Start van een nieuw loopavontuur

Vorige week zondag vond de Brussels Airport Half Marathon plaats. Een wedstrijd waar ik heel erg graag aan had deelgenomen. Maar dat lukte me door omstandigheden niet. En ergens brak dat een klein beetje mijn hart. Want ik hou enorm van lopen. En dus besloot ik om vandaag te starten met een nieuw loopavontuur.

Lopen op een erg laag pitje

De voorbije dagen en weken stond lopen hier op een erg laag pitje. Ik zou heel graag willen zeggen dat alles te wijten is aan een groot project op het werk dat al mijn tijd opslokte. En dat dat dus aan de basis lag voor het ontbreken van enige sportieve prestaties. Maar dat klopt niet helemaal. De laatste keer dat ik ging joggen was eind september. Een geweldig mooi parcours van om en bij de 12 kilometer. Maar ik genoot er niet enorm van. Want het kostte me alle moeite van de wereld om die 12 kilometer uit te lopen. En dat terwijl ik wist dat ik beter en verder kon dan dat. Conclusie: mijn lichaam (en ook mijn mentale weerstand) was op. Al wou ik dat toen zelf nog niet onder ogen zien.

loopavontuur

Start van een nieuw loopavontuur

Met pijn in het hart zag ik zondag her en der foto’s passeren van de Brussels Airport Half Marathon. Wat had ik er zelf ook graag aan deelgenomen. En toen begon het me te dagen: ik kreeg opnieuw zin om te gaan joggen 🙂 Ik vatte meteen de spreekwoordelijke koe bij de horens. En maakte een nieuw trainingsschema aan met Runkeeper. Eentje waarbij ik mezelf voorgenomen heb om de komende twee maanden twee keer per week te gaan joggen. Zodat ik voor het einde van het jaar mijn persoonlijke record op de 10 kilometer kan verbeteren. Die geschatte tijd is nog niet wat ik zou willen. Want ooit wil ik die 10 kilometer onder het uur proberen te lopen. Maar we moeten ergens beginnen. En deze richttijd is alvast sneller dan de tijd waarop ik eerder dit jaar die 10 kilometer liep.

loopavontuur

Les 1 van dat nieuwe loopavontuur

1 november leek me de perfecte start te zijn voor dat nieuwe loopavontuur. En dus trok ik vandaag mijn loopschoenen aan. De eerste les van mijn schema bestond uit 3 kilometer lopen. Piece of cake dacht ik. Maar daar vergiste ik me toch wel wat in. Want ik voelde het toch hoor: die enorme vermoeidheid waar ik met aan het kampen ben. Maar de aanhouder wint. En ik liep die drie kilometer netjes uit. Volgens de stem van Runkeeper sneller dan moest ik. Volgens het lief dat de richttijd zag en mijn eigen tijd niet. Maar uiteindelijk maakt dat me niet zo veel uit. Wat ik veel belangrijker vind is dat ik opnieuw plezier beleefde aan het lopen. En dat ik na een heerlijk ontspannend bad al uitkijk naar de volgende training, die voor dit weekend gepland staat.

Hoe zit het met jullie sportieve prestaties? Welke app of trainingsschema gebruiken jullie? Of sporten jullie zonder een schema? 

14 Comments

 1. Liese 01/11/2018 at 16:53

  Zonder schema , zonder druk, enkel met mijn fitbitapp. Ik liep vanmorgen ook voor het eerst in anderhalve week, ging bijzonder goed! Fijn voor jou dat je je courage teruggevonden hebt!

  1. Evi 05/11/2018 at 15:25

   Thx 🙂 En wat fijn om te lezen dat het bij jou bijzonder goed ging na anderhalve week niet te lopen. Ik wens je nog gigantisch veel loopplezier 🙂

 2. José 01/11/2018 at 20:38

  Zonder schema. Ik heb een tijdje met de NikeRunClub app gelopen, die mijn tijd en afstand bijhield. Op zich vond ik dat heel fijn, maar met een nieuwe supergoedkopen en slechte telefoon, werkt dit niet meer.. Eigenlijk vind ik het ook niet zo erg. Ik kom ook van ver, zeg maar, en zie wel hoe veel en vaak ik kan lopen. Belangrijkst vind ik, dat ik er schik in heb.

  1. Evi 05/11/2018 at 15:26

   Dat is inderdaad het allerbelangrijkste. Dus vandaar ook hier de keuze om het wat rustiger aan te doen. En vooral ervan te genieten.

 3. Chez Julie 02/11/2018 at 12:18

  Hier ook zonder schema, maar altijd wel met een of ander ‘aandachtspunt’ in mijn hoofd. Momenteel is dat mijn hartslag naar beneden krijgen. Dus beperk ik me tot korte afstanden (rond de 5 km momenteel) en stap ik tussendoor een minuutje of twee. Als dat vlot lukt, waag ik me graag opnieuw aan wat langere afstanden. Een eindejaarscorrida of zo, wie weet? 🙂

  1. Evi 05/11/2018 at 15:33

   Is dat niet ontzettend moeilijk die hartslag naar beneden krijgen? Wie weet wordt dat wel mijn volgende aandachtspunt 🙂 En die corrida, laat maar weten wanneer je nog eens wil deelnemen 😉

   1. Chez Julie 07/11/2018 at 19:02

    Het blijkt inderdaad erg moeilijk om de hartslag naar beneden te krijgen. Maar door erop te letten vermijd ik wel dat ik te snel start en zorg ik ervoor dat ik meer doseer. Toch al iets dus ?. Ik heb intussen besloten om opnieuw deel te nemen aan de eindejaarscorrida, met een hoop neven en nichten van me. Altijd welkom om de ploeg te vervoegen!

    1. Evi 08/11/2018 at 15:52

     Oh dat is goed om te weten. Ik denk er nog even over na & laat je iets weten. En gigantisch veel succes met de trainingen om die hartslag naar beneden te krijgen!

 4. Katrien 03/11/2018 at 08:31

  Hier een maand ziek geweest en dus kan ik ook nog maar eens herbeginnen. Ik loop met Start2Run, al jaren eigenlijk. Ik hoop ooit toch nog eens die vlotte 5km te halen. Zo stom want ik was er echt bijna tot die ziektebeestjes bovenkwamen. Succes daar met je nieuwe plannen!

  1. Evi 05/11/2018 at 15:33

   Ooh dat is inderdaad wel even balen als je er bijna was. Maar niet opgeven! Gewoon de draad terug oppikken en blijven gaan. En dan komt dat doel wel in orde.

 5. Flavie 06/11/2018 at 10:07

  Goed bezig! Elke kilometer gelopen, is toch eentje gelopen 😉 .

 6. Leen 09/11/2018 at 13:52

  Bij mij staat het lopen sinds de zomer ook op een erg laag pitje, eveneens door vermoeidheid en stress. Ben nu voorzichtig weer begonnen, bij 0, ooit ga ik aan die 10km geraken, ooit 🙂

  1. Evi 11/11/2018 at 13:41

   Tuurlijk! Dat lukt ons wel 🙂

Leave a Reply