Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Januari update

Screen Shot 2016-01-05 at 19.24.35
Verbeelding Book Challenge

Jullie konden hier al lezen dat ik dit jaar deelneem aan de Verbeelding Book Challenge. Het is niet van de poes, 30 boeken lezen. Maar ik ga er met volle moed tegenaan en hou jullie graag maandelijks op de hoogte van mijn vooruitgang.

Januari was een voor mijn doen goede leesmaand want ik las maar liefst 4 boeken! Dat ik nog thuis was met bevallingsverlof en een baby’tje heb dat het liefst van al op mij slaapt terwijl ik op mijn e-reader lees droegen hier uiteraard flink toe bij 🙂

 • De waarheid over de zaak Harry Quebert
  New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer’s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola’s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry’s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht (korte inhoud: boek.be) 

  Het is een stevige klepper (608 pagina’s!) maar eentje die leest als een trein en met een verrassend einde. Nu lees ik sowieso wel graag spannende boeken, maar van dit boek ben ik grote fan! Het is erg vlot geschreven en de vele nieuwe elementen die gaandeweg het verhaal opduiken houden het spannend. Een absolute aanrader!

 • We were liars
  Wij zijn Sinclairs. Niemand komt iets tekort. Niemand heeft het ooit mis. We wonen – in de zomer tenminste – op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts. Misschien is dat alles wat je hoeft te weten. Behalve dat sommigen van ons leugenaars zijn. Lees dit boek.
  En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg (korte inhoud: boek.be) 

  Na het lezen van de korte inhoud en commentaren die ik her en der las had ik best wel hoge verwachtingen van dit boek, maar het stelde me teleur. Naar mijn aanvoelen oppervlakkige personages, stereotiepe situaties en een op een gegeven moment serieus ‘what the …’ gevoel zorgden ervoor dat het verhaal me niet echt kon boeien. Ik ben er dan ook nog niet uit of en waar ik het ga gebruiken in de Verbeelding book challenge.

 • The Gentle Mom
  Ben je op zoek naar een boek boordevol – kuch – nuttige tips and tricks voor kers-verse mama’s en hun pasgeboren baby’s? Dan moeten we je teleurstellen. Ellen en Kirsten hebben er hun buik van vol. Van die goedbedoelde raad. Van dat perfecte plaatje. Van de schone schijn. Ze willen eerlijk. En mild. Want net als één op zes vrouwen in Vlaanderen kregen ook zij te kampen met een postnatale depressie. Not a pretty picture. Wat mama worden écht met je doet, en met je leven zoals je het kende voor de baby, komt meestal met een dikke laag glazuur. De minder fraaie kantjes en de moeilijke momenten, daar praat niemand over. Tenzij jij eerst, dan klapt de rest ook uit de biecht (korte inhoud: boek.be) 

  Deze had ik vorig jaar al gekocht maar was in de kast blijven liggen. Tot nu dus. Zo fijn om herkenbare situaties te lezen! Na het lezen van dit boek had ik alvast niet meer het gevoel dat ik de enige was bij wie die roze wolk er niet meteen na de bevalling was.

 • The Time Traveler’s Wife
  De vrouw van de tijdreiziger is het verhaal van Clare, een studente kunstgeschiedenis, en Henry, een avontuurlijke bibliothecaris. Zonder dat hij er iets aan kan doen verplaatst Henry zich door de tijd, vooral op voor hem emotioneel zware momenten. Samen met zijn grote liefde Clare probeert Henry uit alle macht een leven te leiden zoals ieder ander. Dat dit alles bedreigd wordt door iets wat hij niet kan voorkomen, maakt dit ontroerende verhaal onvergetelijk (korte inhoud: boek.be). 

  Een ongelooflijk mooi boek over liefde, trouw en verlies. Het verhaal springt niet enkel tussen heden, verleden en toekomst maar laat nu eens Clare aan het woord en dan weer Henry. Dit alles zorgt voor een erg fijne leeservaring en is er eentje om bij weg te dromen. Er zou trouwens een vervolg hierop komen en ik kan nu al niet wachten tot wanneer dat boek gepubliceerd wordt 🙂

Bovenstaande boeken geven volgend resultaat voor de Verbeelding Book Challenge:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt – De waarheid over de zaak Harry Quebert
 2. Een horror boek
 3. Een detective
 4. Een klassieker
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie)
 8. Een boek waarin familie centraal staat
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…) – The Time Traveler’s Wife 
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat – The Gentlemom
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Welke boeken lazen jullie de afgelopen maand? Suggesties zijn ook altijd meer dan welkom! 

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *