Samen met je kleuter spaghetti maken

Tuur leerde een poosje terug op school over restaurant en koken. Dat er kort daarna een spaghetti-avond plaatsvond in zijn school was natuurlijk geen toeval ๐Ÿ™‚ Maar goed, sindsdien is zijn interesse voor koken alleen nog maar gegroeid. En maken we hier naast tal van andere dingen regelmatig samen spaghetti klaar.

Samen koken zoals echte koks

Als ik zelf achter de potten en pannen sta doe ik steevast een keukenschort aan. Maar voor Tuur hadden we nog geen kindermodel. En dus gebeurde het samen koken hier voor hem met een veel te grote schort. Niet ideaal!

Dus toen ik onlangs gecontacteerd werd door Smartphoto voor een nieuwe samenwerking wist ik meteen wat ik wou! Want ik had al gezien dat zij een set van schorten aanbieden voor ouders en kinderen. En ja hoor, sindsdien koken wij hier als echte professionals!

Spaghetti maken met je kleuter

Een van de dingen die ik ongelooflijk fijn vind aan de school van Tuur zijn de vele activiteiten die ze samen met de kinderen ondernemen. Naar aanleiding van die spaghetti-avond kookten ze met de kleuters bijvoorbeeld zelf spaghetti. En dat recept kregen wij mee naar huis. Sindsdien staat het hier regelmatig wel eens op het menu. Want het is niet alleen erg kindvriendelijk om te maken. Het is bovendien ook nog eens overheerlijk ๐Ÿ™‚

spaghetti
spaghetti

Tuur is steevast mijn souschef. En helpt me geweldig goed bij elke stap van het recept. Daarnaast dekt hij ook netjes de tafel. Met leuke placemats. En uiteraard vrolijke servieten. Zoals op restaurant. En dat bord spaghetti, dat smaakt nadien nog zo heerlijk!

spaghetti

Net als de cupcakes die we voortaan bewaren in een gepersonaliseerde koekendoos ๐Ÿ˜‰

Het kleutervriendelijke spaghettigerecht

Zin gekregen om met je kleuter ook eens spaghetti te maken? Dan kan dat, want ik deel met jullie graag het recept dat wij hiervoor gebruiken.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 1 pak spaghetti
 • 400 gram gehakt
 • 1 ui in stukjes
 • 1 teentje knoflook
 • 250 gram soepgroenten of voorgesneden spaghettigroenten
 • 1 blikje tomatenpuree van 140 gram
 • 1 blik gepelde tomaten
 • olie
 • Geraspte kaas
 • Kruiden
Hoe maak je het?
 • Zet een pot met water en een paar druppels olie op het vuur. Kook daarin de spaghetti zoals op het pak staat. Laat uitlekken in een vergiet en doe in een schaal.
 • Bak het gehakt met de ui en de fijngehakte knoflook.
 • Blijf roeren en bak de soepgroenten 2 minuten mee.
 • Roer de gepelde tomaten en puree erdoor. Voeg kruiden toe en roer nog even goed. Zet het vuur laag en laat alles nog even sudderen.
 • Giet de saus over de spaghetti en strooi er de geraspte kaas over.
 • Smullen maar!
spaghetti

Koken jullie vaak samen met je kind(eren)?

Deze blogpost bevat producten die ik gratis kreeg. Maar het oordeel, dat is en blijft helemaal van mezelf! Je zal hier ook enkel producten vinden waar ik zelf 100% achter sta.

13 Comments

 1. Mrs Brubeck 29/04/2019 at 10:20

  Oh, zo grappig. Ik kookte vroeger ook met Oudste.
  Kleinkind vindt het nu ook al leuk, zelfs al is hij nog maar 2,5….
  We kochten hem zelfs een keukentje, hij vindt het heerlijk om daar in te rommelen. Laat nog maar eens iemand iets zeggen over heel dat gendergedoe… ik heb mijn oorlogskleuren al op ??.

  1. Evi 06/05/2019 at 07:49

   Tuur heeft bij mijn ouders ook zo een keukentje en hij vindt dat geweldig ๐Ÿ™‚ En dat hele gendergedoe, niet van wakker liggen. Tuur speelt hier soms ook graag met poppen, komt thuis met haarrekkertjes, etc. Zolang hij gelukkig is, dat is het allerbelangrijkste ๐Ÿ™‚

 2. Evi 29/04/2019 at 14:03

  Superschattig, dat kleine schortje. Tuur lijkt me een heel rustige jongen om mee te koken. Mijn zoon is nogal hevig, dus die wil soms wel helpen, maar is het dan snel beu. Als mijn dochter nog niet iets ouder is, kan ik met haar wel koken (want zij is de rust zelve). Nu ja, wellicht volgt er dan wel een ruzie tussen broer en zus “want waarom mag zij wel helpen en ik niet”. Enfin, ik ben nog niet helemaal overtuigd van dat samen koken. Maar het lijkt me superleuk als het wรฉl lukt.

  1. Evi 06/05/2019 at 07:51

   Goh, Tuur is zo rustig niet hoor ๐Ÿ™‚ De keuken ziet er nadien uit als een slagveld. En de momenten waarop ik moest ingrijpen en/of zeggen “neeeeen” staan natuurlijk niet op foto he ๐Ÿ™‚ Maar zolang ik hem zelf veel dingen laat doen, lukt het. Dus misschien gewoon toch eens proberen. En beginnen met iets supereenvoudig dat niet veel tijd in beslag neemt ๐Ÿ˜‰

 3. Samaja 29/04/2019 at 16:37

  Ik kan zelf absoluut niet koken, dus ik vind het fascinerend dat sommige kinderen daar aanleg voor lijken te hebben en goesting bovendien!

 4. Delphine 29/04/2019 at 19:08

  Zalig, die schorten! Maar eet Tuur die groentjes? Bij ons zijn zelfs de ajuinen er teveel aan. Ik heb onlangs de saus zonder vlees gemixt en dan vlees erbij gedaan, dat ging wel. Maar stukjes groenten? Nope! Hopelijk verandert dat nog.

  1. Evi 06/05/2019 at 07:52

   Groentjes zijn hier nooit een probleem. Net als vlees. Iets waar ik erg dankbaar en gelukkig om ben. Hetgeen wat wel een grote uitdaging is, is fruit. En aardappelen. Dat eet hij amper ๐Ÿ™

 5. Kris10 30/04/2019 at 12:26

  Niet weg te slaan uit de keuken die Felix. Hij heeft dus ook een eigen schort en koksmuts!

  1. Evi 06/05/2019 at 07:54

   Zalig toch ๐Ÿ™‚

 6. nicole 03/05/2019 at 10:33

  Wat een schattig ventje met die pleister op zijn voor hoofd en die lepel. Hij ziet eruit alsof hij gaat zingen : )

  1. Evi 06/05/2019 at 07:55

   Hahahaha, dat heeft ie ook effectief wel een paar keer gedaan terwijl we aan het koken waren ๐Ÿ™‚

 7. Goofball 10/05/2019 at 10:49

  Mijn oudste verliest er de interesse wat voor, maar nu is het de jongste die wil helpen koken. Groenten wassen en zelf beetje volledig doorweekte mouwen hebben enz, je kent het wel. ‘k denk dat het de leeftijd is die het nu nog zo boeiend maakt.

  1. Evi 15/05/2019 at 08:24

   Hoogst waarschijnlijk wel ๐Ÿ™‚ Maar zolang het duurt geniet ik er wel van! ๐Ÿ™‚

Leave a Reply