Boeken & leestips

Verbeelding book challenge – September update

screen-shot-2016-01-05-at-19-24-35
Verbeelding Book Challenge

Nog drie maanden te gaan en dan zit 2016 erop en ook de Verbeelding Book Challenge 2016. Tijd om eens te kijken hoever het ermee staat. Net als de afgelopen maanden las ik ook in september drie boeken. Nog tien boeken te gaan dus als ik deze leeschallenge tot een goed einde wil brengen. Fingers crossed!

Harry Potter and the cursed child
It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband, and father of three school-age children. While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places (boek.be) 

Ik ben een hele grote Harry Potter-fan maar heb toch een tijdje getwijfeld of ik dit boek wel zou lezen. Het kreeg flink wat kritiek aangezien het niet in de ‘klassieke’ verhaalvorm is geschreven maar eigenlijk de geprinte uitgave is van een toneelstuk. Na een tijdje werd ik toch te nieuwsgierig en bestelde ik het snel op bol.com. Toegegeven in het begin is het wat wennen om een toneelstuk te lezen maar al heel snel stoorde ik mij er niet meer aan en genoot ik opnieuw van de magische wereld van Harry Potter.

De Ijstweeling 
Een van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee? Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken. Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in. Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed? (samenvatting: boek.be) 

Eentje dat al een tijdje op mijn ‘te lezen boeken’ stapel lag. En wat ben ik blij dat ik hem gelezen heb. Ik vond het een ijzersterk verhaal maar wel eentje waar ik met zijn momenten best wel schrik van kreeg. Het is geen horror-boek an sich maar gezien de rillingen die ik ervan kreeg ga ik het in de Verbeelding Book Challenge gebruiken voor punt 2. Al was het maar omdat het me leerde dat een echt horror-boek hoogst waarschijnlijk niets voor mij is (tenzij ik een paar extra slapeloze nachten wil 🙂 ).

The Marriage Game
Over twenty-five and newly crowned, Elizabeth vows to rule the country as both queen and king. But her counselors continually press her to form an advantageous marriage and produce an heir. Though none of the suitors have yet worked their way to her throne, the dashing – though married – Lord Robert lays claim to Elizabeth’s heart. Their flagrant flirting, their unescorted outings, and the appointment of Lord Robert to Master of Horse inspire whispers through the court, and even rumors that Elizabeth has secretly given birth to Lord Robert’s child. Events take a dark turn when Robert’s wife is found dead. Universal shock is followed by accusations of murder. Despite the scandal, Elizabeth and Robert manage to navigate the choppy political, economic, and religious waters around them. But the greatest obstacle to marriage between the Queen and her true love may come not from outside forces, but from within (samenvatting: goodreads.com) 

Aaah een boek over Elizabeth I, daar scoor je bij mij altijd punten met. Ik blijf dat een immens fascinerende periode vinden. Niet dat ze daar altijd (even) vrouwvriendelijk zijn, verre van zelfs, maar mocht ik ooit kunnen reizen in de tijd dan zou ik best wel eens in die periode aan het hof willen vertoeven. Het boek leest trouwens als een trein en het hele romanverhaal werd gestaafd met historische gegevens wat ik altijd wel een pluspunt vind.

Verbeelding Book Challenge – overzicht

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt – De waarheid over de zaak Harry Quebert
 2. Een horror boek – De ijstweeling
 3. Een detective – Murder on the Orient Express 
 4. Een klassieker – Pride and Prejudice 
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie) – Hard Hart 
 8. Een boek waarin familie centraal staat – Onder voorbehoud: Een meisje uit Oradour
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat – Ik mis mezelf
 10. Een boek waarin de dood centraal staat – Jij zegt het 
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat – Chocolat 
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje – Water song 
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25 – P.S. I love you 
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij – Life on sneakers
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is – Matilda
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is – War horse
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!) – The Marriage Game
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…) – The Time Traveler’s Wife 
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt – Onder voorbehoud want je kan er een boompje over opzetten of deze stad nu al dan niet Vlaams is: Brussel 
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat – The Gentlemom
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las – Harry Potter and the cursed child
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven – Echt verliefd 

Meer Verbeelding Book Challenges updates kan je hier lezen:

Vriendjes worden op Goodreads kan hier.

3 Comments

 • Hilde

  Aha, een update voor de VBC, altijd interessant :-). Horror is ook niet m’n ding en las dan ook geen horror-horror voor dat puntje. Historische romans lees ik ook wel graag (en kijk dan ook graag naar ‘kostuumfilms’ :-)), net zoals verhalen uit WO I en WO II. Goodreads vind ik ook super.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *