Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Mei update

screen-shot-2016-01-05-at-19-24-35

Het begin van een nieuwe maand. Tijd om terug te blikken op de boeken die ik in mei las, want ook dit jaar neem ik met heel veel plezier deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere (en hopelijk ook interessante 🙂 ) boeken. In mei las ik drie boeken uit, waarvan ik er twee ga gebruiken voor deze reading challenge.

De laatste liefdesbrief
Journaliste Ellie vindt in de archieven van de krant een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Ellie, die zelf verwikkeld is in een relatie met een getrouwde man, gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief. In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, maar als ze thuiskomt ontdekt ze een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen… (samenvatting: boek.be) 

Ik las eerder al eens een boek van Jojo Moyes en dat smaakte naar meer. Ik had dan ook hele hoge verwachtingen van dit boek. Persoonlijk vond ik het niet zo goed als het andere boek dat ik van haar las, maar het is zeker en vast geen slecht boek. Het leest vlot en is prima lectuur voor als je een boek zoekt waar je niet al te veel bij dient na te denken.

Het geheim van de zusters
Riverton Manor, Engeland, 1924. Op de avond van een groot society-feest pleegt de jonge dichter Robbie Hunter zelfmoord. Twee zussen, Hannah en Emmeline Hartford, zijn hier getuigen van; de ene zus is zijn toegewijde bewonderaarster, de andere volgens de geruchten zijn minnares. Na die avond spreken zij elkaar nooit meer. Wat is er gebeurd? De enige die de waarheid kent, is dienstmeid Grace Reeves. En zij doet er alles aan om het gebeurde te vergeten. Maar als er na zeventig jaar een film wordt gemaakt over die veelbesproken avond, komen oude herinneringen weer boven en wordt het steeds moeilijker om geheimen verborgen te houden (samenvatting: boek.be)

Het was al heel lang geleden dat ik nog eens een boek las van Kate Morton. De vorige boeken die ik van haar las vond ik steengoed. Ik weet nog steeds niet hoe het komt maar dit boek kon me absoluut niet bekoren. Ik had moeite om in het verhaal te komen en het uit te lezen. Misschien omdat ik het in het Nederlands las en ik de vorige allemaal in het Engels las?

Het Blogboek
Velen voelen zich geroepen om een blog te beginnen, weinigen houden het langer dan enkele maanden vol. of je nu plannen hebt om jouw droomblog uit de grond te stampen of vindt dat jouw bloggoesting een flinke boost kan gebruiken: het Blogboek bundelt alle kennis die longtime blogster Kelly Deriemaeker de afgelopen veertien jaar verzamelde, en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en tricks van andere succesvolle bloggers, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan. Waarom bloggen mensen? Welke blog wil je maken? Hoe vaak moet je posten? Hoe meet je je succes? Hoe krijg je meer bezoekers? Hoe vind je je focus? Dit boek biedt antwoord op deze en vele andere blogkwesties (samenvatting: boek.be) 

Het eerste exemplaar van het Blogboek had ik een paar jaar terug al in huis gehaald en daar haalde ik tal van praktische tips uit. Ik was dus best wel wat aan het twijfelen of ik dit exemplaar zou kopen, zeker omdat Kelly zelf aangaf dat ze het niet zou kopen mocht ze versie 1 al in huis gehad hebben. Mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt en nadat ik er net iets te lang om nog fatsoenlijk te zijn in de winkel in had staan bladeren heb ik het me toch maar aangeschaft. En daar heb ik nog geen spijt van gehad. Toegegeven, er zit wel wat herhaling in ten opzichte van het eerste Blogboek, maar het is dan ook geen vervolg op of een nieuw boek. Het is een herziene uitgave, zoals Kelly zelf zegt. En toch zitten er ook heel wat nieuwe elementen in: stukjes over vloggen, nieuwe tips & tricks om jezelf te organiseren en je ideeën bij te houden, … Ik haalde er opnieuw al heel wat tips uit en friste mijn kennis over een aantal andere dingen op. Sowieso blijft het een absolute aanrader voor wie op zoek is naar een goed en vooral ook praktisch boek over bloggen!

Overzicht Verbeelding Book Challenge

 1. Een boek met meer dan 700 pagina’s (ieder jaar een beetje meer) – Pillars of the earth 
 2. Een boek met minder dan 200 pagina’s (om het voorgaande puntje te compenseren) – The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde 
 3. Een boek geschreven door meerdere auteurs
 4. Een boek geschreven door iemand die jonger is dan jou – Divergent 
 5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht – We moeten het even over Kevin hebben. 
 6. Een self published boek (een boek dat niet werd uitgegeven bij een grote uitgeverij, maar zelf door de auteur werd uitgegeven. Ik heb nooit gezegd dat deze challenge makkelijk ging zijn. )
 7. Een boek gepubliceerd in 2017 – Het Blogboek 
 8. Een boek geschreven door een celebrity (filmster, muzikant,…)
 9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt (want er gaat niets boven een boek met een lange titel) – Het geheim van de zusters 
 10. Een boek met een titel die bestaat uit één woord
 11. Een boek met een kleur in de titel – Blauwe ogen 
 12. Een boek met een nummer in de titel – The Woman in Cabin 10 
 13. Een boek met een illustratie op de cover
 14. Een non-fictie boek Het 5:2 dieet 
 15. Een boek over boeken of waarin boeken een belangrijke rol spelen – De club Dumas 
 16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt (roadtrip, wandeltocht,…)
 17. Een boek over muziek of waarin muziek een belangrijke rol speelt
 18. Een boek waarin één van de seizoenen centraal staat
 19. Een boek waarin meerdere generaties van één familie aan bod komen
 20. Een boek gepubliceerd voor je geboren werd
 21. Een boek dat je al een keertje las
 22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt – One night in winter 
 23. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je al een keertje op reis bent geweest
 24. Een boek uit de bibliotheek – Sterrenstof
 25. Een boek dat je leende van een vriend(in) of een mede Verbeelding Book Club lid
 26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme)
 27. Een boek dat je ooit op school moest lezen om te zien wat je er nu van denkt of om het eindelijk te lezen omdat je het toen niet las
 28. Een boek dat iedereen en z’n moeder al heeft gelezen, behalve jij
 29. Een boek dat in ergens ter wereld op de verbannen lijst staat
 30. Een eerste deel in een reeks – The secret dreamworld of a shopaholic (Shopaholic #1)

Vriendjes worden op Goodreads kan hier.

12 Comments

 • Lies

  Ik heb ze ook alle 3 gelezen (van het blogboek wel enkel versie 1). Ik vond de andere die ik van Jojoy Moyes en Kate Morton heb gelezen ook beter dan deze 2 moet ik zeggen.
  Binnenkort zelf ook nog eens een update maken van mijn challenge.

 • Hilde

  Vorig jaar deed ik ook mee aan de Verbeelding Book Challenge (en las toen iets meer dan 40 boeken). Dit jaar pas ik. Toch vind ik het fijn om bij deelnemers de gelezen boeken te komen bekijken :-). Kate Morton benieuwt me al een hele tijd, haar boeken staan altijd in het (mijn?) zicht bij een bezoekje aan de boekenwinkel. Naar Jojo Moyes ben ik al heel lang benieuwd al zegt iets in mij dat het iets te zeemzoeterig is (of vergis ik mij nu?).

  • Evi

   De vorige boeken van Kate Morton las ik in het Engels en vond ik erg goed! Alleen deze viel me wat tegen. Als je lezen in het Engels niet erg vindt mag je gerust eens een exemplaar lenen. Jojo Moyes vind ik zelf wel wat zeemzoeteriger dan Kate Morton, het is vooral fijne chicklit waar je niet echt hoeft bij na te denken.

 • Annelies

  Ik heb geen van deze boeken gelezen. Jojo Moyes lees ik wel eens graag, maar daar moet ik echt zin in hebben. Ik zit volgens Goodreads op schema met mijn aantal gelezen boeken. Voor de Verbeelding BC moet ik binnenkort eens op een rijtje zetten waar ik al ben geraakt.

 • fieke

  Het boek van Moyes las ik ook, maar vond ik minder dan de andere boeken die ik van haar las. Het Blogboek las ik ook uit in mei en ik denk er een beetje hetzelfde over als jij 🙂

 • Flavie

  De laatste liefdesbrief heb ik heel graag gelezen, zowel in het Nederlands als Engels.
  Het blogboek staat hier ook in de kast en af en toe blader ik er eens in.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *