zo maak je sporten terug fijn
Fitness

3 favoriete fitnessapps

Eerder pende ik al eens mijn favoriete apps om te hardlopen neer. Maar ook voor mijn krachttrainingen in de fitness zijn er een aantal apps die ik steevast gebruik. En dus leek het me wel fijn te zijn om mijn drie favoriete fitnessapps met jullie te delen.

Mijn drie favoriete fitnessapps

Elke keer als ik ga fitnessen neem ik uiteraard mijn gsm mee. Tenzij ik ga trainen met mijn personal trainer. Dan blijft hij netjes in mijn locker steken. Maar anders heb ik hem in de fitness altijd bij de hand. Want het is aan de hand van één specifieke fitnessapp dat ik weet welke oefeningen ik die dag moet doen. En daarnaast zijn er ook nog twee andere apps op mijn gsm die ik steevast gebruik tijdens het fitnessen.

Virtuagym

Virtuagym is een van mijn drie favoriete fitnessapps. Het is meteen ook mijn meest gebruikte fitnessapp, want hier staan alle oefeningen in die ik die dag moet doen. Daarnaast is het ook de app die ik gebruik met mijn personal trainer om onze afspraken in te boeken. En is zij het dus ook die in die app mijn herhalingen klaarzet.

Wat ik daar zo fijn aan vind? Je ziet bij iedere oefeningen een video waarop de oefening getoond wordt. Tegen nu weet ik wel vrij goed hoe ik de meeste oefeningen met uitvoeren. Maar toch, soms laat mijn geheugen me eens in de steek. En dan zijn die video’s een uitstekende herinnering!

Spotify

Sporten zonder muziek, ik kan dat dus niet. En dus gebruik ik tijdens het fitnessen ook heel vaak Spotify. Ik heb er een aantal playlists op staan, waar ik tussen afwissel. En ja, uiteraard speelt er in de fitness zelf ook muziek. Maar toch, sporten op mijn eigen muziek gaat net dat tikkeltje beter 🙂 .

Garmin Connect

Net als bij het hardlopen gebruik ik Garmin Connect eigenlijk vooral na het fitnessen. Want doordat mijn sporthorloge een Garmin is en ik elke fitnessbeurt track, kan ik nadien in deze app de data wat meer in detail gaan bekijken. Zo kan ik bijvoorbeeld mijn tijd in hartslagzones nagaan. Net als het trainingseffect.

Welke apps gebruik jij tijdens het fitnessen?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *