De zoete zusjes zoeken een schat
Boeken & leestips

De Zoete Zusjes zoeken een schat | Boekreview

Al sinds Tuur klein is lees ik hem voor uit boeken. En sinds een jaar ongeveer lezen we elke avond samen in boeken. Vorig jaar nog vaak in de boeken die hij van school meekreeg. Maar aangezien hij intussen erg goed kan lezen, laat ik hem steeds vaker zelf boeken kiezen. En zo komt het dat we onlangs samen De Zoete Zusjes zoeken een schat lazen. Wat wij daar nu van vonden, dat geef ik je graag in onderstaande blogpost mee.

De Zoete Zusjes zoeken een schat

De Zoete Zusjes Zoeken een schat – Hanneke De Zoete

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet om stond te springen toen Tuur een boek van de Zoete Zusjes wou lezen. Ik kende ze namelijk vooral van hun vlogs op Youtube. En ja eerlijk is eerlijk, ik krijg daar regelmatig hoofdpijn van. Al bestaan er nog ergere exemplaren dan De Zoete Zusjes 😉 . Maar goed, Tuur wou daar dus graag een boek van lezen. En aangezien ik lezen heel belangrijk vind en Tuur wel laten zien hoe fijn dat is, stemde ik toe en schaften we het boek aan.

Net als de andere boeken is ook dit boek geschreven door Hanneke De Zoete, beter bekend als de mama van het gezin.

De Zoete Zusjes zoeken een schat – korte inhoud

In de Zoete Zusjes zoeken een schat gaan Janna en Saar op zoek naar een schat. Alles begint doordat Saar aan Janna een verhaal voorleest waarin het hoofdpersonage een schat vindt. Beide zusjes beginnen hierdoor te dagdromen en stellen zich voor hoe fijn het zou zijn mochten ook zij zo een schat vinden. En wat ze dan met de opbrengst van die schat allemaal niet zouden kunnen doen.

Uiteraard hebben beide meiden de wildste dromen en gaan ze op zoek naar een schat. Daarbij ondernemen ze allerlei acties en beleven ze allerlei avonturen. Ze knutselen bijvoorbeeld schatkaarten, verstoppen schatten voor elkaar en maken kennis met geocaching. Of ze uiteindelijk al dan niet een echte schat vinden, dat laten we in het midden. Want we kunnen natuurlijk niet alles verklappen 🙂 .

Wat wij van het boek vonden

Om te beginnen ziet het boek er prachtig uit. Er staan op de cover leuke tekeningen en er werd heel wat glitter aangebracht. Maar ook in de rest van het boek is er heel wat oog voor detail. En bevinden er zich leuke tekeningen in.

Het verhaal is vlot geschreven en bevat niet al te moeilijke woorden waardoor Tuur zelf ook heel wat kon lezen. Wat ik bovendien erg fijn vond is dat verhaal realistisch is. En je als ouder tussen de regels door tips mee krijgt om met je eigen kroost in jouw buurt op schattenjacht te gaan. Of aan de slag te gaan met knutselmateriaal.

Helemaal op het einde bevat het boek ook enkele belangrijke lessen, zoals dat niet alle schatten materiële schatten zijn. Maar die worden op een subtiele manier verwerkt, zodat het een leuk en avontuurlijk verhaal blijft om te lezen. Kortom, wij genoten van het avontuur dat het gezin in het boek beleefde.

De Zoete Zusjes zoeken een schat – meer info

 • Auteur: Hanneke De Zoete
 • Tekeningen: Iris Boter
 • Bindwijze: hardcover
 • Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
 • Voor het eerst verschenen in 2020
 • 92 pagina’s
 • Voor avontuurlijke kinderen

Je kan het boek hier kopen.

De Zoete Zusjes zoeken een schat

Welke kinderboeken las jij onlangs?

*Deze blog bevat affiliate links.

8 Comments

 • fieke

  Wij zitten hier ook met een fan van De Zoete Zusjes! Ik kende de meisjes via Juliette, want zij is fan van de filmpjes op YouTube (ikzelf heel wat minder, haha!). Het boek ziet er heel leuk uit, we gaan er ook eens naar op zoek!
  Een tip van ons voor jullie: wij ontdekten onlangs de Superjuffie-reeks. Niet zo realistisch, maar wel grappig en leuke verhalen. Misschien vindt Tuur die boekjes ook wel leuk? En er is ook een film van op Netflix :-).

 • Jeroen

  Hier thuis hebben we een fan van De Zoete Zusjes. Alle boeken zien er leuk uit en lezen vlot. Ze hebben ook kookboeken, moppenboek, memospel, … Naast een leuk verhaaltje zit er in de boeken meestal wel een boodschap in bv dat je moet zorgen voor de natuur (De Zoete Zusjes helpen de natuur).

  • Evi

   Ja he, die boodschap die er in verwerkt zit vind ik wel fijn. Intussen hebben we nog een paar boeken van hen en inderdaad ze lezen erg vlot.

 • Mie kids

  Hier is de middelste vooral fan van de zoete zusjes. Hij mocht op Boektopia 1 boek kiezen en hij koos het boek Woensdagmiddag van de Zoete Zusjes. Daarin staan er heel wat leuke opdrachten voor als je je verveelt. Maar dit lijkt me ook een leuk boek 🙂

  • Evi

   Oh thx voor die tip, want dat boek hebben we nog niet, maar ga er eens voor kijken. Want opdrachten tegen verveling, die zijn altijd welkom 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *