Varia

Plog 28.06.2018

Gisteren was ik een dagje thuis met Tuur. Het zat namelijk zo: normaal gezien vangt mijn mama op donderdag Tuur op. Maar aangezien zij en mijn papa nog op vakantie waren, was er dus geen opvang voor Tuur. En in plaats van hem een extra dag naar de crèche te brengen, besloot ik om een snipperdag te nemen. En die met Tuur door te brengen. Wat we allemaal uitspookten lees je hieronder in deze photolog (plog).

Photolog/plog 28.06.2018

Hoera voor het lief! Want hij startte gisteren met de late shift, waardoor ik iets langer kon blijven liggen. En hij Tuur alvast uit zijn bed haalde.

Een verfrissende douche later was het tijd voor ontbijt. Tegenwoordig is Tuur verzot op boterhammen die “boem” doen. Want hij zag me onlangs boterhammen roosteren. En vindt dat geweldig lekker! Zelf ontbeet ik met wat havermout en koffie.

Ik had Tuur op woensdag beloofd om ijsjes te gaan halen. Dus tegen een uur of negen trokken wij naar de winkel. Eenmaal alle boodschappen uitgeladen waren, werd er buiten getekend. Bliezen we bellen. En haalde ik mijn beste knutseltalenten boven om de schuur van de Delhaize boerderij in elkaar te knutselen.

Nadien was het tijd voor een snelle lunch en een middagdut. Ik profiteerde van Tuur zijn middagdut om nog wat te lezen in The Count of Monte Cristo.

Na een dut van om en bij een uurtje aten we samen wat peer, draaide ik een wasje en was het tijd om richting zwembad te vertrekken. Tuur is nog steeds verzot op water. Dus met dit warme weer leek me dat een geweldig sterk plan te zijn. Wonder boven wonder was er zo goed als niemand in het zwembad. Ideaal dus, want we hadden alle ruimte om te springen, te zwemmen en onnozel te doen.

Het is stilaan een traditie aan het worden: na het zwemmen krijgt Tuur een zakje chips. Eenmaal thuis ging de waterpret verder. En spetterde hij zowat de hele badkamer onder vanuit zijn bad. En toen kwam de man met de hamer langs. We aten nog snel een boterham, keken wat naar Plop. En trokken tegen een uur of zeven naar bed.

Ik maakte nog een lichte maaltijd klaar en installeerde me daarna in de zetel om samen met het lief naar de eerste helft van de match van de Belgen te kijken. De dag sloot ik – net als Tuur – af met een heerlijk deugddoend bad. En dat boek van The Count of Monte Cristo natuurlijk.

Hebben jullie leuke plannen voor het weekend? Zijn jullie ook zo verzot op zwemmen? 

14 Comments

 • fieke

  Zalig! Wij zijn nog niet gaan zwemmen met J., maar ploeteren in haar zwembad doet ze heel graag. In bad gaan is helaas minder leuk de laatste weken… En ik moet voor mezelf ook eens leren om die middagduttijd te besteden aan leuke dingen, in plaats van op te ruimen of zo :-).

  • Evi

   Ik kan dat ook niet altijd hoor, die middagduttijd aan mezelf besteden. Vaak ben ik ook nog aan het opruimen 🙂 Oei, waarom is in bad gaan minder leuk? Tuur vindt dat zalig, alleen ligt de badkamer er nadien wel altijd bij als een zwembad … 🙂

   • fieke

    Haha, dat is hier ook zo! Maar de laatste weken is het altijd drama in bad, maar niet in het zwembad. Ik denk dat ze schrik heeft van water over haar hoofd (haartjes wassen), maar je kan ze moeilijk niet in bad steken hé 🙂

    • Evi

     Hahaha, dat is inderdaad wat moeilijk. Tuur is daar ook geen fan van hoor, van haartjes wassen. Maar we lossen het op door hem nadien ook eens met de sproeier te laten sproeien. Of hem onze haren dan te laten wassen. En dat werkt voorlopig 🙂

 • liese

  Ik heb nog het “geluk” dat mijn jongste elke middag twee uur tukt. Ik spendeer een uur aan ruimen en een uur aan lezen/bloggen/niksen. Zalig toch! ? Een dag met zo’n kleintje thuis dat vliegt vlug om hé

  • Evi

   Oh wauw, hier is het vaak al maar een uurtje meer. En inderdaad een dag met zo een kleintje vliegt snel om 🙂 Tegen de avond was ik ook best wel moe 🙂

 • Samaja

  Ik zwem graag, maar doe het eigenlijk enkel op vakantie. De zwembaden in Gent zijn zo druk en dan moet ik telkens mijn haar wassen. Er zijn altijd veel excuses ;-).

 • Flavie

  Ik vind zwemmen echt niet leuk en dan zeker niet in een stadszwembad. Op reis ga ik wel in het zwembad… vooral om te dobberen op zo’n luchtmatras 😉 .
  Leuke plog!

  • Evi

   Hahahaha, dobberen op zo een luchtmatras wil ik ook wel eens doen. Meestal ben ik ook niet zo een fan van stadszwembaden maar de Sportoase valt nog mee vind ik.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *