Goodreads.

Wil

Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem en haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen (samenvatting: boek.be) 

Ik keek er erg naar uit om dit boek te lezen. Want de hype die er rond gemaakt werd was groot. Misschien zelfs wat te groot? Ik had namelijk erg hoge verwachtingen. En die werden niet volledig ingevuld. Het verhaal op zich leek me nochtans boeiend te zijn. Maar ik kwam er maar niet in. Waar dat nu aan lag kan ik niet precies zeggen. Maar ik ben dus geen fan. Ik gebruikte het trouwens voor puntje 3. Al kan je wel discussiëren over het feit of het nu mooie letters zijn of niet. Maar he, het is alvast een cover zonder foto of illustratie 😉

Een volledig overzicht van de Verbeelding Book Challenge 2018 vind je hier.

Welke boeken lazen jullie de afgelopen maand? Suggesties voor de openstaande puntjes zijn ook steeds welkom! 

6 Comments

  • zwartraafje

    Februari was een heel goede leesmaand voor me waardoor ik behoorlijke wat puntjes kon afvinken van de Verbeelding Book Challenge. Deze maand lijkt het iets minder vlot op gang te komen maar ik hoop dat daar verandering in komt nadat ik mijn blogfeed-achterstand heb bijgelezen. Voor sommige puntjes moet ik nog een titel bedenken maar voor de meeste heb ik al iets in gedachten.

  • Hilde

    Met hypes ben ik altijd voorzichtig, om niet te zeggen dat ik ze zelfs schuw. Mijn verwachtingen liggen dan met name (te) hoog en dat stelt meestal teleur. Al lees ik héél graag. Vorige maand waren dat: de nieuwste Carlos Ruiz Zafón (Het labyrint der geesten) – Het jaar van de hond (Eva Daeleman) en Het meisje in de rode jas (Kate Hamer). Eveneens boeken ikv de VBC.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *