mama
Mama zijn

Mijn vijf huidige favoriete momenten als mama

Sinds begin november ben ik al vier jaar mama. Soms dringt dat keihard door. Maar er zijn ook dagen waarop ik mezelf in de arm moet knijpen om dat te geloven. En ja, het is uiteraard niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar er zijn ook heel wat momenten waarop ik het geweldig fijn vind om mama te zijn.

Als ik heel eerlijk ben dan vind ik het moederschap fijner worden met de jaren. Dat Tuur het me die eerste maanden niet makkelijk maakte zit daar zeker en vast voor iets tussen. Maar nu we al eventjes echte gesprekken kunnen voeren en hij wat zelfstandiger is, vind ik het er met de dag fijner op worden. En geniet ik ook meer van het mama zijn.

mama
Vijf van mijn happy moments als mama
Samen naar de bib gaan & verhaaltjes lezen

Ik ben zelf een enorm groot leesbeest. En lees bijvoorbeeld elke avond minstens een half uur in een boek voor het slapengaan. Stiekem droomde ik er natuurlijk van om die liefde voor lezen door te geven aan Tuur. En voorlopig lijkt dat me te lukken. Zowel hij als ik genieten er enorm van om met ons twee naar de bib te gaan. En nieuwe boeken uit te zoeken. Nadien vind ik het ook heerlijk om hem die verhalen dan net voor het slapengaan voor te lezen.

Met ons twee of drie de wereld ontdekken

Tuur is erg nieuwsgierig en dus trekken we er regelmatig met ons twee of drie wel eens op uit. Want nieuwe indrukken op doen, dingen en plaatsen ontdekken, het lief en ik vinden dat belangrijk. En dan vind ik het zalig om samen met hem de wereld te (her)ontdekken. Zijn fantasie is trouwens oneindig en ook daar geniet ik enorm van. Zo werd het bos onlangs niet alleen een geweldig fijne speelplek, maar ook de plaats waar kabouters en andere magische wezens wonen.

mama
Tuur zien opgroeien en zelfstandig zien worden

Sinds hij in de 2de kleuterklas zit verandert Tuur enorm hard. Hij begint nog zelfstandiger te worden en leert zo veel dingen bij. Deels ook wel omdat hij moet hoor. Want hij gaat bijvoorbeeld om de 2 weken zwemmen met de klas. En dan kan je natuurlijk niet van de juf verwachten dat ze 22 kleuters uit- en terug aankleedt. Want dan zou er niet veel zwemmen meer aan te pas komen ๐Ÿ˜‰ En alhoewel ik het soms wel dubbel vind dat opgroeien en zelfstandig worden kan ik er ook enorm van genieten.

School run

By far een van mijn favoriete momenten. Nu ja, niet de rush die er soms achter zit. Maar wel de wandeling van of naar school die we samen elke dag doen. ‘s Avonds het uitgelezen moment om hem over zijn dag te laten vertellen. En ‘s ochtends ideaal om zijn fantasie de vrije loop te laten gaan ๐Ÿ™‚ Beide keren genieten met een grote G!

mama
Knuffelen in bed op zondagochtend

Bij ons in het grote bed slapen mag Tuur niet. Tenzij hij echt doodziek is. Maar op zondagochtend mag hij wel bij mij in het grote bed komen knuffelen. Zondagochtend is namelijk mijn uitslaapochtend in het weekend. En aangezien ik meestal toch vroeg wakker ben krijgt Tuur elke zondag de keuze. Nog even komen knuffelen bij mij in bed. Of met zijn papa meegaan naar de bakker.

Hij kiest niet altijd voor dat knuffelen hoor. Soms is de lokroep van boterkoeken en donuts gewoonweg te groot. Maar de momenten waarop hij wel bij mij in bed springt, zijn puur genieten. En koester ik ook enorm ๐Ÿ™‚

*Inspiratie voor deze post vond ik bij Zebra Zonder Strepen

Wat zijn jullie favoriete momenten als mama of papa?

16 Comments

 • Moederschip

  Leuke post! Zoals je wellicht van mij weet, vind ik het ook alleen maar leuker als ze groter worden ๐Ÿ™‚ Zoveel meer interactie, communicatie… het naar de bib gaan is ook รฉรฉn van mijn happy momentjes, heerlijk is dat!

  • Evi

   Dat naar de bib gaan is inderdaad heerlijk he ๐Ÿ™‚ En ik volg je helemaal hoor: het is inderdaad fijner als ze groter worden ๐Ÿ™‚

   • Evi

    Tuur kon dat in september ook nog niet zo geweldig goed hoor, afdrogen. Maar een paar lessen later is hij er best wel goed in geworden ๐Ÿ™‚ Ik heb er zelf meer bang voor als ze gaan zwemmen want Tuur is een enorme waterrat en kent geen vrees …

  • Evi

   Oh dat wist ik ook niet! Ik had in mijn hoofd dat die van jou veel ouder zijn ๐Ÿ™‚ En inderdaad chapeau voor die juf. Ik zie het mezelf niet doen om eerlijk te zijn.

 • Delphine

  Zo herkenbaar! Ik merkte bij Sep ook de grote sprongen naar zelfstandigheid in de 2e kleuterklas. Wel zot dat hij al gaat zwemmen, Sep is daar nu pas mee gestart op school. Zoals Lierse zegt: chapeau voor de juf!

 • nicole orriens

  Wat leuk dat je het naar school brengen zo positief ervaart! Dat is bij veel ouders denk ik wel anders. Ik wandelde ook altijd met de kinderen naar school. Ideaal moment om goed naar ze te luisteren.

 • Vanessa

  Leuk om te lezen. Mooie momenten! Mijn dochter is bijna 2 jaar en de peuterpuberteit is volop begonnen. Best een pittige fase vind ik. Gelukkig kan ik, ondanks de driftbuien en gebroken nachten, toch nog genieten van leuke momenten: samen naar het bos of de speeltuin en samen in bad gaan. Ik zou het heel leuk vinden om verhaaltjes voor te lezen, maar daar heeft mijn dochter geen geduld voor. Ik ben nog maar drie zinnen ver en ze klapt het boek al dicht :-).

  • Evi

   Dat luisteren naar verhaaltjes komt hoor ๐Ÿ™‚ Tuur doet dat pakken beter sinds hij naar school gaat en daar dus leerde om stil te moeten zitten als de juf voorleest ๐Ÿ˜‰ Hier zijn de rollen tegenwoordig trouwens vaak omgekeerd: dan mag ik eerst een verhaaltje lezen. En daarna moet ik het kindje zijn en leest hij voor zoals zijn juf in de klas voorleest. Hilarisch gewoon ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *